Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Del 2 av Yellowstones femte säsong uppskjuten

Produktionsstopp och en överarbetad Taylor Sheridan orsakar Yellowstone-uppehåll

Av / 2023-01-04 - 17:17
Del 2 av Yellowstones femte säsong uppskjuten

En av de mest populära TV-serierna genom tiderna, Taylor Sheridans Yellowstone, är långt in i sin femte säsong. Under jullovet tog serien två veckors helguppehåll, men nu förlängs uppehållet.

Den här veckan rapporterar produktionsbolaget Paramount att säsong 5 (som knappt har passerat mittpunkten) tar en lååång paus, vilket gör veckans avsnitt (8, ”A Knife and No Coin”) till det sista på flera månader!

Yellowstone utspelar sig i dagens Montana och kretsar kring den mäktiga familjen Duttons boskapsdynasti och alla dess intriger, konflikter och uppenbara, oförtäckta maktbegär. Familjeöverhuvudet är John Dutton, exemplariskt spelad av Kevin Costner. Under fyra säsonger har vi följt svårigheterna att bevara gården och familjens sätt att leva – med alla tänkbara medel.

Läs också I Montana är det valår I femte säsongen av Taylor Sheridans succéserie läggs all Montanas makt i Dutton-dynastins händer.

Under säsong 5 måste Costner jonglera med den dubbla rollen som ranchägare och nyvald guvernör i Montana.

Yellowstone, säsong 5 (Foto: SkyShowtime)

Som aldrig förr måste han kämpa för att bevara ranchen och sitt traditionella levnadssätt – från storstadens fastighetsmagnater, från naturvårdare, från sjukdomsinfekterade betesmarker, från indianer och sist men definitivt inte minst, från sin egen korrumperade familj.

Vi gav det första avsnittet av säsongen 5 stjärnor, men känner att i de senaste avsnitten har Dutton & Co trampat vatten väl mycket – så handlingen nästan har stagnerat. Det har funnits gott om tid för fantastiska naturbilder från natursköna Montana, med ensamma cowboys och smäktande countrymusik.

Samtidigt har karaktärerna, och den dramaturgiska utvecklingen, nästan stått stilla.

Yellowstone, sesong 5_a (4) Yellowstone, sesong 5_a (3) Yellowstone, sesong 5_a (1) Yellowstone, sesong 5_a Yellowstone-sesong-5_1 Kevin Costner - Yellowstone
<
>
Yellowstone, säsong 5 (Foto: SkyShowtime)

Samtidigt som Paramount tillkännagav en två veckors julledighet släppte de nyheten att den femte säsongen blir en extra lång säsong.

Hittills har varje säsong bestått av 10 avsnitt, medan säsong 5 kommer att bestå av hela 14 avsnitt; vilket mycket väl kan förklara varför Sheridan tar sig tid med handlingen den här säsongen.

Hur som helst, har Sheridan uppenbarligen för många bollar i luften just nu, för produktionen av Yellowstone har stoppats, och vi kommer inte att få se fortsättningen av säsong 5 förrän i sommar!

Yellowstone, säsong 5 (Foto: SkyShowtime)

Till dags dato är det enda Paramount velat dela med fans och pressen att:

Season 5 is slated to return in the summer of 2023, though an exact date has not yet been set.

Denna smått chockerande nyhet kommer både plötsligt och mycket oväntat.

För bara en månad sedan var det meningen att säsongsfinalen skulle äga rum den 20 februari – nu är den ytterst svävande.

Det är tidigare känt att Sheridan tenderar att skriva manus till sina serier medan själva inspelningen pågår; så också med Yellowstone.

Men med ett plötsligt tillkännagivande om ett sex månaders uppehåll och det senaste tillkännagivandet att den femte säsongen kommer att bli extra lång, undrar vi om Sheridan inte har problem med att bestämma hur Yellowstone ska avslutas.

Paramount uppmuntrar fans av serien att hålla utkik efter #YellowstoneTV på alla sociala medieplattformar, för att hålla sig uppdaterade …

Yellowstone, säsong 5 (Foto: SkyShowtime)

OBS! Det har inte slutgiltigt meddelats om den femte säsongen blir den sista av Yellowstone, men relativt välkvalificerade rykten hävdar så. Hur som helst kommer det att finnas gott om kommande serier från arbetshästen Taylor Sheridan att se fram emot.

Läs också Stallone gör en underhållande comeback Sly Stallone gör en mer än hygglig comeback som seriös skådespelare i en ojämn maffiakomedi.

Förutom sitt flaggskepp, Yellowstone, ligger den energiska multikonstnären Sheridan bakom serier som Mayor of Kingstown (säsong 2 släpps den 16 januari), 1883, Lioness, Landman och Tulsa King; samt den kommande 1923.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

2 reaktioner på ”Del 2 av Yellowstones femte säsong uppskjuten”

  1. Tråkigt att det blev så långt uppehåll på Yellowstone, men bättre det än att Taylor snabb skriver ett mindre bra slut. Kommer ihåg sista säsongen av GOT som kändes som ett hastverk av författarna.

    Men då undrar man när 1923 släpps? Har det kommit något release datum?

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Väntan är över!

Premiär i höst!

Sci-fi-klassiker klar för streaming!

Premiärdatumet är klart!

MILF-trailer!

Redo för en ny omgång?

Ett gott skratt förlänger livet!

Kungen ryter igen!

De kriminellas härjningar fortsätter i Kingstown

Harry Potter-ljudböckerna får Dolby Atmos

Se den nya trailern från Förintelsen-helvetet

Hysterisk ny trailer!

Rulla till toppen