Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Matthew McConaughey bekräftad för Yellowstone

Spekulationerna har nu bekräftats - skådespelarikonen blir en del av Yellowstone-universumet.

Av / 2023-04-06 - 10:01
Matthew McConaughey bekräftad för Yellowstone

Som de flesta observanta läsare förmodligen har märkt är det krig i Yellowstone-lägret.

Efter att Paramount (högst oväntat!) tillkännagav en paus i den femte säsongen av sin flaggskeppsserie, Taylor Sheridans Yellowstone, har det varit ett svåröverblickat kaos angående seriens framtid.

Yellowstone, säsong 5 (Foto: SkyShowtime)

Yellowstone utspelar sig i dagens Montana och kretsar kring den mäktiga Dutton-familjens bokskapsdynasti och alla deras intriger, konflikter och uppenbara maktbegär.

Familjeöverhuvudet är John Dutton, exemplariskt spelad av Costner. Under fyra säsonger har vi följt svårigheterna att bevara gården, boskapsuppfödningen och livsstilen – med alla tänkbara medel.

Läs också I Montana är det valår I femte säsongen av Taylor Sheridans succéserie läggs all Montanas makt i Dutton-dynastins händer.

Strax efter nyår släppte Paramount chocknyheten att säsong 5 av Yellowstone plötsligt fick en paus; samtidigt delades säsongen i två delar.

Den femte säsongen, som då knappt hade kommit halvvägs, tog en lååång paus så att avsnitt 8 (“A Knife and No Coin“) blev det sista på många månader! Så sent som i december sas det att säsongsavslutningen skulle äga rum den 20 februari – men nu är den framskjuten på obestämd tid.

Hittills är det enda Paramount delat med fans och press att:

Season 5 is slated to return in the summer of 2023, though an exact date has not yet been set.

Produktionsstoppet beror uppenbart på oenighet mellan seriens skapare Taylor Sheridan och seriens obestridda stjärna: Kevin Costner.

Läs också Yellowstone skjuts upp! Produktionsstopp och en överarbetad Taylor Sheridan orsakar Yellowstone-uppehåll

Enligt Deadline är Costner missnöjd med att inspelningen av Yellowstone drar ut på tiden och därmed kommer i konflikt med andra projekt han är involverad i. Han har tydligen inte förbundit sig till så många inspelningsdagar som Sheridan & Co skulle vilja.

Att planera andra projekt är inte heller lätt med den oförutsägbara produktionen, där den mångsidiga Sheridan skriver serien under själva inspelningen och plötsligt kan lägga till ytterligare avsnitt.

Kevin Costner, ”Yellowstone, säsong 5” (Foto: SkyShowtime)

Strax efter att nyheten om säsong 5-uppehållet bröt ut började rykten virvla om att en ny stjärna skulle kliva in i Yellowstone-universumet: Matthew McConaughey.

Karaktärsskådespelaren McConaughey är verkligen ingen nybörjare i tv-mediet; 2014 spelade han en av huvudrollerna i en av de bästa TV-serierna genom tidernaTrue Detective, säsong 1.

Läs också True Detective I det vackra och mystiska Louisiana-landskapet skapar Matthew McConaughey och Woody Harrelson deckarmagi.

I en intervju med The Hollywood Reporter bekräftar nu CBSViacoms VD Chris McCarthy att företaget har kontrakterat McConaughey för Yellowstone-universumet:

Matthew McConaughey is lined up to star in a Yellowstone extension, which will move forward regardless of whether Costner returns to the original.

När det gäller Costners framtid håller McCarthy fortfarande korten nära bröstet:

Yellowstone wouldn’t be what it is today without Kevin and we hope that that stays for a long time to come.

En sak är säker, inte en sekund av serien har spelats in sedan oktober/november förra året…

Yellowstone, säsong 5 (Foto: SkyShowtime)

Men även om vi får bevittna patriarken John Duttons död på sensommaren (på SkyShowtime) betyder det inte att Sheridan och Paramount är redo att säga adjö till Yellowstone och den excentriska Dutton-klanen ännu.

Det finns redan två prequel-serier från Yellowstone-universum, 1883 (2021) och 1923 (2023), dessutom är två spin-off-serier på gång:

  • 1883: The Bass Reeves Story (1883-spin-off)
  • 6666 (Yellowstone-spin-off)

Oavsett resultatet av konflikten med Costner kan vi inte förvänta oss att se honom som en del av Yellowstone efter säsong 5.

Det återstår att se om Matthew McConaughey kommer att spela i en ny spin-off-serie, eller kliva in som den nya huvudpersonen i ”nya” Yellowstone. Om Yellowstone får en ”reboot ” gäller det att lejonparten av dagens ledande skådespelare kommer att följa med.

Läs också Här ser du Yellowstone! Serieskaparen Talyor Sherdian är bland de hetaste namnen i strömningsbranschen idag - men var (och hur) får du se alla hans eminenta serier?
Yellowstone, säsong 5 (Foto: SkyShowtime)
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Se trailern till Citadel

MCU var inte dött!

En välkommen återförening av två åldrande gentlemän

Mayday! Mayday!

Bäst att du skyndar dig och dödar henne!

Ytterligare maffiakomplikationer från Stallone & Co!

Nu kommer aporna hem till dig!

Hon är tillbaka!

Väntan är nästan över!

Väntan är snart över!

Snart är väntan över!

Släpp drakarna loss!

Rulla till toppen