Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Yellowstone säsong 5 del II kommer 2024

Paramount bekräftar nu att den sista delen av Yellowstone verkligen kommer - nästa år.

Av / 2023-11-04 - 17:16
Yellowstone säsong 5 del II kommer 2024

Som vi har skrivit om i otaliga artiklar under det senaste året har det varit ett fullskaligt krig i Yellowstone-lägret under en tid – och det har redan beslutats att seriens största stjärna, Kevin Costner, lämnar serien och att serien kommer att läggas ner efter säsong 5.

Nu lyfter seriens skapare på slöjan om framtiden för seriens universum.

Läs också Game over! Paramount bekräftar nu att Yellowstone-serien inte får någon fortsättning.

I veckan bekräftade produktionsbolaget Paramount att del II av säsong 5 kommer att ha premiär nästa år; men inte nog med det, den riktigt goda nyheten är att två (!) nya serier från Yellowstone-universumet lanseras.

Kevin Costner, ”Yellowstone, säsong 5” (Foto: SkyShowtime)

Paramount Networks bekräftar att del II av Yellowstone, säsong 5 kommer att få sin (mycket efterlängtade) premiär, men inte förrän i november 2024. Så sent som före sommaren meddelade de att de sista avsnitten skulle börja sändas i december i år.

Men när det sades fanns det fortfarande en möjlighet att Costner skulle återvända för att avsluta rollen som Dutton. Som det ser ut idag är det större chans att en snöboll överlever en dag i helvetet än att vi får se Costner i rollen som John Dutton igen – de broarna är definitivt brända!

Läs också I Montana är det valår I femte säsongen av Taylor Sheridans succéserie läggs all Montanas makt i Dutton-dynastins händer.

Yellowstone utspelar sig i dagens Montana och kretsar kring den mäktiga Dutton-familjens bokskapsdynasti och alla deras intriger, konflikter och uppenbara maktbegär.

Familjeöverhuvudet är John Dutton, exemplariskt spelad av Costner. Under fyra säsonger har vi följt svårigheterna att bevara gården, boskapsuppfödningen och livsstilen – med alla tänkbara medel.

Yellowstone, säsong 5 (Foto: SkyShowtime)

Produktionsstoppet (som har pågått sedan i höstas) beror uppenbarligen på en konflikt mellan seriens skapare Taylor Sheridan och seriens obestridliga stjärna: Costner.

Enligt Deadline var Costner missnöjd med att inspelningen av Yellowstone drog ut på tiden och därmed kom i konflikt med andra projekt han var involverad i. Han hade tydligen inte förbundit sig till så många inspelningsdagar som Sheridan & Co skulle vilja.

Att planera andra projekt är inte heller lätt med den oförutsägbara produktionen, där den mångsidiga Sheridan skriver serien under själva inspelningen och plötsligt kan lägga till ytterligare avsnitt.

Cole Hauser (vänster) och Taylor Sheridan under inspelningen av ”Yellowstone” (Foto: Paramount)

Källor hävdade att Costner, som också är en verkställande producent av serien, kände sig avvisad när han tog upp oro över den riktning historien tog – och att han då blev tillsagt av Sheridan att:

Stick to acting!

En kommentar som inte precis beredde marken för en bra dialog mellan de två stora stjärnorna…

Bara Taylor vet vad som verkligen händer”, säger källan till New York Post. “Taylor tillbringade år utan att uppskattas i Hollywood, och nu när han är högst upp i hierarkin finns det definitivt ett ego involverat i allt detta.”

Strax efter att nyheten om säsong 5-uppehållet bröt ut började rykten virvla om att en ny stjärna skulle kliva in i Yellowstone-universumet: Matthew McConaughey.

Karaktärsskådespelaren McConaughey är verkligen ingen nybörjare i tv-mediet; 2014 spelade han en av huvudrollerna i en av de bästa TV-serierna genom tiderna: True Detective, säsong 1.

Matthew McConaughey i ”Lone Star”, 1996 (Foto: Columbia Pictures)

Paramount bekräftar nu att den nya serien, med Matthew McConaughey i huvudrollen, kommer att vara en slags fortsättning på Yellowstone-universumet; och inte en prequel-berättelse.

Den nya serien kommer att heta 2024 och ansluta sig till Yellowstones prequel-serier 1883 (2021) och 1923 (2023).

Vilka karaktärer McConaughey kommer att porträttera i 2024 (som utspelar sig i nutid) har inte offentliggjorts – men vi förväntar oss att det blir en Duttton.

En mycket entusiastisk VD för Showtime & MTV Entertainment Studios, Chris McCarthy, säger:

Within five years, we grew Yellowstone from a hit U.S. cable show with five million viewers into a global hit franchise with over 100 million fans around the world and multiple extensions – and we’re just getting started. On the heels of ”1883” and ”1923”’s success, our new planned spinoffs, ”1944” and ”2024”, will take audiences on a thrilling, new, and unexpected journey with the complex and compelling storytelling that has become a hallmark of the franchise and has helped turn it into a worldwide cultural phenomenon – thanks to the creative mastermind of Taylor Sheridan.

Davis Glasser, CEO i 101 Studios, utvecklar:

The Dutton story continues, picking up where Yellowstone leaves off in another epic tale.

Yellowstone, säsong 5 (Foto: SkyShowtime)

Den kommande prequel-serien, 1944, kommer att följa i fotspåren av tidigare spinoffs (1883 och 1923) genom att ta oss tillbaka till det förflutna och berätta om de dramatiska liven för de första generationerna av den tidigare Dutton-klanen.

I 1923 spelar skådespelarlegendarerna Harrison Ford och Helen Mirren huvudrollerna. Det är inte klart vilka skådespelare vi kommer att få se i huvudrollerna 1944, och inte heller något premiärdatum.

Läs också Här ser du Yellowstone! Serieskaparen Talyor Sherdian är bland de hetaste namnen i strömningsbranschen idag - men var (och hur) får du se alla hans eminenta serier?

PS! Tidigare i år avslöjades det att Costner nu filmar sitt eget västernepos: Horizon: An American Saga.

Läs också Färdig i Montana? I samband med skilsmässorättegången kom Costner denna vecka med häpnadsväckande uttalanden.
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Se trailern till Citadel

MCU var inte dött!

En välkommen återförening av två åldrande gentlemän

Mayday! Mayday!

Bäst att du skyndar dig och dödar henne!

Ytterligare maffiakomplikationer från Stallone & Co!

Nu kommer aporna hem till dig!

Hon är tillbaka!

Väntan är nästan över!

Väntan är snart över!

Snart är väntan över!

Släpp drakarna loss!

Rulla till toppen