Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Kevin Costner: Jag är inte längre under kontrakt med ”Yellowstone”

I samband med skilsmässorättegången kom Costner denna vecka med häpnadsväckande uttalanden.

Skrivet av / 2023-07-08 - 16:52
Kevin Costner: Jag är inte längre under kontrakt med ”Yellowstone”

Det är inte bara i sitt professionella liv som megastjärnan Kevin Costner för närvarande är mitt i en ”skilsmässa” (med Yellowstone -skaparen Taylor Sheridan), men under den infekterade konflikten med produktionsbolaget Paramount fick pressen höra att fru Costner har ansökt om skilsmässa från sin man sedan de senaste 19 åren.

Nu är kändisskvaller inte något som L&B-redaktionen normalt tar i med tång, men eftersom Costner har kämpat för att få ut sin ex-fru (Christine Baumgartner) ur huset har det eskalerat till en smutsig, offentlig domstolsuppgörelse, där Costner i veckan uttalade i domstolen att:

I am no longer under contract for ”Yellowstone”.

Yellowstone utspelar sig i dagens Montana och kretsar kring den mäktiga Dutton-familjens bokskapsdynasti och alla deras intriger, konflikter och uppenbara maktbegär.

Familjeöverhuvudet är John Dutton, exemplariskt spelad av Costner. Under fyra säsonger har vi följt svårigheterna att bevara gården, boskapsuppfödningen och livsstilen – med alla tänkbara medel.

 

Bakgrunden till Costners uttalande i rätten var att skådespelaren hävdade att eftersom han inte längre har en fast inkomst/kontrakt med Yellowstone har han absolut inte råd att betala sin ex-fru de månatliga bidrag (smått astronomiska 2,7 miljoner dollar) hon kräver.

Säsong 5 hade premiär den 13 november förra året och var planerad att ha sin säsongsfinal i mitten av februari.

Efter att Paramount i januari (högst oväntat!) tillkännagav en paus i den femte säsongen av sin flaggskeppsserie, Taylor Sheridans Yellowstone, har det varit ett svåröverblickat kaos angående seriens framtid.

Yellowstone, säsong 5 (Foto: SkyShowtime)

Den 5 maj meddelades det sedan att Yellowstone läggs ner; David Glasser, VD för 101 Studios, uttalade:

The Dutton story continues, picking up where ”Yellowstone” leaves off in another epic tale.

Dutton-fortsättningen som Glasser då syftade på var den kommande Yellowstone spin-off-serien med Matthew McConaughey i huvudrollen.

Samtidigt bekräftades att del II av Yellowstone, säsong 5 faktisk kommer SkyShowtime i höst, som ett avslutande kapitel.

Läs också Game over! Paramount bekräftar nu att Yellowstone-serien inte får någon fortsättning.

Det antyddes tydligt att Kevin Costner återigen skulle ta på sig sin cowboyhatt, sadla sin häst och avsluta den ikoniska rollen som John Dutton.

Kevin Costner, ”Yellowstone, säsong 5” (Foto: SkyShowtime)

Efter veckans Costner-uttalanden i domstolen är det lite som tyder på att vi någonsin kommer att se Costner igen i Yellowstone:

I’m not expecting to receive any monetary compensation from the series apart from back-end contractual participation rights. I will earn substantially less in 2023 than I did in 2022. This is because I am no longer under contract for ”Yellowstone”, the principal source of my income last year.

Costner fortsatte:

So far in 2023 I have yet to receive any participation compensation from ”Yellowstone”. Now, any compensation I earn from ”Yellowstone” will derive only from my back-end contractual participation rights, which amounts are not fixed. The most recent report from the producer for ”Yellowstone” shows I am not now owed any participation money.

Yellowstone, säsong 5 (Foto: SkyShowtime)

Efter att det slutligen blev klart att Yellowstone läggs ner, och att säsong 5 därmed blir den sista, har det varit mycket osäkerhet om Costner kommer tillbaka i rollen som John Dutton för de sista 6–8 avsnitten av säsong 5, del II – så att serien kan få ett förnuftigt och tillfredsställande slut.

Läs också Kevin Costner lämnar Yellowstone Två stora egon står mot varandra i Yellowstone - nu är det bekräftat att Costner lämnar.

I en intervju med Hollywood Reporter nyligen gjorde Sheridan klart att Costner skulle återvända som John Dutton, om än bara för några korta scener; och att serieskaparen skulle ta livet av seriens huvudperson – och därmed öppna dörren till nästa kapitel i Dutton-sagan.

Nu tyder allt på att konfliktnivån är så hög och inflammerad, där de två stora egona Sheridan och Costner stångar huvudena blodiga mot varandra, att vi aldrig mer får se Costner i Yellowstone.

Cole Hauser (vänster) och Taylor Sheridan under inspelningen av ”Yellowstone” (Foto: Paramount)

En källa med insyn i serien talade nyligen med New York Post, där tidningens källa lägger huvuddelen av skulden för dödläget på serieskaparen Sheridan.

Källan hävdade att Costner, som också är en verkställande producent av serien, kände sig avvisad när han tog upp oro över den riktning historien tog – och att han då blev tillsagt av Sheridan att:

Stick to acting!

En kommentar som inte precis beredde marken för en bra dialog mellan de två stora stjärnorna…

Yellowstone, säsong 5 (Foto: SkyShowtime)

“Bara Taylor vet vad som verkligen händer”, säger källan till New York Post. “Taylor tillbringade år utan att uppskattas i Hollywood, och nu när han är högst upp i hierarkin finns det definitivt ett ego involverat i allt detta.”

Enligt Deadline var Costner missnöjd med att inspelningen av Yellowstone drog ut på tiden och därmed kom i konflikt med andra projekt han var involverad i. Han hade tydligen inte förbundit sig till så många inspelningsdagar som Sheridan & Co skulle vilja.

Att planera andra projekt är inte heller lätt med den oförutsägbara produktionen, där den mångsidiga Sheridan skriver serien under själva inspelningen och plötsligt kan lägga till ytterligare avsnitt.

Yellowstone, säsong 5 (Foto: SkyShowtime)

Men misströsta inte, Kevin Costner har redan riktat sin uppmärksamhet mot en ny westernepic, Horizon.

Costner är på god väg med inspelningen av del två av sin egen episka westernfilmsaga, Horizon: An American Saga.

Inspelningen började i St. George, Utah, den sista veckan i april.

Läs också Slut på Yellowstone - ny Costner-western på gång Kevin Costner är för närvarande i konflikt med Paramount/Taylor Sheridan om Yellowstones framtid - nu skjuter han sin egen western. Samtidigt skiljer sig skådespelarlegenden.

Horizon utspelar sig vid tiden för det amerikanska inbördeskriget och handlar om expansionen västerut.

Sagan ska vara uppdelad på fyra delar och sträcker sig över en femtonårsperiod.

Costner spelar huvudrollen, har skrivit manus och regisserar.

OBS! Det finns redan två prequel-serier från Yellowstone-universumet, 1883 (2021) och 1923 (2023), samt tre spin-off-serier på gång:

  • 1883: The Bass Reeves Story (1883-spin-off)
  • 6666 (Yellowstone-spin-off)
  • ? (Yellowstone-fortsättning/spin-off, med Matthew McConaughey i huvudrollen)
Läs också Här ser du Yellowstone! Serieskaparen Talyor Sherdian är bland de hetaste namnen i strömningsbranschen idag - men var (och hur) får du se alla hans eminenta serier?
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Veronika - se den nya trailern!

Ronja Rövardotter i tv-serieformat

Ny nordisk kriminalserie på SkyShowtime

Det blir inte snabbare än så här!

Senaste societetsnytt från London anno 1815

Slår alla rekord!

Redo för en ny omgång?

Popdrottningen kommer hem till dig!

Nu blir det nordisk seriefest!

Comeback kid?

Kanslern har talat!

Premiär idag!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen