Search
Generic filters

Corona-boost för Netflix

Jobb hemifrån och coronakarantän har gett strömningsjätten en enorm tillväxt.

Under tiden coronaviruset härjar som en tsunami över jordens befolkning, och för med sig död och förstörelse i sitt kölvatten, och på samma gång orsakar börsras och historiska förluster för många företag, finns det faktiskt några som går mot trenden.

Netflix är definitivt ett av företagen som går mot strömmen i dessa extraordinära tider.

Reed Hastings, VD och Netflix grundare, har all anledning att gnugga händerna i dessa tider. (Foto: Netflix)

Dow Jones industriindex i USA har gått ner cirka 20 % hittills i år. Stockholmsbörsen har gått ner 16 %, Oslobörsen 22 % och Köpenhamnsbörsen ungefär 4 %.

Netflix-aktien har däremot haft en ÖKNING på 40 % sedan nyår! Här kan det också läggas till att Netflix-aktien steg med galna 4 000 % under perioden 2009-2019.

Tiger King: Murder, Mayhem and Madness (Foto: Netflix)

Ljud & Bild ägnar sig sällan åt börskurserna, men den här gången gör vi ett undantag. Den våldsamma uppgången för Netflix återspeglar nämligen en ökning på rejäla 25 % mer tid som lagts på strömningstjänsten sedan nyår, samt en abonnemangstillväxt på 16 miljoner abonnenter under årets första kvartal.

Hastings & Co har nu passerat 183 miljoner abonnenter globalt.

annons

Vilket i sin tur måste relaterat till det faktum att vi sedan i början av mars 2020 har tillbringat mer tid inomhus, och därmed framför TV-/dator-/mobilskärmarna, än någonsin tidigare och att biografer över hela världen har stängt.

annons

En av de stora frågorna nu är om coronaviruset och dess inverkan på tittarvanorna kommer att förändra hur vi konsumerar film i framtiden. Ser vi nu början på slutet för biograferna, eller kommer de att ”återuppstå” igen? Vad tror du? Kommentera gärna nedan.

 

Ännu så länge fortsätter Netflix sin enorma innehållsproduktion och kan konstatera att många tittar på bland annat Tiger King, Too Hot to Handle, Casa de Papel, Messiah, samt skitfilmen Spenser Confidential (85 miljoner har tydligen slösat bort två timmar av sina liv på Mark Wahlberg-tramset).

Om nedstängningen av samhället drar ut på tiden måste lanseringstakten av naturliga skäl avta något, även på Netflix. De befinner sig dock i den fördelaktiga positionen att de producerar innehåll i snart alla delar av världen, och har därför mycket bättre flexibilitet än många andra serie-/filmbolag.

annons

I morgon släpper Netflix ännu en film som garanterat kommer att bli en tittarsuccé, actionfilmen Extraction med Chris Hemsworth i huvudrollen. Läs vår recension här.

Chris Hemsworth i Extraction – premiär i morgon (Foto: Netflix)

Men Netflix är inte den enda strömningstjänsten som tjänar på att alla tillbingar mycket mer tid innanför hemmets fyra väggar. Nykomlingen Disney+ passerade nyligen 50 miljoner abonnenter – och det bara fem månader efter att tjänsten lanserades i USA.

Förväntad lanseringstid i Skandinavien för Disney+ är ”till sommaren” – låt oss hoppas att vi innan dess har tillbringat mycket mer tid utomhus med vänner och bekanta.

Reality-serien ”Too Hot to Handle, säsong 1” sprider sig som en farsot, över hela världen, på Netflix i dessa coronatider (Foto: Netflix)

 

Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Moonraker var kodnamnet på Nokias smartklocka, men projektet ställdes in av Microsoft när de köpte den finska mobiltillverkaren.
  En Disneys största filmpremiärer i år, Mulan, släpps nu direkt på strömningstjänsten Disney+
  I första omgången blir det bara Android-användarna som får glädje av att strömma spel på mobilen.
  SSD är nu standard i alla Apples iMac-modeller.
  Samsung har just lanserat Galaxy Note 20 och Galaxy Note 20 Ultra. Vi känner till tekniken, men båda modellerna har design och finesser som verkar mycket lovande.
  Förutom Samsung Galaxy Note 20-serien har Samsung idag lanserat Samsung Galaxy Tab S7 och Tab S7+, Samsung Galaxy Watch 3, Samsung Galaxy Buds Live och sist men inte minst, Samsung Galaxy Z Fold 2.
  Så kommer Huaweis kommande Mate 40-serie att se ut.
  UPPDATERING: Amazon bekräftar Sverige-lansering

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.