Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Paramount+ kommer i mars!

Med ännu en global aktör på den nordiska marknaden hårdnar kampen om strömningsabonnenterna.

Skrivet av / 2021-01-21 - 15:10
Paramount+ kommer i mars!

I och med premiären av Disney+ i Norden har kampen om strömningspubliken verkligen hårdnat.

Nu ger sig ännu en aktör in i leken. Strömningstjänsten ”CBS All Access” nylanseras snart som ”Paramount+” i USA och kommer till Sverige den 25:e mars i år.

Läs också Vi utser den bästa strömningstjänsten I och med Disney+ har strömningskriget satt igång på allvar, men vilka av de stora MÅSTE du ha?

Sedan 2017 har ViacomCBS haft en strömningstjänst i Danmark som hetat ”Paramount+”, nu lanseras denna tjänst i resten av Norden och i 20 andra länder.

Efter den nordiska lanseringen får abonnenterna tillgång till fler än 6 000 filmer och serieavsnitt från Paramount Pictures, Showtime, Comedy Central, MTV och Nickelodeon. Desto viktigare är att alla framtida serier från bland annat Showtime bara kommer att kunna ses på Paramount+.

Från och med nästa år blir Paramount+ Homelands nya hem. Homeland, säsong 8 (Foto: Showtime)

Från och med 25 mars är Paramount+ exklusivt hem för alla kommande Showtime-produktioner, inklusive den populära thriller-serien Homeland med Claire Danes i huvudrollen. En annan Showtime-serie är First Ladies, med Viola Davis i rollen som Michelle Obama. Serien har premiär på Paramount+ senare i år.

Legendaren Kevin Costner i ”Yellowstone” (Foto: Paramount+)

Vid premiären kommer tittarna att kunna se alla tre säsongerna av den smått upphaussade (moderna) västernserien Yellowstone med Kevin Costner i huvudrollen som hal kofösar-tycoon. Paramount+ har exklusiva visningsrättigheter för säsong 3 i Norden, vilket innebär att lokala strömningstjänster kommer att tappa både Homeland och Yellowstone.

Läs också Vi utser den bästa strömningstjänsten I och med Disney+ har strömningskriget satt igång på allvar, men vilka av de stora MÅSTE du ha?

Ett antal originalproduktioner från CBS All Access får exklusiva premiärer på Paramount+, bland annat Guilty Party (med Kate Beckinsale) och The Harper House.

Paramount+ kommer bland annat att kunna ses med en egen app och tjänsten kommer också att ha nya originalserier, till exempel Lioness, Halo och American Rust.

Tom Cruise som Jack Reacher får snart en ny visningsplattform. (Foto: Paramount).

I och med Paramount+ blir strömningsmarknaden ännu mer fragmenterad, fler och fler aktörer har exklusiva rättigheter till ”egna” filmer och serier, både nya och äldre titlar

Den stora frågan är väl vad de mindre, nationella strömningstjänsterna som Viaplay kommer att kunna erbjuda för innehåll i framtiden, när alla stora internationella filmbolag drar tillbaka sitt innehåll för att i stället visa det exklusivt i sina egna tjänster.

Och är publiken verkligen villiga att betala för 3–5 streamingtjänster?

För att du ska kunna fatta ett kvalificerat beslut om vilken tjänst du helt enkelt måste abonnera på har vi testat alla de stora. Läs vår guide här!

 

 

Chefen för ViacomCBS i Norden, Jesper Dahl, säger så här i ett pressmeddelande: ”Vi ser fram emot att återlansera Paramount+ i Norden genom att addera nytt och exklusivt innehåll till vårt nuvarande erbjudande, något som är attraktivt både för konsumenter och våra partners. I och med den här återlanseringen kommer vi att bli en storspelare på streamingmarknaden och en självklar underhållningsplattform för tittare i alla åldrar.”

ViacomCBS säger ingenting i pressmeddelandet om vad det kommer att kosta att abonnera på Paramount+, men vi antar att de kommer att lägga sig lågt för att få en del av den lukrativa strömningskakan.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

And the Oscar Goes to...

Trailern är här!

Se trailern för den nya serien från skaparna av Game of Thrones

Netflix Slam: Nadal vs. Alcaraz

Ny svensk/norsk Netflix-serie

Taylor Swift kommer hem till dig!

Klar för Netflix!

Outer Range säsong 2 närmar sig

Här är TRON: Ares

Kevin Costner presenterar "Horizon: An American Saga"

Aquaman kommer hem till dig

Veronika - se den nya trailern!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen