Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Ny dansk Netflix-serie

Duon bakom The Rain får förnyat förtroende.

Av / 2020-11-26 - 12:00
Ny dansk Netflix-serie

Netflix lägger i en ny växel och satsar på fler danska produktioner. Nästa Netflix Original-serie heter Chosen.

Den sex avsnitt långa serien är skriven av Christian Potalivo och Jannik Tai Mosholt – duon bakom en av de mest sedda icke-engelskspråkiga serierna på Netflix, The Rain.

Christian Potalivo och Jannik Tai Moshol. Chosen (Foto: Netflix)

Kampen om abonnenterna blir allt hårdare, ett av strömningsjätten Netflix starkaste kort är satsningen på lokalproducerat innehåll.

Sedan 2016 har Netflix visat vägen i detta lopp (Marseille, säsong 1), och för två år sedan lanserade de sin första nordiska serie, The Rain (som tidigare i år kom med sin tredje säsong) i Danmark.

Därefter har Netflix lanserat norska Home for Christmas, Ragnarök och Kadaver, samt svenska Störst av allt och den njutbara Kärlek & Anarki. I Danmark presenterade de nyligen den kommande serien Equinox – och nu kommer alltså Chosen.

Läs också Kamikaze på danska HBO Nordic satsar lokalt och lanserar snart sin första danska serie.

Chosen är en coming of age-berättelse som utspelar sig i sci-fi-världen. Serien kretsar kring en ung tjej vars verklighet plötsligt vänds upp och ner när allt hon trodde att hon visste visar sig vara fel, och inser att världen inte är så säker och lycklig som hon trott. Chosen är en spännande och absurd berättelse om tonårslivet med social press, hemligheter, lögner, identitet – som utspelas i utkanten av Danmark.

Emma har alltid känt sig annorlunda än de andra i Middelbo – en liten dansk stad som blev världsberömd när det sas att en meteor kom in i atmosfären och träffade staden 17 år tidigare. Middelbo är inte längre vad det har varit, och frågan är om staden någonsin har varit vad det har låtsas vara? När Emma av misstag upptäcker att hela historien om meteoren är en lögn, avslöjas en farlig och osannolik sanning om den sömniga staden – något som är mycket farligare och mer otroligt än hon någonsin kunnat föreställa sig. Var det en meteor som träffade den lilla staden för 17 år sedan eller var det något mycket mer kraftfullt? Med denna nyupptäckta insikt tvingas Emma inse att hon är ensam och att varken hennes vänner eller samhället kommer att rädda henne under denna tid i livet då hon behöver dem som mest.

Läs också Ett oanständigt förslag ... Härligt, charmerande samtidsdrama med välbekanta konflikter och utmaningar.

Exekutiva producenterna och skaparna, Christian Potalivo och Jannik Tai Mosholt, säger följande i pressmeddelandet:

Vi har alltid fascinerats av människors rädsla för det okända och det konstiga. Det är en stark drivkraft i vår mänsklighet och ofta är vi människor mer bekymrade över vad som skiljer oss än vad som faktiskt håller oss samman, vilket varit en inspiration för skapandet av denna serie. Vi har en stark passion för att belysa vad det är som skapar unga vuxnas identiteter – kampen med kärlek och hopp, det eviga tvivlet och sökandet efter vem du är och vad som behövs för att passa in och känna att du hör hemma.

The Rain var ett fantastiskt tillfälle att berätta historier i en genre som vi sällan upplever i Skandinavien, och vårt samarbete med Netflix har varit ett nöje som bara har blivit större och starkare genom åren. Därför var det naturligt att Netflix var rätt partner för Chosen, och den perfekta platsen för att utveckla och berätta en historia som är universell, har sci-fi-genren som drivkraft, men också speglar våra egna liv och danska teman.

 

Chosen_3 Chosen_4
<
>
Chosen (Foto: Netflix)

Vi kunde inte vara mer glada över att ännu en gång få arbeta tillsammans med Christian och Jannik, som visat sig inte bara vara två väldigt begåvade skapare utan också fantastiska partners att samarbeta med. Den här berättelsen tänjer på gränserna för vad man kan förvänta sig av sci-fi-genren och kommer samtidigt att ha samma starka karaktärsdrivna berättande som The Rain – som fängslade publiken både i och utanför Danmark.

Tesha Crawford, Director Nordics Original Series, Netflix

Läs också Ny dansk Netflix-serie Serien består av sex avsnitt och bygger på den kritikerrosade podcasten Equinox 1985.

Produktionen förväntas starta i Danmark i början av nästa år.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sci-fi-klassiker klar för streaming!

Premiärdatumet är klart!

MILF-trailer!

Redo för en ny omgång?

Ett gott skratt förlänger livet!

Kungen ryter igen!

De kriminellas härjningar fortsätter i Kingstown

Harry Potter-ljudböckerna får Dolby Atmos

Se den nya trailern från Förintelsen-helvetet

Hysterisk ny trailer!

Fortfarande hel-MAX?

Så här fungerar Foley och ADR till filmljud

Rulla till toppen