TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Kamikaze kommer till HBO Nordic

HBO Nordic satsar lokalt och lanserar snart sin första danska serie.

Med en allt intensivare kamp om strömningsabonnenterna är ett av strömningsjättens starkaste kort en satsning på mer lokalt producerat innehåll.

Sedan 2016 har Netflix visat vägen i detta lopp (Marseille, säsong 1), och för två år sedan lanserade man sin första nordiska serie, The Rain (som tidigare i år kom med sin tredje säsong) i Danmark.

Därefter har Netflix lanserat norska Home for Christmas, Ragnarök och Kadaver, samt svenska Störst av allt och den njutbara Kärlek & Anarki. I Danmark tillkännagav de i går den kommande serien Equinox.

HBO Nordic har verkligen inte för avsikt att låta Netflix regera detta segment ensam, och kom i höstas med sin första norska serie Beforeigners (Fremvandrerne), samma år lanserade HBO sin första svenska serie, Gösta, som följdes av mycket medioker Björnstad för några veckor sedan. Nu står Danmark äntligen på tur.

Svenska rednecks? HBO tar oss med på en iskall och föga tillfredsställande hockey-resa.

Nästa år har den nya HBO-serien Kamikaze premiär!

Kamikaze, säsong 1 (Foto: HBO)

Ironiskt nog är den första danska HBO-serien baserad på en roman av den norske författaren Erlend Loe. I handlingens centrum möter vi den 18-åriga charmiga Julie (Marie Reuther i sin debutroll), och får följa hennes existentiella kris efter att ha förlorat sina föräldrar och bror i en flygolycka.

Julie lämnas ensam i ett palatsliknande bostad. I praktiken har hon allt man kan drömma om (?) – ungdom, skönhet och massor av pengar. Förlusten av familjen tvingar ut henne på en resa för att återfå meningen med livet. Hennes turbulenta upptäcktsresa tar henne från Danmark till ”alla” hörn av världen.

Kaspar Munk (Herrens vägar, Vildhäxan) har regisserat alla åtta avsnitten, och skådespelarteamet består bland annat av Johan Rheborg, Aleksandr Kuznetsov, Charlotte Munck, Mads Reuther, Carla Philip Røder, och sist men inte minst den danske komikern och skådespelaren Anders Matthesen (Torkel i knipa) som Julies psykolog, Psyko-Bo.

Munk ligger också bakom regin av två The Rain-episoder hos konkurrenten Netflix.

Kamikaze, sesong 1_5 Kamikaze, sesong 1_3 Kamikaze, sesong 1_6 Kamikaze, sesong 1_7 Kamikaze, sesong 1_8
<
>
Kamikaze, säsong 1 (Foto: HBO)

Serien är skriven av manusförfattaren Johanne Algren, baserad på Erlend Loes Muleum. Exekutiva producenter inkluderar Hanne Palmquist, Steve Matthews, Camilla Curtis och Antony Root.

HBO Nordic bekräftar att serien är färdiginspelad, men kan inte bekräfta något specifikt premiärdatum, annat än ”under 2021”.

Kamikaze, säsong 1 (Foto: HBO)

Lämna en kommentar

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.