Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Guide

Strömningskrig: Nu kommer Disney+

I och med lanseringen av Disney+ är strömningskriget igång på allvar – men vilka abonnemang MÅSTE du ha?

Av / 2020-09-15 - 00:01
Strömningskrig: Nu kommer Disney+

När man tänker på det så känns det verkligen konstigt att det bara har gått sju (7!) år sedan vi plötsligt kunde se helt nya, original-TV-serier från en strömningstjänst – och vi alla fick en helt ny TV-vardag.

 

Från Moviebox till ”57 channels and nothin’ on” och DVD

Under många, många år hade de statliga kanalerna monopol i Skandinavien – i många år visades till och med bara en enda TV-kanal. Underhållning hade inte störst fokus när tablån planerades – folket skulle uppfostras med nyheter, seriösa faktaprogram och konstruktiva barnprogram.

På 1980-talet kom syndafloden! Dynastin, Dallas och Falcon Crest debuterade i Skandinavien. Då kunde vi (ofta ett och ett halvt år efter amerikanerna) titta på ett dåligt avsnitt med en klyschig såpopera någon kväll eller två i veckan.

Med “Dynastin” kom glitter, glamour och synd till Skandinavien. (Foto: ABC).

Om du var en av de utvalda så hade du din egen parabolantenn och fick plötsligt in hela världen vardagsrummet. Vad du sedan skulle ha 12 predikantkanaler, 15 djurdokumentärkanaler och 5 urdu-språkiga kanaler till var en helt annan femma. Man kunde skryta med att ha ett oändligt antal kanaler, men i grund och botten satt man med ”57 channels and nothin’ on”. Något som många säkert fortfarande känner igen sig i.

 

I mitten av 80-talet kom en ny underhållningsinnovation. Vanligt folk kunde hyra sig en Moviebox och en sliten VHS-kassett (som man först måste ägna 5–7 minuter åt att spola tillbaka) ur ett ganska så begränsat urval av action-B-filmer från den lilla kiosken eller macken nere på hörnet. Om man kände personen i kassan kunde det hända att man fick hyra en (otextad) film från under disken …

VHS. Those were the days…

Om man kom från ett välmöblerat hem var det faktiskt inte helt otänkbart att familjen så småningom köpte en VHS-videobandspelare – även om det inte underlättade särskilt mycket eftersom filmutbudet fortfarande var ganska så magert. Från början av 1990-talet kunde hardcore-filmfantaster spendera en smärre förmögenhet på LaserDisc. Mot slutet av decenniet, och med köpfilm på DVD (och senare på Blu-ray), blev plötsligt alla sin egen privata filmchef i hemma i vardagsrummet. Fast man var tvungen att punga ut med närmare 200 kronor per film, och stora titlar kom inte förrän sex månader efter biopremiären.

Om du till exempel ville skaffa den sista säsongen av Lost eller 24 på DVD var du tvungen att lägga 600–700 kronor. Med andra ord: ungefär lika mycket som du i dag betalar för ett årsabonnemang så att du kan titta på ”alla” TV-serier.

Låt människorna strömma till mig!

Föga anade väl Reed Hastings, när han i nådens år 1997 hemma i sitt garage i Kalifornien började med postorderuthyrning av DVD-skivor, att hans företag 23 år senare skulle vara en av världens största underhållningsleverantörer och ha 200 miljoner abonnenter i nästan alla länder över hela världen.

Reed Hastings, Netflix’ grundare och chef. “See What’s Next”, Rom, april 2018. (Foto: Ernesto S. Ruscio/Getty Images, Netflix)

Först tio år senare (2007) lanserade Netflix USA möjligheten att strömma innehåll från tjänsten. Då var allt baserat på inköpta serier och filmer, som Netflix bara hade rätt att visa i länder/regioner.

Netflix kom till Norden i oktober 2012, i februari 2013 släppte de sin första egenproducerade (bortsett från samproduktionen Lilyhammer) TV-serie, House of Cards. I juli samma år kom den första säsongen av fängelsedramat Orange is the New Black – och en ny tideräkning för TV-tittande hade tagit sin början.

 

Under sitt första år med egenproducerat innehåll släppte Netflix ”bara” tre serier och inga filmer. Året därpå var Marco Polo den enda nya serien från Netflix. 2020 lanserar strömningsjätten 30–40 egenproducerade filmer och serier (inklusive nya säsonger av pågående serier) per MÅNAD.

Vi hade till och med nöjet att personligen träffa karismatiska Hastings under See What’s Next i Rom för lite drygt två år sedan. Redan då viskades det korridorerna i den romerska lyxvillan om den kommande konkurrensen från Disney.

Läs också Netflix: See What’s Next ‘18 Netflix presenterar kommande nyheter och satsar stort på lokala produktioner – särskilt i Europa.

1–2 år före detta planerade Netflix att förbereda sig för konkurrensen från Disney, HBO, Amazon Prime och andra strömningstjänster. Planen var lika enkel som genial: de var tvungna att bygga sitt eget unika innehåll, starka varumärkesserier och filmer som bara går att se på Netflix. Dessutom skulle de satsa mycket mer på lokalt innehåll, som The Rain, Störst av allt, Ragnarok och La Casa de Papel.

 

Satsningen har också toppats av konstnärlig framgång, med prisbelönta filmer som Roma, The Irishman och Marriage Story, plus publiksuccéer som Spenser Confidential, Extraction och Project Power.

Med god hjälp av corona-pandemin, med efterföljande lockdown och stängda biografer, har abonnenterna flödat till Netflix, som nu närmar sig 200 miljoner abonnenter globalt.

Kan en liten mus med stora svarta öron och en argsint, kvackande anka mäta sig med Hastings & Co?

En mus som ryter

Den 12 november förra året lanserade Walt Disney Company till sist sin egen strömningstjänst. En tjänst där man bara hittar egenproducerat innehåll som Disney själva äger alla rättigheter till och som de nu plockar bort från andra innehållsleverantörer (bland annat Netflix och HBO).

Lejonkungen (Foto: Walt Disney)

Tio månader senare kan de betrakta satsningen som en hejdundrande framgång. Hittills har 62 miljoner personer registrerat sig för ett Disney+-abonnemang – och då ska man veta att tjänsten ännu så länge bara funnits i 18 länder. I samband med den nordiska lanseringen i dag kommer 26 länder att ha tillgång till den nya tjänsten.

Här kan du teckna ett svensk abonnemang på Disney+.

På kort tid har Disney+ därmed blivit en av de viktigaste underhållningsleverantörerna inom strömning, och med tilltaget att lansera Mulan direkt på strömning i stället för på corona-stängda biografer spänner de sina muskler och visar klara ambitioner att vilja växa och ha en framtidsvision.

Läs också Mulan-premiär på Disney+ En Disneys största filmpremiärer i år, Mulan, släpps nu direkt på strömningstjänsten Disney+

Fast då återstår ju den stora frågan: behöver du verkligen tre (eller fyra eller fem) strömningstjänster? Det korta svaret är nej, men du behöver minst två – och om du bara ska ha två så rekommenderar vi, utan minsta tvekan, just Netflix och Disney+.

Varför? Främst eftersom dessa två strömningstjänster inte direkt är konkurrenter vad gäller innehåll, de är faktiskt mycket mer som komplement till varandra.

Världens största underhållningsarkiv

Flaggskeppen i Disney+ är det kompletta Disney-arkivet med allt från Snövit till Den lilla sjöjungrun, Frost och Mickey Mouse Clubhouse, animerade filmer från Disney/Pixar (Toy Story), Marvel-universumet, Star Wars-universumet, de många dokumentärerna från National Geographic och Fox enorma filmarkiv, med bland annat Avatar och X-Men.

Snehvit og de syv dvergene (1938). (Foto: Walt Disney).

Tidigare i sommar testade vi den nya strömningstjänsten (visserligen med ett tyskt abonnemang, men när det gäller innehåll är det väldigt lite som skiljer det från det nordiska).

Läs också Imponerande Disney-arkiv för familjen Disneys nya strömningstjänst är på väg till Sverige. Här är vad du kan se fram emot.

Och låt oss direkt sätta stopp för det största missförståndet om Disney+: detta är absolut inte en tjänst enbart för barnfamiljer.

Ingen har en större film- och seriekatalog än Disney. En katalog som fick en enorm påfyllning av solida arkivtitlar i och med företagets gigantiska köp av 21st Century Fox.

Under våren förra året lade Disney ungefär 650 miljarder kronor på att köpa Fox, och därmed också rättigheterna till deras innehållsrika filmkatalog. Ett solklart strategiskt köp för utvecklingen av Disney+.

Avatar kan du se på Disney+ (Foto: Walt Disney/Fox).

Hur fungerar Disney+?

Användningen och gränssnittet är ganska likt Netflix, så om du redan är Netflix-användare kommer du intuitivt att förstå hur du hanterar Disney+.

Disney+ finns till de flesta mobiltelefoner, surfplattor och smarta TV-apparater av modernare snitt (exakt vilka enheter kan du se här), samt webbläsare i Windows, Mac och Chromebook. Uppspelning i mobilwebbläsare stöds dock inte, på telefonen är man hänvisad till Android- eller Apple-appen. Appen går att ladda ner från och med i dag.

Disney+ kan strömmas på upp till fyra enheter samtidigt, och man kan skapa upp till sju användare, där personer i hushållet som definierats som barn automatiskt har begränsat innehåll, alla ”olämpliga” titlar är bortplockade.

Det går också att ladda ner ”obegränsat” antal filmer och serier och titta på dem i offline-läge (utan utgångsdatum), så som det bland annat går att göra på Netflix. På Netflix gäller nedladdningen dock bara egenproducerat innehåll.

Både appen och innehållet är textat på svenska. Ett stort antal titlar som vänder sig till de minsta är dessutom dubbat till svenska.

Disney+ støtter opptil syv forskjellige profiler. (Foto: Walt Disney).

Längst upp i appen eller webbläsarfönstret ser man utvalda filmer och serier, under dem finns ett antal rekommendationer i olika kategorier. Sedan tillkommer nytt innehåll samt algoritmbaserade rekommendationer.

En viktig skillnad mot Netflix är att Disney+ tillåter användaren att välja mellan fem olika innehålls-universum: Disney, Pixar, Marvel, Star Wars och National Geographic.

Nyare innehåll (som Marvel-filmer och The Mandalorian) finns i 4K UHD, HDR och med Dolby Atmos-ljudspår. Man kan välja strömningskvalitet, ”Automatisk” ger 4K-upplösning.

Om man reser utomlands (vilket väldigt få gör i dessa corona-tider) kan man titta på det Disney+-innehåll som är tillgängligt i det land man besöker.

Vad kan jag se på Disney+?

Huruvida tjänsten är tekniskt bra och användarvänligheten är utmärkt är inte alls oväsentligt, men viktigast är trots allt innehållet.

Från premiärdagen i Norden (15 september) finns det fler än 500 animerade långfilmer och spelfilmer, 7 300 serieavsnitt och cirka 40 Disney+ Originals. (Se den kompletta listan längst ner i artikeln!)

Disney+ (Foto: Walt Disney).

Det råder dock viss osäkerhet kring hur många titlar från det enorma Fox-arkivet som kommer att vara tillgängliga under hösten. Detta är en av Disney+:s största fördelar, de har ett mycket större, bredare och bättre filmarkiv än Netflix, Viaplay, HBO Nordic och Amazon Prime (vi nämner inte ens Apple+ i det här sammanhanget).

Vad just du kommer att betrakta som ”guld” i det rikliga innehållet beror på dina egna preferenser och intressen. Om du är ett die hard Star Wars- eller Marvel-fan hittar du nästan allt från dessa kategorier (bortsett från Marvel-filmer som är producerade av Netflix, som Daredevil, Jessica Jones och Luke Cage).

Steamboat Willie (1928) startade alltihop. Nu finns den på Disney++. (Foto: Walt Disney).

Djur- och dokumentärälskare får en outtömlig mängd National Geographic-dokumentärer och medan animationsälskare (i alla åldrar) kan se hela Disneys tecknade filmskatt, från Snövit till Frost 2. Även Disneys kortfilmsarkiv finns tillgängligt. Fans av satirisk humor får mycket glädje av att Disney+ serverar samtliga 30 säsonger av The Simpsons.

Läs också Klassisk Star Wars! Med sin första originalserie andas Disney nytt – och klassiskt – liv i Star Wars-sagan.

Men om man ska förbli en lojal abonnent på en strömningstjänst så måste det ständigt läggas till nytt innehåll, här kommer Disney+ Originals in i bilden. I den här kategorin är pricken över i storsatsningen Star Wars: The Mandalorian. Två avsnitt från säsong 1 finns redan i dag, sedan sedan släpps ett nytt avsnitt varje fredag. Det första avsnittet av säsong 2 av det nya Star Wars-eposet släpps 30 oktober.

 

40 Disney+ Originals finns direkt, bland annat Black is King (Beyoncé), Hamilton (från Broadway), Stargirl, Magic Camp, Jeff Goldblums värld och High School Musical: The Musical: The Series: The Sing-Along.

Disney avslöjar däremot ingenting om vilka framtida originalserier/filmer som kommer.

Och hur mycket kostar härligheten?

Till skillnad från konkurrerande strömningstjänster kan du faktiskt teckna ett årsabonnemang på Disney+. Det finns som ett alternativ till ett löpande månadsabonnemang. Om du har varit en av pionjärerna har du kunnat teckna ett abonnemang för bara 590 kronor för ett år, från och med premiärdatum är priset 689 kronor. Alternativet är att betala 69 kronor i månaden, då kan du stoppa abonnemanget när du vill.

Disney+ (Foto: Walt Disney).

I dagsläget kostar Netflix billigaste abonnemangsform 89 kronor i månaden, men då kan du bara strömma till en enhet åt gången och du får inte heller 4K-kvalitet. Ska du ha samma tekniska kvalitet, plus att flera personer kan strömma samtidigt, så måste du betala 159 kronor i månaden.

För Disney+ får du motsvarande kvalitet och användarvänlighet för löjligt låga 57,42 kronor i månaden (årsabonnemang för 689 kronor). Det betyder att Netflix kostar nästan 180 % mer än Disney+!

Månadsabonnemang på HBO Nordic kostar 109 kronor i månaden (då får du en hel del utmärkta serier, men en teknisk kvalitet som är under all kritik och ett tragiskt dåligt filmutbud), medan Amazon Prime debiterar dig 65 kronor (en fin komplementtjänst med ett par strålande egenproducerade serier).

 

Vilka ska du välja och välja bort?

Det säger sig självt att inte alla hushåll kan prenumerera på ett ”oändligt” antal strömnings-tjänster. För det första blir det för dyrt och för det andra har man inte tid att titta på allt innehåll om man har 4–5 abonnemang.

Vi kan lugnt dra slutsatsen att om du bara ska ha abonnemang på två tjänster så ska du satsa på Netflix och Disney+. Det här är två innehållsleverantörer som håller högsta tekniska kvalitet och har ett enormt och varierat innehåll som ständigt kommer att komplettera tjänsten med nytt innehåll, både nyproducerat och från arkivet.

De två tjänsterna har helt klart överlappande genrer, men kompletterar i stora drag varandra och ger gott om underhållning för hela familjen, i alla åldrar. Inget av Netflix originalinnehåll går att ses hos de andra, dessutom har Netflix mycket unikt lokalt producerat innehåll – något som, åtminstone ännu så länge, saknas helt hos Disney+.

 

Vi är övertygade om att det finns plats för båda strömningsjättarna, vilket också förra årets abonnentutveckling visar. Trots att Disney+ sedan starten har lockat till sig 62 miljoner abonnenter har Netflix också haft en rekordstor tillväxt. Däremot skulle vi nog få ha många sömnlösa nätter om vi var ansvariga för HBO Nordic, DPlay, Viaplay, Apple TV+, TV2 Sumo och liknande – för att inte tala om biograferna

Amazon Prime och HBO Nordic kan du abonnera på periodvis, till exempel när det kommer superbra serier som Hunters och Lovecraft Country. Det är nog en helt medveten strategi av HBO att bara släppa ett avsnitt av sina originalserier per vecka, för att hålla abonnenterna så länge som möjligt.

En sak är säker, antalet minuter som vi skandinaver tittar på linjär TV kommer att fortsätta rasa framtiden.

Mycket nöje!

 

Disney+ Disney Plus
Disney+ (Foto: Walt Disney)

Lååång lista

Här är innehållet som släpps vid lanseringen 15 september (titlarna är på engelska).

Disney (Filmer)

• 101 Dalmatians (1996)
• 101 Dalmatians II: Patch’s London Adventure
• 102 Dalmatians
• 20,000 Leagues Under The Sea
• Absent-Minded Professor, The
• Adventures Of Bullwhip Griffin, The
• Adventures Of Huck Finn, The
• Adventures Of Ichabod And Mr. Toad, The
• African Cats
• African Lion, The
• Aladdin (1992)
• Aladdin And The King Of Thieves
• Alexander And The Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day
• Alice In Wonderland (1951)
• Alice In Wonderland (2010)
• Alice Through The Looking Glass
• Alley Cats Strike
• Almost Angels
• America’s Heart & Soul
• Amy
• Annie (1999)
• Apple Dumpling Gang Rides Again, The
• Apple Dumpling Gang, The
• Aristocats, The
• Atlantis: Milo’s Return
• Atlantis: The Lost Empire
• Babes In Toyland
• Bambi
• Bambi II
• Bears
• Bears And I, The
• Beauty And The Beast (1991)
• Beauty And The Beast (2017)
• Beauty And The Beast-The Enchanted Christmas
• Bedknobs And Broomsticks
• Bedtime Stories
• Belle’s Magical World (1998)
• Benji The Hunted
• Beverly Hills Chihuahua
• Beverly Hills Chihuahua 2
• Beverly Hills Chihuahua 3: Viva La Fiesta!
• Big Green, The
• Big Hero 6
• Biscuit Eater, The
• Black Cauldron, The
• Black Hole, The (1979)
• Blackbeard’s Ghost
• Blank Check
• Bolt
• Born In China
• Boy Who Talked To Badgers, The
• Boys, The: The Sherman Brothers’ Story
• Bride Of Boogedy
• Brink!
• Brother Bear
• Brother Bear 2
• Buffalo Dreams
• Cadet Kelly
• Can Of Worms
• Candleshoe
• Casebusters
• Castaway Cowboy, The
• Cat From Outer Space, The
• Cheetah
• Cheetah Girls 2, The
• Cheetah Girls, The
• Chicken Little
• Chimpanzee
• Christmas Star, The
• Christopher Robin
• Chronicles Of Narnia, The: Prince Caspian
• Chronicles Of Narnia, The: The Lion, The Witch And The Wardrobe
• Cinderella (1950)
• Cinderella (2015)
• Cinderella II: Dreams Come True (2002)
• Cinderella III: A Twist In Time
• College Road Trip
• Color Of Friendship, The
• Computer Wore Tennis Shoes, The
• Confessions Of A Teenage Drama Queen
• Cool Runnings
• Country Bears, The
• Cow Belles
• Crimson Wing
• D2: The Mighty Ducks
• D3: The Mighty Ducks
• Darby O’gill And The Little People
• Davy Crockett And The River Pirates
• Davy Crockett, King Of The Wild Frontier
• Dinosaur
• Disney Adventures In Babysitting (2016)
• Disney Avalon High
• Disney Bad Hair Day
• Disney Camp Rock
• Disney Camp Rock 2 The Final Jam (Version 1)
• Disney Cloud 9
• Disney Dadnapped
• Disney Den Brother
• Disney Descendants
• Disney Descendants 2
• Disney Descendants 3
• Disney Freaky Friday (2018)
• Disney Frenemies
• Disney Geek Charming
• Disney Girl Vs. Monster
• Disney Good Luck Charlie, It’s Christmas!
• Disney Hatching Pete
• Disney High School Musical 2
• Disney How To Build A Better Boy
• Disney Invisible Sister
• Disney Kim Possible
• Disney Kim Possible Movie: So The Drama
• Disney Lemonade Mouth
• Disney Leroy & Stitch
• Disney Let It Shine
• Disney Minutemen
• Disney Phineas And Ferb The Movie: Across The 2nd Dimension
• Disney Princess Protection Program
• Disney Secret Of The Wings (Aka: Disney Tinker Bell And The Secret Of The Wings)
• Disney Skyrunners
• Disney Tarzan & Jane (2002)
• Disney Teacher’s Pet
• Disney Teen Beach 2
• Disney Teen Beach Movie
• Disney The Cheetah Girls One World
• Disney The Kid (2000)
• Don’t Look Under The Bed
• Double Teamed
• Doug’s 1st Movie
• Ducktales: The Movie Treasure Of The Lost Lamp
• Dumbo (1941)
• Dumbo (2019)
• Eddie’s Million Dollar Cook-Off
• Eight Below
• Emil And The Detectives
• Emperor’s New Groove, The
• Escape To Witch Mountain
• Even Stevens Movie, The
• Expedition China
• Extremely Goofy Movie, An
• Fantasia (1940)
• Fantasia 2000
• Finest Hours, The
• First Kid
• Flubber
• Fox And The Hound 2, The
• Fox And The Hound, The
• Frank And Ollie
• Frankenweenie (2012)
• Freaky Friday (1977)
• Freaky Friday (2003)
• Frozen
• Frozen II
• Full-Court Miracle
• Fun And Fancy Free
• Fuzzbucket
• Game Plan, The
• Genius
• George Of The Jungle
• George Of The Jungle 2
• Get A Clue
• G-Force
• Ghosts Of Buxley Hall, The
• Glory Road
• Go Figure
• Going To The Mat
• Goofy Movie, A
• Gotta Kick It Up
• Great Mouse Detective, The (Aka: Adventures Of The Great Mouse Detective)
• Great Muppet Caper, The
• Greatest Game Ever Played, The
• Greyfriars Bobby
• Growing Up Wild
• Gus
• Hacksaw
• Halloweentown
• Halloweentown High
• Halloweentown II: Kalabar’s Revenge
• Hannah Montana And Miley Cyrus: Best Of Both Worlds Concert Tour 3d
• Hannah Montana The Movie
• Haunted Mansion, The (2003)
• Heavyweights
• Herbie Goes Bananas
• Herbie Goes To Monte Carlo
• Herbie Rides Again (1974)
• Herbie: Fully Loaded
• Hercules (1997)
• High School Musical
• High School Musical 3: Senior Year
• Hocus Pocus
• Holes
• Home On The Range
• Homeward Bound II: Lost In San Francisco
• Homeward Bound: The Incredible Journey
• Honey, I Blew Up The Kid
• Honey, I Shrunk The Kids
• Honey, We Shrunk Ourselves
• Horse Sense
• Hounded (Fka: The Dog House)
• Hunchback Of Notre Dame II, The
• Hunchback Of Notre Dame, The (1996)
• Ice Princess
• I’ll Be Home For Christmas
• Incredible Journey (’63), The
• Inspector Gadget
• Inspector Gadget II
• Into The Woods
• Invincible
• Iron Will
• James And The Giant Peach (1996)
• John Carter
• Johnny Kapahala: Back On Board
• Johnny Tsunami
• Jonas Brothers: The 3d Concert Experience
• Journey Of Natty Gann, The
• Jump In!
• Jumping Ship
• Jungle Book 2, The
• Jungle Book, The (1967)
• Jungle Book, The (2016)
• Jungle Book, The: Mowgli’s Story
• Jungle Cat
• Justin Morgan Had A Horse
• Kronk’s New Groove
• Lady And The Tramp (1955)
• Lady And The Tramp II: Scamp’s Adventure
• Life Is Ruff
• Life-Size 2
• Lilo & Stitch
• Lilo & Stitch 2: Stitch Has A Glitch (2005)
• Lion King 1 1/2, The (2004)
• Lion King II, The: Simba’s Pride (1998)
• Lion King, The (1994)
• Lion King, The (2019)
• Little Mermaid II, The: Return To The Sea
• Little Mermaid, The (1989)
• Little Mermaid, The: Ariel’s Beginning
• Living Desert, The
• Lizzie Mcguire Movie, The
• Lone Ranger, The (2013)
• Love Bug, The
• Luck Of The Irish
• Maleficent
• Maleficent: Mistress Of Evil
• Many Adventures Of Winnie The Pooh, The
• Mars Needs Moms
• Mary Poppins (1964)
• Mary Poppins Returns
• Max Keeble’s Big Move
• Mcfarland, Usa
• Meet The Robinsons
• Melody Time
• Mickey, Donald, Goofy: The Three Musketeers
• Mickey’s Once Upon A Christmas
• Mickey’s Twice Upon A Christmas (2004)
• Mighty Ducks, The
• Mighty Joe Young
• Million Dollar Arm
• Million Dollar Duck, The
• Miracle
• Miracle At Midnight
• Miracle In Lane 2
• Moana (Aka: Vaiana) (2016)
• Mom’s Got A Date With A Vampire
• Monkey Kingdom
• Moon-Spinners, The
• Motocrossed (Fka: 12th Lap)
• Mr. Boogedy
• Mr. Magoo
• Mulan (1998)
• Mulan II (2005)
• Muppet Christmas Carol, The
• Muppet Movie, The
• Muppet Treasure Island
• Muppets Most Wanted
• Muppets, The
• My Dog, The Thief
• My Favorite Martian
• National Treasure
• National Treasure: Book Of Secrets
• Newsies
• Newsies: The Broadway Musical
• Nightmare Before Christmas, The (Tim Burton’s)
• Now You See It
• Nutcracker And The Four Realms, The
• Odd Life Of Timothy Green, The
• Old Dogs
• Old Yeller
• Oliver & Company
• Once Upon A Mattress
• One And Only Ivan, The
• One Hundred And One Dalmatians (1961)
• One Magic Christmas
• Operation Dumbo Drop
• Other Me, The
• Oz The Great And Powerful
• Pacifier, The
• Parent Trap, The (1961)
• Parent Trap, The (1998)
• Penguins
• Perri
• Peter Pan (1953)
• Pete’s Dragon (1977)
• Pete’s Dragon (2016)
• Phantom Of The Megaplex
• Piglet’s Big Movie
• Pinocchio (1940)
• Pirate Fairy, The (Aka: Tinker Bell And The Pirate Fairy)
• Pirates Of The Caribbean: At World’s End
• Pirates Of The Caribbean: Dead Man’s Chest
• Pirates Of The Caribbean: Dead Men Tell No Tales
• Pirates Of The Caribbean: On Stranger Tides
• Pirates Of The Caribbean: The Curse Of The Black Pearl
• Pixar Story, The
• Pixel Perfect (Aka: Loretta Modern)
• Planes
• Planes: Fire & Rescue
• Pocahontas
• Pocahontas II: Journey To A New World
• Pollyanna
• Poof Point, The
• Pooh’s Grand Adventure: The Search For Christopher Robin
• Pooh’s Heffalump Movie
• Prince And The Pauper, The
• Prince And The Pauper, The
• Prince Of Persia: The Sands Of Time
• Princess And The Frog, The
• Princess Diaries 2, The: Royal Engagement
• Princess Diaries, The
• Prom
• Proud Family Movie, The
• Queen Of Katwe
• Quints
• Race To Witch Mountain
• Ralph Breaks The Internet
• Read It And Weep
• Ready To Run
• Recess: All Growed Down
• Recess: School’s Out
• Recess: Taking The 5th Grade
• Reluctant Dragon, The
• Remember The Titans
• Rescuers Down Under, The
• Rescuers, The
• Return From Witch Mountain
• Return Of Jafar, The
• Return To Halloweentown
• Return To Never Land
• Return To Oz
• Right On Track (Aka: Ender Sisters, The)
• Ring Of Endless Light, A
• Rip Girls
• Robin Hood (1973)
• Rocketeer, The
• Rookie, The
• Ruby Bridges
• Sacred Planet
• Saludos Amigos (1943)
• Sammy, The Way-Out Seal
• Santa Buddies
• Santa Clause 2, The
• Santa Clause 3, The: The Escape Clause
• Santa Clause, The
• Santa Paws 2: The Santa Pups
• Saving Mr. Banks
• Scream Team, The
• Search For Santa Paws, The
• Secret Of The Magic Gourd, The
• Secretariat
• Secrets Of Life
• Shaggy D.A., The
• Shaggy Dog, The (1959)
• Sharpay’s Fabulous Adventure
• Sign Of Zorro, The
• Sky High
• Sleeping Beauty
• Smart House
• Snow Buddies
• Snow Dogs
• Snow Leopards: The Ghosts Of The Mountains
• Snow White And The Seven Dwarfs
• Snowball Express
• Sorcerer’s Apprentice, The (2010)
• Space Buddies
• Spooky Buddies
• Starstruck
• Stepsister From Planet Weird
• Stitch! The Movie
• Story Of Robin Hood And His Merrie Men, The
• Strongest Man In The World, The
• Stuck In The Suburbs
• Suite Life Movie
• Sultan And The Rock Star
• Super Buddies
• Swiss Family Robinson (1960)
• Sword In The Stone, The
• Tale Of Two Critters, A
• Tall Tale
• Tangled (2010)
• Tangled Before Ever After (Made By Tva)
• Tarzan (1999)
• Tarzan II (2005)
• That Darn Cat (1997)
• That Darn Cat! (1965)
• Thirteenth Year, The
• Those Calloways
• Three Caballeros, The
• Three Musketeers, The (1993)
• Tiger Cruise (Aka: Voyage)
• Tigger Movie, The
• Tini: El Gran Cambio De Violetta
• Tinker Bell
• Tinker Bell And The Great Fairy Rescue
• Tinker Bell And The Legend Of The Neverbeast
• Tinker Bell And The Lost Treasure
• Tom And Huck
• Tomorrowland
• Treasure Buddies
• Treasure Island
• Treasure Of Matecumbe
• Treasure Planet
• Tron
• Tron: Legacy
• Tru Confessions
• Tuck Everlasting
• Twas The Night…….
• Twitches
• Twitches Too
• Ugly Dachshund, The
• Ultimate Christmas Present, The
• Underdog
• Unidentified Flying Oddball
• Up, Up And Away
• Vanishing Prairie, The
• Waking Sleeping Beauty
• Wendy Wu: Homecoming Warrior
• Whispers: An Elephant’s Tale
• White Fang
• Wild, The (2006)
• Wings Of Life (Aka: Pollen)
• Winnie The Pooh
• Winnie The Pooh: A Very Merry Pooh Year
• Winnie The Pooh: Springtime With Roo (2004)
• Wizards Of Waverly Place The Movie
• Wreck-It Ralph
• Xiong Mao Hui Jia Lu (Aka: Trail Of The Panda)
• Yellowstone Cubs
• You Lucky Dog
• You Wish! (2003)
• Young Black Stallion, The
• Zapped
• Zenon: Girl Of The 21st Century
• Zenon: The Zequel
• Zenon: Z3
• Zombies
• Zootopia (Aka: Zootropolis)Disney (Serier)• Boy Meets World (Yr 1 1993/94 Eps 1-22)
• Boy Meets World (Yr 2 1994/95 Eps 23-45)
• Boy Meets World (Yr 3 1995/96 Eps 46-67)
• Boy Meets World (Yr 4 1996/97 Eps 68-89)
• Boy Meets World (Yr 5 1997/98 Eps 90-113)
• Boy Meets World (Yr 6 1998/99 Eps 114-135)
• Boy Meets World (Yr 7 1999/00 23 Eps 136-158)
• Chip ‘N’ Dale’s Rescue Rangers (Yr 1 1989/90 Eps 1-65)
• Disney A.N.T. Farm (Yr 1 2010/11 Eps 1-26)
• Disney A.N.T. Farm (Yr 2 2011/12 Eps 27-47)
• Disney A.N.T. Farm (Yr 3 2012/13 Eps 48-65)
• Disney Adventures Of The Gummi Bears (Yr 1 1985/86 Eps 1-13)
• Disney Adventures Of The Gummi Bears (Yr 2 1986/87 Eps 14-21)
• Disney Adventures Of The Gummi Bears (Yr 3 1987/88 Eps 22-29)
• Disney Adventures Of The Gummi Bears (Yr 4 1988/89 Eps 30-39)
• Disney Adventures Of The Gummi Bears (Yr 5 1989/90 Eps 40-47)
• Disney Adventures Of The Gummi Bears (Yr 6 1990/91 Eps 48-65)
• Disney Andi Mack (Yr 1 2016/17 Eps 1-13)
• Disney Austin & Ally (Yr 1 2011/12 Eps 1-19)
• Disney Austin & Ally (Yr 2 2012/13 Eps 20-45)
• Disney Austin & Ally (Yr 3 2013/14 Eps 46-67)
• Disney Austin & Ally (Yr 4 2014/15 Eps 68-87)
• Disney Best Friends Whenever (Yr 1 2015/16 Eps 1-19)
• Disney Best Friends Whenever (Yr 2 2016/17 Eps 20-32)
• Disney Big Hero 6 The Series (Yr 1 2017/18 Eps 1-25)
• Disney Bizaardvark (Yr 1 2015/16 Eps 1-21)
• Disney Bizaardvark (Yr 2 2016/17 Eps 22-42)
• Disney Bizaardvark (Yr 3 2017/18 Eps 43-63)
• Disney Bunk’d (Yr 1 2014/15 Eps 1-21)
• Disney Bunk’d (Yr 2 2015/16 Eps 22-42)
• Disney Bunk’d (Yr 3 2017/18 Eps 43-58)
• Disney Captain Jake And The Never Land Pirates (Yr 4 2014/15 Eps 101-120)
• Disney Coop & Cami Ask The World (Yr 1 2018/19 Eps 1-21)
• Disney Crash & Bernstein (Yr 1 2012/13 Eps 1-26)
• Disney Crash & Bernstein (Yr 2 2013/14 Eps 27-39)
• Disney Doc Mcstuffins (Yr 1 2011/12 Eps 1-26)
• Disney Doc Mcstuffins (Yr 2 2013/14 Eps 27-63)
• Disney Doc Mcstuffins (Yr 3 2014/15 Eps 64-92)
• Disney Doc Mcstuffins: Toy Hospital (Yr 4 2015/16 Eps 93-120)
• Disney Ducktales (Yr 1 2016/17 Eps 1-25)
• Disney Ducktales (Yr 2 2018/19 Eps 26-50)
• Disney Elena Of Avalor (Yr 1 2015/16 Eps 1-26)
• Disney Fairy Tale Weddings (Yr 1 2017/18 Eps 1-6)
• Disney Fancy Nancy (Aka: Disney Fancy Nancy Clancy) (Yr 1 2017/18 Eps 1-25)
• Disney Fish Hooks (Yr 1 2010/11 Eps 1-21)
• Disney Girl Meets World (Yr 1 2013/14 Eps 1-21)
• Disney Girl Meets World (Yr 2 2014/15 Eps 22-51)
• Disney Girl Meets World (Yr 3 2015/16 Eps 52-72)
• Disney Good Luck Charlie (Yr 1 2009/10 Eps 1-26)
• Disney Good Luck Charlie (Yr 2 2010/11 Eps 27-56)
• Disney Good Luck Charlie (Yr 3 2011/12 Eps 57-79)
• Disney Good Luck Charlie (Yr 4 2012/13 Eps 80-100)
• Disney Gravity Falls (Yr 1 2011/12 Eps 1-20)
• Disney Gravity Falls (Yr 2 2013/14 Eps 21-41)
• Disney Handy Manny (Yr 1 2006/07 Eps 1-26)
• Disney Handy Manny (Yr 2 2007/08 Eps 27-65)
• Disney Handy Manny (Yr 3 2009/10 Eps 66-117)
• Disney Hannah Montana (Yr 1 2005/06 Eps 1-26)
• Disney Hannah Montana (Yr 2 2006/07 Eps 27-56)
• Disney Hannah Montana (Yr 3 2008/09 Eps 57-86)
• Disney Hannah Montana Forever (Yr 4 2009/10 Eps 87-101)
• Disney Hercules (Yr 1 1998/99 Eps 1-65)
• Disney I Didn’t Do It (Yr 1 2013/14 Eps 1-20)
• Disney I Didn’t Do It (Yr 2 2014/15 Eps 21-39)
• Disney Imagination Movers (Yr 1 2008/09 Eps 1-26)
• Disney Imagination Movers (Yr 2 2009/10 Eps 27-51)
• Disney Imagination Movers (Yr 3 2010/11 Eps 52-75)
• Disney Jake And The Never Land Pirates (Yr 1 2010/11 Eps 1-26)
• Disney Jake And The Never Land Pirates (Yr 2 2011/12 Eps 27-64)
• Disney Jake And The Never Land Pirates (Yr 3 2013/14 Eps 65-100)
• Disney Jessie (Yr 1 2011/12 Eps 1-26)
• Disney Jessie (Yr 2 2012/13 Eps 27-54)
• Disney Jessie (Yr 3 2013/14 Eps 55-81)
• Disney Jonas (Yr 1 2008/09 Eps 1-21)
• Disney Jonas L.A. (Yr 2 2009/10 Eps 22-34)
• Disney Junior Muppet Babies (Yr 1 2017/18 Eps 1-20)
• Disney Junior Puppy Dog Pals (Yr 1 2016/17 Eps 1-25)
• Disney Junior Puppy Dog Pals (Yr 2 2018/19 Eps 26-55)
• Disney Just Roll With It (Yr 1 2018/19 Eps 1-21)
• Disney K.C. Undercover (Yr 1 2014/15 Eps 1-29)
• Disney K.C. Undercover (Yr 2 2015/16 Eps 30-55)
• Disney K.C. Undercover (Yr 3 2016/17 Eps 56-81)
• Disney Kickin’ It (Yr 1 2010/11 Eps 1-21)
• Disney Kickin’ It (Yr 2 2011/12 Eps 22-45)
• Disney Kickin’ It (Yr 3 2012/13 Eps 46-67)
• Disney Kickin’ It (Yr 4 2013/14 Eps 68-85)
• Disney Kim Possible (Yr 1 2001/02 Eps 1-21)
• Disney Kim Possible (Yr 2 2002/03 Eps 22-52)
• Disney Kim Possible (Yr 3 2004/05 Eps 53-65)
• Disney Kim Possible (Yr 4 2006/07 Eps 66-87)
• Disney Kirby Buckets (Yr 1 2014/15 Eps 1-20)
• Disney Kirby Buckets (Yr 2 2015/16 Eps 21-46)
• Disney Kirby Buckets Warped (Yr 3 2016/17 Eps 47-59)
• Disney Lab Rats (Yr 1 2011/12 Eps 1-20)
• Disney Lab Rats (Yr 2 2012/13 Eps 21-46)
• Disney Lab Rats (Yr 3 2013/14 Eps 47-72)
• Disney Lab Rats: Bionic Island (Yr 4 2014/15 Eps 73-98)
• Disney Lab Rats: Elite Force (Yr 1 2015/16 Eps 1-16)
• Disney Legend Of The Three Caballeros (Yr 1 2017/18 Eps 1-13)
• Disney Lilo & Stitch: The Series (Yr 1 2003/04 Eps 1-39)
• Disney Lilo & Stitch: The Series (Yr 2 2004/05 Eps 40-65)
• Disney Little Einsteins (Yr 1 2005/06 Eps 1-28)
• Disney Little Einsteins (Yr 2 2006/07 Eps 29-67)
• Disney Liv And Maddie (Yr 1 2013/14 Eps 1-21)
• Disney Liv And Maddie (Yr 2 2014/15 Eps 22-45)
• Disney Liv And Maddie (Yr 3 2015/16 Eps 46-65)
• Disney Liv And Maddie: Cali Style (Yr 4 2016/17 Eps 66-80)
• Disney Mech-X4! (Yr 1 2016/17 Eps 1-16)
• Disney Mech-X4! (Yr 2 2017/18 Eps 17-37)
• Disney Mickey And The Roadster Racers (Yr 1 2016/17 Eps 1-26)
• Disney Mickey And The Roadster Racers (Yr 2 2017/18 Eps 27-51)
• Disney Mickey Mouse Clubhouse (Yr 1 2005/06 Eps 1-26)
• Disney Mickey Mouse Clubhouse (Yr 2 2007/08 Eps 27-65)
• Disney Mickey Mouse Clubhouse (Yr 3 2009/10 Eps 66-100)
• Disney Mickey Mouse Clubhouse (Yr 4 2011/12 Eps 101-122)
• Disney Mickey Mouse Clubhouse (Yr 5 2013/14 Eps 123-132)
• Disney Mighty Ducks (Yr 1 1996/97 Eps 1-26)
• Disney Mighty Med (Yr 1 2013/14 Eps 1-26)
• Disney Mighty Med (Yr 2 2014/15 Eps 27-48)
• Disney Milo Murphy’s Law (Yr 1 2016/17 Eps 1-21)
• Disney Milo Murphy’s Law (Yr 2 2018/19 Eps 22-41)
• Disney My Friends Tigger & Pooh (Yr 1 2006/07 Eps 1-26)
• Disney My Friends Tigger & Pooh (Yr 2 2008/09 Eps 27-65)
• Disney Phineas And Ferb (Yr 1 2007/08 Eps 1-26)
• Disney Phineas And Ferb (Yr 2 2008/09 Eps 27-65)
• Disney Phineas And Ferb (Yr 3 2010/11 Eps 66-100)
• Disney Phineas And Ferb (Yr 4 2012/13 Eps 101-136)
• Disney Quack Pack (Yr 1 1996/97 Eps 1-39)
• Disney Randy Cunningham: 9th Grade Ninja (Yr 1 2011/12 Eps 1-26)
• Disney Randy Cunningham: 9th Grade Ninja (Yr 2 2013/14 Eps 27-50)
• Disney Rapunzel’s Tangled Adventure (Yr 2 2017/18 Eps 26-49)
• Disney Rapunzel’s Tangled Adventure (Yr 3 2018/19 Eps 50-70)
• Disney Raven’s Home (Yr 1 2016/17 Eps 1-13)
• Disney Raven’s Home (Yr 2 2017/18 Eps 14-34)
• Disney Recess (Yr 1 1997/98 Eps 1-13)
• Disney Recess (Yr 2 1998/99 Eps 14-26)
• Disney Recess (Yr 3 1999/00 Eps 27-65)
• Disney Shake It Up (Yr 1 2010/11 Eps 1-21)
• Disney Shake It Up (Yr 2 2011/12 Eps 22-52)
• Disney Shake It Up (Yr 3 2012/13 Eps 53-78)
• Disney Sheriff Callie’s Wild West (Yr 1 2013/14 Eps 1-23)
• Disney Sofia The First (Yr 1 2012/13 Eps 1-25)
• Disney Sofia The First (Yr 2 2013/14 Eps 26-56)
• Disney Sofia The First (Yr 3 2014/15 Eps 57-86)
• Disney Sofia The First (Yr 4 2015/16 Eps 87-116)
• Disney Sonny With A Chance (Yr 1 2008/09 Eps 1-21)
• Disney Sonny With A Chance (Yr 2 2009/10 Eps 22-47)
• Disney Stuck In The Middle (Yr 1 2015/16 Eps 1-17)
• Disney Stuck In The Middle (Yr 2 2016/17 Eps 18-38)
• Disney Stuck In The Middle (Yr 3 2017/18 Eps 39-59)
• Disney Sydney To The Max (Yr 1 2018/19 Eps 1-21)
• Disney Tangled: The Series (Yr 1 2016/17 Eps 1-25)
• Disney The Evermoor Chronicles (Yr 1 Eps 1-20)
• Disney The Evermoor Chronicles (Yr 2 Eps 21-32)
• Disney The Lion Guard (Yr 1 2015/16 Eps 1-28)
• Disney The Lion Guard (Yr 2 2016/17 Eps 29-58)
• Disney The Lion Guard (Yr 3 2018/19 Eps 59-78)
• Disney The Little Mermaid (Yr 1 1992/93 Eps 1-13)
• Disney The Little Mermaid (Yr 2 1993/94 Eps 14-22)
• Disney The Little Mermaid (Yr 3 1994/95 Eps 23-30)
• Disney The Lodge (Yr 1 Eps 1-10)
• Disney The Lodge (Yr 2 Eps 11-25)
• Disney The Suite Life Of Zack & Cody (Yr 3 2006/07 Eps 66-87)
• Disney The Suite Life On Deck (Yr 1 2008/09 Eps. 1-21)
• Disney The Suite Life On Deck (Yr 2 2009/10 Eps 22-51)
• Disney The Suite Life On Deck (Yr 3 2010/11 Eps 52-73)
• Disney Vampirina (Yr 1 2017/18 Eps 1-25)
• Disney Wizards Of Waverly Place (Yr 1 2007/08 Eps 1-21)
• Disney Wizards Of Waverly Place (Yr 2 2008/09 Eps 22-51)
• Disney Wizards Of Waverly Place (Yr 3 2009/10 Eps 52-81)
• Disney Wizards Of Waverly Place (Yr 4 2010/11 Eps 82-110)
• Goof Troop (Yr 1 1992/93 Eps 1-78)
• Lion King’s Timon & Pumbaa (Yr 1 1995/96 Eps 1-25)
• Lion King’s Timon & Pumbaa (Yr 2 1996/97 Eps 26-46)
• Lion King’s Timon & Pumbaa (Yr 3 1998/99 Eps 47-85)
• Lizzie Mcguire (Yr 1 2000/01 Eps 1-31)
• Lizzie Mcguire (Yr 2 2001/02 Eps 32-65)
• Miraculous Tales Of Ladybug & Cat Noir (Yr 1 2015/16 Eps 1-26)
• Miraculous Tales Of Ladybug & Cat Noir (Yr 2 2017/18 Eps 27-52)
• Out Of The Box (Yr 1 1998/99 Eps 1-21)
• Out Of The Box (Yr 2 1999/00 Eps 22-53)
• Out Of The Box (Yr 3 2002/03 Eps 54-79)
• Penny On M.A.R.S. (Yr 1 Eps 1-16)
• Penny On M.A.R.S. (Yr 2 Eps 17-26)
• Penny On M.A.R.S. (Yr 3 Eps 27-39)
• Proud Family, The (Yr 1 2001/02 Eps 1-21)
• Smart Guy (Yr 1 1996/97 Eps 1-7)
• Smart Guy (Yr 2 1997/98 Eps 8-29)
• Smart Guy (Yr 3 1998/99 Eps 30-51)
• Soy Luna (Yr 1 2015/16 Eps 1-80)
• Suite Life Of Zack & Cody, The (Yr 1 2004/05 Eps 1-26)
• Suite Life Of Zack & Cody, The (Yr 2 2005/06 Eps 27-65)
• That’s So Raven (Yr 1 2002/03 Eps 1-21)
• That’s So Raven (Yr 2 2003/04 Eps 22-43)
• That’s So Raven (Yr 3 2004/05 Eps 44-78)
• That’s So Raven (Yr 4 2005/06 Eps 79-100)
• Violetta (Yr 1 2011/12 Eps 1-80)
• Violetta (Yr 2 2012/13 Eps 81-160)Disney (Kortfilmer)• All In A Nutshell
• Art Of Skiing, The
• Babes In The Woods
• Band Concert, The
• Beach Picnic
• Bearly Asleep
• Beezy Bear
• Big Bad Wolf, The
• Bone Bandit
• Canine Caddy
• Chef Donald
• Clock Cleaners
• Corn Chips
• Destino
• Disney Ducktales (Yr 1 2016/17 Eps 1-15)
• Disney Gravity Falls (Yr 1 2012/13 Eps 1-17)
• Disney Junior Muppet Babies Show And Tell (Yr 1 2017/18 Eps 1-10)
• Disney Mickey And The Roadster Racers: Nutty Tales (Yr 1 Eps 1-8)
• Disney Mickey And The Roadster Racers: Nutty Tales (Yr 2 Eps 9-18)
• Disney Mickey Mouse (Yr 1 2012/13 Eps 1-19)
• Disney Mickey Mouse (Yr 2 2013/14 Eps 20-39)
• Disney Mickey Mouse (Yr 3 2014/15 Eps 40-57)
• Disney Mickey Mouse (Yr 4 2016/17 Eps 58-76)
• Disney Minnie’s Bow-Toons (Yr 1 2011/12 Eps 1-10)
• Disney Minnie’s Bow-Toons (Yr 2 2012/13 Eps 11-20)
• Disney Minnie’s Bow-Toons (Yr 3 2013/14 Eps 21-40)
• Disney Muppet Moments (Yr 1 2014/15 Eps 1-41)
• Disney Playtime With Puppy Dog Pals Puppy Playcare (Yr 2 Eps 9-16)
• Disney Take Two With Phineas And Ferb (Yr 1 2010/11 Eps 1-10)
• Disney Vampirina Ghoul Girls Rock! (Yr 1 2017/18 Eps 1-7)
• Disney Vampirina Ghoul Girls Rock! (Yr 2 2018/19 Eps 8-15)
• Donald’s Dog Laundry
• Donald’s Golf Game
• Donald’s Tire Trouble
• Don’s Fountain Of Youth
• Double Dribble
• Dragon Around
• Early To Bed
• Elmer Elephant
• Ferdinand The Bull
• Flowers And Trees
• Food For Feudin’
• Frankenweenie (1984)
• Frozen Fever
• Golden Touch, The
• Grand Canyonscope
• Grasshopper And The Ants
• Hawaiian Holiday
• How To Fish
• How To Play Baseball
• How To Play Football
• In Beaver Valley
• Inner Workings
• Knight For A Day, A
• Lambert, The Sheepish Lion
• Lego Disney Frozen: Northern Lights (Yr 1 2016/17 Eps 1-4)
• Lend A Paw
• Let’s Stick Together
• Little Matchgirl, The
• Little Whirlwind, The
• Lonesome Ghosts
• Mail Dog
• Mickey And The Seal
• Mickey Down Under
• Mickey’s Delayed Date
• Mickey’s Rival
• Mickey’s Trailer
• Mr. Mouse Takes A Trip
• Nature’s Half Acre
• New Neighbor, The
• Olaf’s Frozen Adventure
• Old Mill, The
• Olympic Champ, The
• Olympic Elk, The
• On Ice
• Out Of Scale
• Pluto’s Christmas Tree
• Pluto’s Party
• Pluto’s Purchase
• Pluto’s Surprise Package
• Pluto’s Sweater
• Prep & Landing (2009)
• Prep & Landing: Naughty Vs. Nice (2011)
• Prep & Landing: Operation Secret Santa (2010)
• Prowlers Of The Everglades
• Rescue Dog
• Santa’s Workshop
• Simple Things, The
• Small One, The
• Society Dog Show
• Steamboat Willie
• Super Rhino
• Three Blind Mouseketeers
• Three Little Pigs (1933)
• Three Little Wolves
• Thru The Mirror
• Toby Tortoise Returns
• Tortoise And The Hare, The
• Trick Or Treat
• Tugboat Mickey
• Ugly Duckling, The (1939)
• Water Birds
• Wise Little Hen, The
• Ye Olden DaysDisney (Specials)• Arendelle Castle Yule Log
• Disney Family Singalong, The
• Disney Family Singalong, The: Volume Ii
• Disney Under The Sea: A Descendants Short Story
• Disney Fairy Tale Weddings: Holiday Magic
• I Captured The King Of The Leprechauns
• Liberty Story, The
• Man In Space (Tv)
• Mars And Beyond
• Mouseketeers At Walt Disney World, The
• Pre-Opening Report From Disneyland, A
• Story Of The Animated Drawing, The
• Wonderful World Of Disney, The: The Little Mermaid Live!Pixar (Filmer)• Brave
• Bug’s Life, A
• Cars
• Cars 2
• Cars 3
• Coco
• Finding Dory
• Finding Nemo
• Good Dinosaur, The
• Incredibles 2
• Incredibles, The
• Inside Out
• Monsters University
• Monsters, Inc.
• Ratatouille
• Toy Story
• Toy Story 2
• Toy Story 3
• Toy Story 4
• Up
• Wall-EPixar (Kortfilmer)• Adventures Of Andre & Wally B., The
• Air Mater
• Auntie Edna
• Bao
• Blue Umbrella, The (2013)
• Boundin’
• Bugged
• Burn-E
• Day & Night
• Dug’s Special Mission
• El Materdor
• For The Birds
• George And A.J.
• Geri’s Game
• Hawaiian Vacation
• Heavy Metal Mater
• Hiccups
• Jack-Jack Attack
• Knick Knack
• Lava
• Legend Of Mor’du, The
• Lifted
• Lou
• Luna, La
• Luxo Jr.
• Mater And The Ghostlight
• Mater Private Eye
• Mater The Greater
• Mike’s New Car
• Monster Truck Mater
• Moon Mater
• One Man Band
• Partly Cloudy
• Party Central
• Partysaurus Rex
• Piper
• Presto
• Radiator Springs 500 1/2
• Red’s Dream
• Rescue Squad Mater
• Riley’s First Date?
• Sanjay’s Super Team
• Small Fry
• Spinning
• Time Travel Mater
• Tin Toy
• Tokyo Mater
• Unidentified Flying Mater
• Your Friend The Rat

Pixar (Specials)

• Toy Story Of Terror! (Tv Special)
• Toy Story That Time Forgot (Tv Special)

Marvel (Filmer)

• Ant-Man
• Ant-Man And The Wasp
• Avengers: Endgame
• Avengers: Infinity War
• Black Panther
• Captain America: Civil War
• Captain America: The First Avenger
• Captain America: The Winter Soldier
• Captain Marvel
• Doctor Strange
• Fantastic Four (2005)
• Fantastic Four: Rise Of The Silver Surfer
• Guardians Of The Galaxy
• Guardians Of The Galaxy Vol. 2
• Iron Man
• Iron Man 2
• Iron Man 3
• Marvel Rising: Secret Warriors
• Marvel Studios: Assembling A Universe
• Marvel Super Hero Adventures: Frost Fight!
• Marvel: 75 Years, From Pulp To Pop!
• Marvel’s Avengers: Age Of Ultron
• Marvel’s Hulk: Where Monsters Dwell
• Marvel’s Iron Man & Captain America: Heroes United
• Marvel’s Iron Man & Hulk: Heroes United
• Marvel’s The Avengers
• Thor
• Thor: Ragnarok
• Thor: The Dark World
• Wolverine, The (2013)
• X2
• X-Men
• X-Men Origins: Wolverine
• X-Men: Apocalypse
• X-Men: Dark Phoenix
• X-Men: Days Of Future Past
• X-Men: First Class
• X-Men: The Last Stand

Marvel (Serier)

• Avengers, The: Earth’s Mightiest Heroes (Yr 1 2010/11 Eps 1-26)
• Avengers, The: Earth’s Mightiest Heroes (Yr 2 2011/12 Eps 27-52)
• Hulk And The Agents Of S.M.A.S.H. (Yr 1 2012/13 Eps 1-26)
• Hulk And The Agents Of S.M.A.S.H. (Yr 2 2014/15 Eps 27-52)
• Marvel Ultimate Spider-Man (Yr 1 2011/12 Eps 1-26)
• Marvel Ultimate Spider-Man (Yr 2 2012/13 Eps 27-52)
• Marvel Ultimate Spider-Man: Web-Warriors (Yr 3 2013/14 Eps 53-78)
• Marvel’s Agent Carter (Yr 1 2014/15 Eps 1-8)
• Marvel’s Agent Carter (Yr 2 2015/16 Eps 9-18)
• Marvel’s Agents Of S.H.I.E.L.D. (Yr 1 2013/14 Eps 1-22)
• Marvel’s Agents Of S.H.I.E.L.D. (Yr 2 2014/15 Eps 23-44)
• Marvel’s Agents Of S.H.I.E.L.D. (Yr 3 2015/16 Eps 45-66)
• Marvel’s Agents Of S.H.I.E.L.D. (Yr 4 2016/17 Eps 67-88)
• Marvel’s Agents Of S.H.I.E.L.D. (Yr 5 2017/18 Eps 89-110)
• Marvel’s Agents Of S.H.I.E.L.D. (Yr 6 2018/19 Eps 111-123)
• Marvel’s Avengers Assemble (Yr 1 2012/13 Eps 1-26)
• Marvel’s Avengers Assemble (Yr 2 2014/15 Eps 27-52)
• Marvel’s Avengers: Black Panther’s Quest (Yr 5 2017/18 Eps 105-127)
• Marvel’s Future Avengers (Yr 1 2016/17 Eps 1-26)
• Marvel’s Future Avengers (Yr 2 2017/18 Eps 27-39)
• Marvel’s Guardians Of The Galaxy (Yr 1 2015/16 Eps 1-26)
• Marvel’s Inhumans (Yr 1 2017/18 Eps 1-8)
• Marvel’s Runaways (Yr 1 2017/18 Eps 1-10)
• Marvel’s Runaways (Yr 2 2018/19 Eps 11-23)
• Marvel’s Ultimate Spider-Man Vs. The Sinister 6 (Yr 4 2015/16 Eps 79-104)
• Super Hero Squad Show, The (Yr 1 2009/10 Eps 1-26)

Marvel (Serier)

• Marvel Rising: Initiation (Yr 1 2017/18 Eps 1-6)
• Marvel Studios: Expanding The Universe
• Marvel Super Hero Adventures (Yr 1 2017/18 Eps 1-10)
• Marvel Super Hero Adventures (Yr 2 2018/19 Eps 11-20)
• Marvel’s Guardians Of The Galaxy (Yr 1 2014/15 Eps 1-10)
• Marvel’s Rocket & Groot (Yr 1 2016/17 Eps 1-12)

Star Wars (Filmer)

• Rogue One: A Star Wars Story
• Solo: A Star Wars Story
• Star Wars: A New Hope
• Star Wars: Attack Of The Clones
• Star Wars: Return Of The Jedi
• Star Wars: Revenge Of The Sith
• Star Wars: The Clone Wars
• Star Wars: The Empire Strikes Back
• Star Wars: The Force Awakens
• Star Wars: The Last Jedi
• Star Wars: The Phantom Menace
• Star Wars: The Rise Of Skywalker

Star Wars (Serier)

• Lego Star Wars: All-Stars (Yr 1 2018/19 Eps 1-5)
• Lego Star Wars: Droid Tales (Yr 1 2014/15 Eps 1-5)
• Lego Star Wars: The Freemaker Adventures (Yr 1 2015/16 Eps 1-13)
• Lego Star Wars: The Freemaker Adventures (Yr 2 2016/17 Eps 14-26)
• Star Wars Rebels (Yr 1 2014/15 Eps 1-15)
• Star Wars Rebels (Yr 2 2015/16 Eps 16-37)
• Star Wars Resistance (Yr 1 2018/19 Eps 1-21)
• Star Wars Resistance (Yr 2 2019/20 Eps 22-40)
• Star Wars: The Clone Wars – The Lost Missions (Yr 6 2014/15 Eps 1-13)
• Star Wars: The Clone Wars (Yr 1 2008/09 Eps 1-22)
• Star Wars: The Clone Wars (Yr 2 2009/10 Eps 23-44)
• Star Wars: The Clone Wars (Yr 3 2010/11 Eps 45-66)
• Star Wars: The Clone Wars (Yr 4 2011/12 Eps 67-88)
• Star Wars: The Clone Wars (Yr 5 2012/13 Eps 89-108)

Star Wars (Specials)

• Disney Phineas And Ferb: Phineas And Ferb Star Wars (Tv Special)
• Star Wars: The New Yoda Chronicles – Clash Of The Skywalkers

Star Wars (Kortfilmer)

• Lego Star Wars: The Resistance Rises (Yr 1 2015/16 Eps 1-5)
• Star Wars Forces Of Destiny (Yr 1 2016/17 Eps 1-16)
• Star Wars Rebels (Yr 1 2014/15 Eps 1-4)

National Geographic (Filmer)

• Apollo: Missions To The Moon
• Atlantis Rising
• Before The Flood
• Diana: In Her Own Words
• Expedition Mars: Spirit & Opportunity
• Flood, The
• Free Solo
• Into The Grand Canyon
• Into The Okavango
• Jane
• Kingdom Of The Blue Whale
• Miracle Landing On The Hudson
• Paris To Pittsburgh
• Science Fair

National Geographic (Serier)

• America’s National Parks (Yr 1 Eps 1-8)
• Animal Er (Yr 1 2016/17 Eps 1-6)
• Animal Er (Yr 2 2017/18 Eps 7-14)
• Birth Of Europe (Yr 1 2014/15 Eps 1-3)
• Brain Games (Yr 1 2011/12 Eps 1-3)
• Brain Games (Yr 2 2012/13 Eps 4-15)
• Brain Games (Yr 3 2013/14 Eps 16-25)
• Brain Games (Yr 4 2013/14 Eps 26-35)
• Brain Games (Yr 5 2014/15 Eps 36-45)
• Brain Games (Yr 6 2014/15 Eps 46-51)
• Brain Games (Yr 7 2015/16 Eps 52-57)
• Brain Games (Yr 8 Eps 58-65)
• Buried Secrets Of The Bible With Albert Lin (Yr 1 Eps 1-2)
• Car Sos (Yr 1 2012/13 Eps 1-10)
• Car Sos (Yr 2 2013/14 Eps 11-20)
• Car Sos (Yr 3 2014/15 Eps 21-30)
• Car Sos (Yr 4 2015/16 Eps 31-40)
• Car Sos (Yr 5 2016/17 Eps 41-50)
• Car Sos (Yr 6 2017/18 Eps 51-60)
• Car Sos (Yr 7 Eps 61-70)
• Continent 7: Antarctica (Yr 1 2016/17 Eps 1-6)
• Cosmos: A Spacetime Odyssey (Yr 1 2013/14 Eps 1-13)
• Dog: Impossible (Yr 1 Eps 1-6)
• Dr. Oakley, Yukon Vet (Yr 1 2013/14 Eps 1-6)
• Dr. Oakley, Yukon Vet (Yr 2 2014/15 Eps 7-16)
• Dr. Oakley, Yukon Vet (Yr 3 2015/16 Eps 17-24)
• Dr. Oakley, Yukon Vet (Yr 4 2016/17 Eps 25-32)
• Dr. Oakley, Yukon Vet (Yr 5 2017/18 Eps 33-40)
• Dr. Oakley, Yukon Vet (Yr 6 2018/19 Eps 41-48)
• Drain The Oceans (Yr 1 2017/18 Eps 1-10)
• Drain The Oceans (Yr 2 2018/19 Eps 11-25)
• Europe From Above (Yr 1 2019/20 Eps 1-6)
• Genius By Stephen Hawking (Yr 1 Eps 1-6)
• Gordon Ramsay: Uncharted (Yr 1 2018/19 Eps 1-6)
• Great Migrations (Yr 1 2010/11 Eps 1-6)
• Hostile Planet (Yr 1 2018/19 Eps 1-6)
• Ice Road Rescue (Yr 1 Eps 1-10)
• Ice Road Rescue (Yr 2 Eps 11-20)
• Ice Road Rescue (Yr 3 Eps 21-29)
• Ice Road Rescue (Yr 4 Eps 30-37)
• Incredible Dr. Pol, The (Yr 1 2011/12 Eps 1-4)
• Incredible Dr. Pol, The (Yr 10 2016/17 Eps 85-96)
• Incredible Dr. Pol, The (Yr 11 2016/17 Eps 97-106)
• Incredible Dr. Pol, The (Yr 12 2017/18 Eps 107-116)
• Incredible Dr. Pol, The (Yr 13 2017/18 Eps 117-129)
• Incredible Dr. Pol, The (Yr 14 2018/19 Eps 130-141)
• Incredible Dr. Pol, The (Yr 2 2011/12 Eps 5-20)
• Incredible Dr. Pol, The (Yr 3 2012/13 Eps 21-26)
• Incredible Dr. Pol, The (Yr 4 2013/14 Eps 27-36)
• Incredible Dr. Pol, The (Yr 5 2013/14 Eps 37-46)
• Incredible Dr. Pol, The (Yr 6 2014/15 Eps 47-56)
• Incredible Dr. Pol, The (Yr 7 2014/15 Eps 57-66)
• Incredible Dr. Pol, The (Yr 8 2015/16 Eps 67-76)
• Incredible Dr. Pol, The (Yr 9 2015/16 Eps 77-84)
• Japan: Between Earth And Sky (Yr 1 2017/18 Eps 1-3)
• King Fishers (Yr 1 Eps 1-10)
• Lost Cities With Albert Lin (Yr 1 Eps 1-6)
• Lost Treasures Of Egypt (Yr 1 2018/19 Eps 1-6)
• Lost Treasures Of The Maya (Yr 1 2018/19 Eps 1-4)
• One Strange Rock (Yr 1 2017/18 Eps 1-10)
• Origins: The Journey Of Humankind (Yr 1 2016/17 Eps 1-8)
• Out There With Jack Randall (Yr 1 Eps 1-6)
• Paradise Island (Yr 1 Eps 1-3)
• Prairie Dog Manor (Yr 1 2019/20 Eps 1-12)
• Primal Survivor (Yr 2 2015/16 Eps 7-14)
• Primal Survivor (Yr 3 2016/17 Eps 15-20)
• Primal Survivor (Yr 4 2018/19 Eps 21-23)
• Rocky Mountain Animal Rescue (Yr 1 2017/18 Eps 1-6)
• Running Wild With Bear Grylls (Yr 5 2019/20 Eps 33-42)
• Scrapyard Supercar (Yr 1 Eps 1-8)
• Secrets Of The Zoo (Yr 1 2017/18 Eps 1-6)
• Secrets Of Wild India (Yr 1 2011/12 Eps 1-3)
• Supercar Megabuild (Yr 1 2015/16 Eps 1-10)
• Supercar Megabuild (Yr 2 2016/17 Eps 11-18)
• Survive The Tribe (Yr 1 2013/14 Eps 1-6)
• Tut’s Treasures: Hidden Secrets (Yr 1 Eps 1-3)
• Ufo Europe: The Untold Stories (Yr 1 2012/13 Eps 1-7)
• Ultimate Airport Dubai (Yr 1 2013/14 Eps 1-10)
• Ultimate Airport Dubai (Yr 2 2014/15 Eps 11-20)
• Ultimate Airport Dubai (Yr 3 2015/16 Eps 21-30)
• Unlikely Animal Friends (Yr 1 2012/13 Eps 1-6)
• Unlikely Animal Friends (Yr 2 2014/15 Eps 7-12)
• Unlikely Animal Friends (Yr 3 2015/16 Eps 13-18)
• Wicked Tuna (Yr 8 2018/19 Eps 100-114)
• Wicked Tuna: Outer Banks (Yr 4 2016/17 Eps 31-38)
• Wicked Tuna: Outer Banks (Yr 5 2017/18 Eps 39-51)
• Wild Cats Of India (Yr 1 2019/20 Eps 1-2)
• Wild Central America (Yr 1 Eps 1-2)
• Wild Chile (Yr 1 2017/18 Eps 1-3)
• Wild Congo (Yr 1 2014/15 Eps 1-2)
• Wild Hawaii (Yr 1 Eps 1-2)
• Wild Nordic (Yr 1 Eps 1-5)
• Wild Russia (Yr 1 Eps 1-4)
• Wild Sri Lanka (Yr 1 2015/16 Eps 1-3)
• Wild Yellowstone (Yr 1 2015/16 Eps 1-2)
• Women Of Impact: Changing The World
• Year Million (Yr 1 2016/17 Eps 1-6)

National Geographic (Specials)

• America’s Greatest Animals
• Big Cat Games
• Big Sur: Wild California
• Cradle Of The Gods
• Drain Alcatraz
• Drain The Bermuda Triangle
• Drain The Ocean: Wwii
• Drain The Sunken Pirate City
• Drain The Titanic
• Egypt’s Treasure Guardians (Aka: Guardians Of Ancient Egypt)
• Finding Atlantis
• Hunt For The Abominable Snowman
• Incredible Dr. Pol, The: Blue Ribbon Kids
• Top 10 Biggest Beasts Ever
• Viking Warrior Women
• Wild Japan: Snow Monkeys

Andre (Filmer)

• 10 Things I Hate About You
• 12 Dates Of Christmas
• Adventures In Babysitting (1987)
• Aliens Of The Deep
• Anastasia (1997)
• Avatar
• Because Of Winn-Dixie
• Big Business
• Camp Nowhere
• Cheaper By The Dozen (2003)
• Cheaper By The Dozen 2
• Chronicles Of Narnia, The: The Voyage Of The Dawn Treader
• Diary Of A Wimpy Kid
• Diary Of A Wimpy Kid: Dog Days
• Diary Of A Wimpy Kid: Rodrick Rules
• Diary Of A Wimpy Kid: The Long Haul
• Doctor Dolittle (1998)
• Doctor Dolittle 2
• Eddie The Eagle
• Edward Scissorhands
• Flicka
• Garfield
• Garfield: A Tail Of Two Kitties
• Greatest Showman, The
• Hamilton (2020)
• Hello, Dolly!
• Home Alone (1990)
• Home Alone 2: Lost In New York
• Home Alone 3
• Home Alone 4
• Home Alone 5: Alone In The Dark
• Ice Age
• Ice Age: Collision Course
• Ice Age: Continental Drift
• Ice Age: Dawn Of The Dinosaurs
• Ice Age: The Meltdown
• Jack
• Journey To The Center Of The Earth (1959)
• Last Song, The
• Life With Mikey
• Miracle On 34th Street (1947)
• Miracle On 34th Street (1994)
• Mistle-Tones, The
• Mrs. Doubtfire
• Never Been Kissed
• Night At The Museum
• Night At The Museum: Battle Of The Smithsonian
• Night At The Museum: Secret Of The Tomb
• Peanuts Movie, The
• Percy Jackson & The Olympians: The Lightning Thief
• Percy Jackson: Sea Of Monsters
• Red Tails
• Richie Rich’s Christmas Wish (1998) (Aka: A Christmas Story)
• Rookie Of The Year
• Roving Mars
• Sandlot 2, The
• Sandlot, The
• Sandlot, The: Heading Home
• Simpsons Movie, The
• Sister Act
• Sister Act 2: Back In The Habit
• Snowglobe
• Sound Of Music, The
• Splash
• Strange Magic
• Swiss Family Robinson (1940)
• Teen Spirit
• Three Days (2001)
• Three Men And A Baby
• Three Men And A Little Lady
• Thumbelina
• Turner & Hooch
• While You Were Sleeping
• Who Framed Roger Rabbit
• Willow
• You Again

Andre (Serier)

• Simpsons, The (Yr 1 1989/90 Eps 1-13)
• Simpsons, The (Yr 10 1998/99 Eps 204-226)
• Simpsons, The (Yr 11 1999/00 Eps 227-248)
• Simpsons, The (Yr 12 2000/01 Eps 249-269)
• Simpsons, The (Yr 13 2001/02 Eps 270-291)
• Simpsons, The (Yr 14 2002/03 Eps 292-313)
• Simpsons, The (Yr 15 2003/04 Eps 314-335)
• Simpsons, The (Yr 16 2004/05 Eps 336-356)
• Simpsons, The (Yr 17 2005/06 Eps 357-378)
• Simpsons, The (Yr 18 2006/07 Eps 379-400)
• Simpsons, The (Yr 19 2007/08 Eps 401-420)
• Simpsons, The (Yr 2 1990/91 Eps 14-35)
• Simpsons, The (Yr 20 2008/09 Eps 421-441)
• Simpsons, The (Yr 21 2009/10 Eps 442-465)
• Simpsons, The (Yr 22 2010/11 Eps 466-487)
• Simpsons, The (Yr 23 2011/12 Eps 488-509)
• Simpsons, The (Yr 24 2012/13 Eps 510-531)
• Simpsons, The (Yr 25 2013/14 Eps 532-553)
• Simpsons, The (Yr 26 2014/15 Eps 554-575)
• Simpsons, The (Yr 27 2015/16 Eps 576-597)
• Simpsons, The (Yr 28 2016/17 Eps 598-619)
• Simpsons, The (Yr 29 2017/18 Eps 620-640)
• Simpsons, The (Yr 3 1991/92 Eps 36-59)
• Simpsons, The (Yr 30 2018/19 Eps 641-663)
• Simpsons, The (Yr 4 1992/93 Eps 60-81)
• Simpsons, The (Yr 5 1993/94 Eps 82-103)
• Simpsons, The (Yr 6 1994/95 Eps 104-128)
• Simpsons, The (Yr 7 1995/96 Eps 129-153)
• Simpsons, The (Yr 8 1996/97 Eps 154-178)
• Simpsons, The (Yr 9 1997/98 Eps 179-203)

Andre (Specials)

• Ice Age: A Mammoth Christmas
• Ice Age: The Great Egg-Scapade

Andre (Kortfilmer)

• Maggie Simpson In “Playdate With Destiny”

Originals (Film)

• A Celebration Of The Music From Coco
• A Life On The Edge
• Black Is King
• Diving With Dolphins
• Dolphin Reef
• Elephant
• Howard
• In The Footsteps
• Magic Camp
• One Day At Disney
• Phineas And Ferb The Movie: Candace Against The World
• Stargirl
• Timmy Failure: Mistakes Were Made
• Togo

Originals (Serier)

• Be Our Chef
• Becoming
• Diary Of A Future President
• Disney Insider
• Disney Fairy Tale Weddings
• Encore!
• High School Musical: The Musical: The Series
• High School Musical: The Musical: The Series: The Special
• High School Musical: The Musical: The Sing-Along
• Into The Unknown
• It’s A Dogs Life
• Marvel’s Hero Project
• Pick Of The Litter
• Prop Culture
• Rouge Trip
• Shop Class
• Star Wars: The Clone Wars
• The Big Fib
• The Imagineering Story
• The Mandalorian
• The World According To Jeff Goldblum

Originals (Kortfilmer)

• Disney Sundays
• Forky Asks A Question
• Lamp Life
• One Day At Disney
• Pixar: Irl
• Short Circuit
• Spark
• Zenimation

 

 

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.
Rulla till toppen