Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Här är enheterna som strömmar Disney+

Premiären närmar sig, men hur tittar man? Här är enheterna som stöder Disney+.

Av / 2020-08-21 - 10:58
Här är enheterna som strömmar Disney+

Disneys nya strömningstjänst Disney+ lanseras den 15 september i Sverige och går redan att förboka. Men var i hela Förtrollade skogen hittar man Disney-appen och hur tittar man? Vi har fått många kommentarer från läsare som undrar var de kan hitta Disney+ på sin TV, mobil och andra enheter.

Nu har Disney tagit bladet från munnen och gjort en egen ”Frågor och svar”-lista på sin Hjälpcenter-sida, som uppdateras regelbundet med användbar information.

Flera enheter, användarprofiler och offline-läge

Här går det bland annat att läsa att Disney+ kommer att bli tillgängligt på de flesta mobiler, surfplattor och smart-TV-apparater av nyare datum (se komplett lista nedan), samt webbläsare i Windows, Mac och Chromebook från 15 september. Uppspelning i mobila webbläsare stöds dock inte: där är man hänvisad till Android- eller iOS-appen.

Disney+ kan strömmas på upp till fyra enheter samtidigt och man kan ha sju användarprofiler per konto. Det kommer också att vara möjligt att ladda ner filmer och serier och titta på dem i offline-läge, så som bland andra Netflix har det i dag. Om man reser utomlands till en plats där Disney+ finns så kan man även strömma innehåll som tillgängligt i det landet.

Om vi ​​har tolkat informationen rätt så kommer det mesta av Disneys originalinnehåll (plus en del andra titlar) att finnas med svensk textning och/eller dubbat till svenska.

4K HDR-kvalitet på nyare innehåll

En del nyare innehåll som Star Wars: The Mandalorian och Frost kommer att finnas i 4K Ultra HD-upplösning och Dolby Vision HDR på enheter som stöder detta. Disney är dock noga med att påpeka att man behöver en internetuppkoppling med hög hastighet för bästa möjliga upplevelse – helst 25 Mbit/s eller högre för att se innehåll i Dolby Vision-kvalitet.

Star Wars-serien The Mandalorian är en av de mest efterlängtade Disney-titlarna som snart kommer att finnas på svenska. (Foto: Disney / Lucasfilm)

Exakt vilka filmer och serier som kommer att finnas i på svenska Disney+ avslöjar inte Disney förrän 15 september.

Följande enheter stöder svenska Disney+:

 •     Samsung smart-TV-apparater (2016 eller senare med Tizen OS)
 •     LG smart-TV-apparater (WebOS 3.0 och senare)
 •     Android smart-TV-apparater (t.ex. Sony och Philips, med Android 5.0 Lollipop eller senare)
 •     Apple TV HD (fjärde generationen)
 •     Apple TV 4K (iOS 11 eller senare)
 •     Apple iPhone/iPod Touch/iPad (iOS/iPadOS 11.0 och senare)
 •     Från en iOS-enhet till AirPlay 2-kompatibla TV-apparater
 •     Alla Android-telefoner med OS 5.0 (Lollipop) eller senare (Obs: Android Open Source-enheter stöds inte).
 •     Chromecast
 •     PlayStation 4, PS4 Pro och PS4 Slim
 •     Xbox One
 •     Xbox One S
 •     Xbox One X

 

Den nya Disney+-appen kommer att finnas i de olika plattformarnas app-butiker (App Store, Google Play Store, etc.) i samband med lanseringen 15 september. Vi uppdaterar artikeln kontinuerligt.

Läs också Imponerande Disney-arkiv för familjen Disneys nya strömningstjänst är på väg till Sverige. Här är vad du kan se fram emot.
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

MCU var inte dött!

En välkommen återförening av två åldrande gentlemän

Mayday! Mayday!

Bäst att du skyndar dig och dödar henne!

Ytterligare maffiakomplikationer från Stallone & Co!

Nu kommer aporna hem till dig!

Hon är tillbaka!

Väntan är nästan över!

Väntan är snart över!

Snart är väntan över!

Släpp drakarna loss!

Spionuppföljare

Rulla till toppen