Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Frost 3D

Blu-ray-recension

Frozen håller på att slå alla Disneys omsättningsrekord, i dagsläget ligger den bara lite efter megasuccén Lejonkungen. Vi förstår framgången, för detta är en ”ofarlig” film som tilltalar precis hela familjen.

Av / 2014-05-25 - 05:00
Frost 3D
Tor Aavatsmark

Filmen bygger löst på H.C. Andersens saga Snödrottningen och utspelas i en norsk kuststad där det råder fred, harmoni och ekonomisk framgång. Den populära kungafamiljen har två vackra döttrar, Elsa och hennes storasyster Anna – men Anna har en mycket speciell förmåga och hemlighet …

Anna (Kristen Bell) kan ”skjuta” kyla och frost, men kan dessvärre inte styra sin förmåga. När hon som litet barn nästan (av en olyckshädelse) fryser ihjäl sin syster blir hon inlåst. Men när hon ska krönas till drottning måste hon släppas ut till folket, vilket slutar i katastrof när hela byn fryser till sibirisk vinter.

Frost är en synnerligen vacker film, med vackra teckningar av tjusiga landskap och en klassisk äventyrshistoria i en (relativt) modern inpackning. Lite för mycket av tiden försvinner som musikaliska nummer och historien borde ha fått lite mer tid att utvecklas. De två prinsessorna känns för ”Barbie-aktiga”, med stora rådjursögon och överdrivna modellkroppar. Handlingen blir dessvärre också för konventionell och förutsägbar. På samma gång har den en (för att vara Disney) synnerligen bra och oväntad knorr i handlingen. Men när det är sagt så är detta gedigen familjeunderhållning som hela familjen kommer att gilla, kanske allra mest den feminina delen. Fyra rejäla stjärnor.

3D ger filmen ett snyggt djup och en del hoppa-ut-ur-skärmen-effekter får vi också. Bilden är kristallklar och ackompanjeras av ett superstarkt surroundspår (DTS-HD MA 7.1). Bonusmaterialet är långtifrån lika omfattande som vi har blivit vana vid, här finns bara ett par korta minidokumentärer, musikvideor och borttagna scener. Det kommer garanterat en Special Edition så småningom.

knapp

Karakter
Frost 3D

Fakta:

  • Release: 4 juni
  • Regi: Chris Buck
  • Med: Kristen Bell, Idina Menzel, Jonathan Groff, Josh Gad, Santino Fontana, Alan Tudyk
  • Genre: Familj
  • Land: USA
  • År: 2013
  • Längd: 1:42

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen