: Frost 3D

Blu-ray-recension

Frozen håller på att slå alla Disneys omsättningsrekord, i dagsläget ligger den bara lite efter megasuccén Lejonkungen. Vi förstår framgången, för detta är en ”ofarlig” film som tilltalar precis hela familjen.
Karakter
Familj
Frost 3D
Annons
Annons
forfatter

Filmen bygger löst på H.C. Andersens saga Snödrottningen och utspelas i en norsk kuststad där det råder fred, harmoni och ekonomisk framgång. Den populära kungafamiljen har två vackra döttrar, Elsa och hennes storasyster Anna – men Anna har en mycket speciell förmåga och hemlighet …

Anna (Kristen Bell) kan ”skjuta” kyla och frost, men kan dessvärre inte styra sin förmåga. När hon som litet barn nästan (av en olyckshädelse) fryser ihjäl sin syster blir hon inlåst. Men när hon ska krönas till drottning måste hon släppas ut till folket, vilket slutar i katastrof när hela byn fryser till sibirisk vinter.

Frost är en synnerligen vacker film, med vackra teckningar av tjusiga landskap och en klassisk äventyrshistoria i en (relativt) modern inpackning. Lite för mycket av tiden försvinner som musikaliska nummer och historien borde ha fått lite mer tid att utvecklas. De två prinsessorna känns för ”Barbie-aktiga”, med stora rådjursögon och överdrivna modellkroppar. Handlingen blir dessvärre också för konventionell och förutsägbar. På samma gång har den en (för att vara Disney) synnerligen bra och oväntad knorr i handlingen. Men när det är sagt så är detta gedigen familjeunderhållning som hela familjen kommer att gilla, kanske allra mest den feminina delen. Fyra rejäla stjärnor.

3D ger filmen ett snyggt djup och en del hoppa-ut-ur-skärmen-effekter får vi också. Bilden är kristallklar och ackompanjeras av ett superstarkt surroundspår (DTS-HD MA 7.1). Bonusmaterialet är långtifrån lika omfattande som vi har blivit vana vid, här finns bara ett par korta minidokumentärer, musikvideor och borttagna scener. Det kommer garanterat en Special Edition så småningom.

knapp

Annons

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 49 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här
Fakta
  • Release: 4 juni
  • Regi: Chris Buck
  • Med: Kristen Bell, Idina Menzel, Jonathan Groff, Josh Gad, Santino Fontana, Alan Tudyk
  • Genre: Familj
  • Land: USA
  • År: 2013
  • Längd: 1:42
IMDB Rating

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.
Annons
Annons

Läs också

Under årets första vårmånad får vi ljusare dagar, mindre snö och massor av spännande innehåll från strömningstjänsterna.
Tänk om det om var Sovjetunionen som hann först till månen?
Big Sky ett levande bevis på att även en av branschens mest erfarna och välrenommerade kan misslyckas.
Två personer ägnar en hel natt åt att göra sitt yttersta för att såra och förnedra sin partner. Sådant blir det filmkonst av.
Tom Hanks briljerar i sobert western-epos som har hjärtat på rätta stället.
Starka kvinnor med högst personliga problem är den drivande kraften i detta starka Netflix-drama.
Den sanna historien om en otrolig arkeologisk utgrävning har blivit en liten (brittisk) filmpärla.
Årets kortaste månad bjuder på ljusare dagar och enorma mängder nya titlar.
Omar Sy är en fransk gentlemannatjuv med finess och list, i en serie som dryper av charm och lekfullhet.
Amazon serverar oss en grov, smutsig och realistisk maffiahistoria, sedd ur en kvinnas synvinkel. En fräsch knorr på en annars lite stagnerad genre.
Lyckat kostymdrama som är en blandning av Dynastin, Askungen, Farliga förbindelser och Downton Abbey – med en touch av Fifty Shades of Grey.
En graviditet som går fruktansvärt fel är på väg att slita den unga familjen i bitar.
Januari har långa och mörka kvällar – bara synd att streaming- och filmbolagen verkar ha tagit semester.
Med Equinox levererar Netflix en av sina bästa nordiska produktioner.
Äntligen lite ledigt mitt i corona-mörkret. Vad ska du titta på för att mysa och koppla av?
Ännu en gång levererar Pixar en teknisk fullträff, ackompanjerad av en ytterst emotionell historia.