Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Andra danska Netflix-serien, Equinox, har premiär 30 december

Serien består av sex avsnitt och bygger på den kritikerrosade podcasten Equinox 1985.

Av / 2020-11-23 - 10:47
Andra danska Netflix-serien, Equinox, har premiär 30 december

Equinox är en karaktärsdriven och övernaturlig thriller om en ung kvinna som heter Astrid (Danica Curcic) och som har blivit starkt påverkad av hennes systers och systerns skolklass mystiska försvinnande 1999. Serien utspelar sig i Danmark och pendlar fram och tillbaka mellan nutid och 1999, då allting började.

1999 är Astrid bara nio år gammal när en klass gymnasieelever spårlöst försvinner på ett oförklarligt sätt. Astrid, som är syster till en av de saknade eleverna, blir traumatiserad och plågas av hemska syner efter systerns försvinnande.

(Foto: Tine Harden/Netflix)

2020, 21 år senare, är Astrid värd för ett nattradioprogram när mardrömmarna plötsligt börjar igen. När en av de tre överlevande personerna från 1999 kontaktar henne via radioprogrammet och sedan dör under mystiska omständigheter är Astrid fast besluten att ta reda på vad som hände med hennes syster och resten av klassen. Under tiden upptäcker hon en mörk och oroande sanning som involverar henne på ett sätt som hon aldrig skulle kunna ha föreställt sig.

(Foto: Tine Harden/Netflix)

Equinox bygger på den hyllade podcasten Equinox 1985, som toppat Itunes lokala topplista. Serien är skapad för Netflix av Tea Lindeburg och producerad av Apple Tree Productions och dess exekutiva producent och VD, Piv Bernth, tillsammans med producent Dorte Riis Lauridsen.

Serien består av sex avsnitt och huvudregissör för avsnitt 1-4 är Søren Balle. I rollerna syns bland andra Danica Curcic (Bron, Warrior) och Lars Brygmann (Dicte).

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hysterisk ny trailer!

Fortfarande hel-MAX?

Så här fungerar Foley och ADR till filmljud

God knows who did it...

Prisbelönt kärleksdrama

Max med norska MILFs!

Gängkriget fortsätter

Vill tillbaka i sadeln!

Högerextrem valmanipulation!

Se Robert Downey Jr. i en ny spionserie!

Premiär igår!

Yellowstone lever!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen