Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Lokalt innehåll på Paramount+

Även nykomlingen Paramount+ vill producera lokalt, nordiskt innehåll.

I och med premiären av Disney+ i Norden har kampen om strömningspubliken verkligen hårdnat.

Nu ger sig ännu en aktör in i leken. Strömningstjänsten ”CBS All Access” nylanseras snart som ”Paramount+” i USA och kommer till Sverige den 25:e mars i år.

Sedan 2017 har ViacomCBS haft en strömningstjänst i Danmark som hetat ”Paramount+”, nu lanseras denna tjänst i resten av Norden och i 20 andra länder.

Efter den nordiska lanseringen får abonnenterna tillgång till fler än 6 000 filmer och serieavsnitt från Paramount Pictures, Showtime, Comedy Central, MTV och Nickelodeon. Desto viktigare är att alla framtida serier från bland annat Showtime bara kommer att kunna ses på Paramount+.

Paramount+

Annons

 

Paramount har ännu så länge inte avslöjat något om exakt vilka serier och filmer som kommer att finnas när strömningstjänsten lanseras i Norden. Men lite har de berättat, samtidigt som de lovar att det ska komma en offensiv satsning på lokalt (nordiskt) innehåll.

Hunden Ib blir den första lokalt producerade TV-serien från Paramount. Den produceras av VIS KIDS, en avdelning av ViacomCBS International Studios, i samarbete med det danska produktionsföretaget MiniCosmos.

Serien riktar sig till yngre barn och handlar om en liten nyfiken hund. Säsong 1 kommer att finnas tillgänglig på Paramount+ vid lanseringen.

Det bör tilläggas att säsong 1 av Hunden Ib redan har visats på bland annat SVT och i dagsläget finns på SVT Play. Det är först från andra säsongen som serien visas exklusivt på Paramount+. Den andra säsongen har premiär någon gång under sommaren 2021.

Annons

I pressmeddelandet från Paramount+ säger Jesper Dahl, nordisk chef för ViacomCBS:

– Vi letar konstant efter det bästa innehållet världen över och idag är jag mycket glad att meddela att vi har hittat en fantastisk liten hund som heter Ib här i Norden. Det här är vårt första steg i att investera i lokala nordiska produktioner för Paramount+ och det känns väldigt kul att vi tillsammans med vår partner MicroCosmos kan presentera en ny säsong av den populära barnserien ”Hunden Ib”, säger Jesper Dahl, GM på Viacom Nordics, i ett pressmeddelande.

Vi utser den bästa strömningstjänsten I och med Disney+ har strömningskriget satt igång på allvar, men vilka av de stora MÅSTE du ha?

Tiden får utvisa exakt vad som kommer att finnas på Paramount+ när det gäller lokalt innehåll – men en sak är säker: det som har visats hittills är långt ifrån något som ens påminner om en offensiv satsning.

Sedan 2016 (Marseille, säsong 1) har Netflix lett den här kapplöpningen. Redan för tre år sedan kom deras första nordiska serie, danska The Rain (som förra året kom med sin tredje säsong).

Därefter har Netflix lanserat norska Home for Christmas (säsong 1 och 2),  Ragnarök och Kadaver, samt svenska Störst av allt och den njutbara Kärlek & Anarki. I Danmark kom vid nyår Equinox och de har redan annonserat kommande Chosen.

HBO Nordic har släppt de två svenska serierna Gösta och Björnstad samt norska Beforeigners.

Annons

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.