TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Sony MDR-AS20J

Högtspelande öronkramare

En öronkramande bygel, kan det vara något? Det är i alla fall så Sony beskriver sin on-ear-lur med bygel, eller loop som man kan kalla den typen av sluten bygel som finns på MDR-AS20J.

forfatter
Publicerad 2012-05-10 - 06:28
L&B tycker
Klipps Spelglad
Dämpat ljud Ingen volymkontroll Ej reglerbara bågar
Specifikationer
  • Våtsäker: Tål fukt
  • Öronkuddar: Nej
  • Vikt: 13 g
  • Volymkontroll: Nej
  • Frekvens: 18–22 000 Hz
  • Impedans: 16 ohm

Precis som i fallet med JVC är detta en slit-och-släng förpackning och du får inte mycket mer än enbart ett par lurar. Inga extra öronkuddar och ingen förvaringspåse. Sladden, som saknar volymkontroll, är den tålamodsprövande trasslande typen, men ett plus för att den är utrustad med ett klipps som du kan fästa på lämpligt ställe för att hålla sladden ur vägen vid rörelse. Du kan välja mellan svart och vit lur men tyvärr går inte bygeln, eller loopen, att justera på något sätt. På mig sitter de dock riktigt bra men alla öron är som bekant olika. MDR-AS20J tål både väta och svett vilket gör dem utmärkta som löp- eller gym-lur, däremot bör du inte skölja dem under rinnande vatten. Ljudet skulle jag vilja kategorisera som neutralt men dämpat. Basen finns där, diskanten finns där men allt är lite filat i kanterna och dämpat. Dessa lurar gillar att spela högt och eftersom ljudbilden över lag är dämpad behöver du inte bekymra dig nämnvärt för att diskanten ska bli för påträngande.

Slutsats
Tycker du om att spela högt och inte är så kräsen när det gäller detaljerna i musiken är dessa rätt val för dig. Prislappen gör också att du kanske kan leva med att det inte finns någon förvaringspåse, för skulle de gå sönder eller tappas bort är det kanske inte hela världen.

Också i detta test:

Skullcandy Uprock

Bas i burk

På amerikanska Skullcandys hemsida kan du läsa: ”Vårt varumärke och distinkta logotyp symboliserar ungdom och uppror, och förkroppsligar vårt motto: Varje revolution kräver ett soundtrack.”

Priset Bra bas Många färger
Burkigt ljud Passformen

Power Beats by Dr Dre Monster

Rocklurar med driv

Detta är testets enda ”in-ear-lur” och hela tanken med Dr Dre-konceptet är att lurarna ska förmedla ljudet så som artisten själv hör det – så som det är tänkt vid inspelningen.

Ljudet Förvaringsväska Flexibla öronbågar
Plastig volymkontroll

Jabra Sport Corded

Mer yta än innehåll

Jabra har i utgångspunkt valt en kortare sladd som du kan förlänga vid behov, allt för att kunna anpassa lurarna på bästa sätt. Men denna finess fungerar tyvärr inte till alla mobiler.

Passformen Sladden Våtsäker
Ljudet

JVC HA-EB75

Budgetalternativ som ska spelas lågt

Detta är de billigaste hörlurarna i testet och det märks kanske främst på förpackningen, här är det inte tal om någon lyxförpackning för att öka habegäret. Denna förpackning går inte att återsluta eller återanvända – bara till att kasta i soporna.

Priset Våtsäker
Ljudet Ingen volymkontroll Trasslande sladdar

Wicked Audio Hero

Attitydluren

När du väl klarat av att bryta dig in i förpackningen kommer du garanterat bli häftigast i backen eller coolast på skaterampen – så länge du inte är över 20 år.

Attityd. Volymkontroll.
Ljudet

Philips O´Neill The Stretch SHO9560

Imponerande passform

Philips samarbetar med sportmärket O´Neill för att få fram hörlurar speciellt anpassade för sport och action. Luren vi valt för test är inspirerad av våtdräktens design och sägs vara väldigt stryktålig.

Frånkoppling av sladd Väldigt flexibla Passformen
Ljudet

Sennheiser Adidas HD 25

Fantastiskt ljud - men kanske inte för action

I Sennheisers Adidas-serie finns en uppsjö av lurar och denna gång valde vi att testa HD 25, en hörlur med traditionellt huvudband som enligt tillverkaren ska passa såväl actionfyllda aktiviteter som DJs.

Väldigt bra ljud Passformen
Priset Materialet

Senaste artiklar:

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Vi ser fram emot dessa! Flaggskeppet PX7 ska till sist bytas ut! Nya Px7 S2 har ännu bättre ljud, bättre komfort – och bättre brusreducering.
Inzone är Sonys nya gamingmärke Sony debuterar med speltillbehör under namnet Inzone. Inledningsvis med tre headset och två bildskärmar.
Flera nya öronproppar från JBL JBL har tryckt in mer teknik i sina öronproppar och utvecklat sin egen för spel, med extremt låg latens.
Högteknologiska pluggar för spel Svenska Urbanista har gjort en par helt trådlösa öronsnäckor som är speciellt lämpliga för spel via Bluetooth.
Stax trådlösa hörlurar kostar inte en förmögenhet De trådlösa Stax Spirit S3 från Edifier använder speciella element. Men inte sådana du kanske tror.
Momentum 4: Sennheiser förnyar designen Sennheiser Momentum 4 Wireless får en helt ny design. Vi förväntar oss också en uppgradering av samtalskvaliteten, men hur är det med musiken?
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend