Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV
L&B:s Julkalender: Lucka 06Delta

: Power Beats by Dr Dre Monster

Rocklurar med driv

Detta är testets enda ”in-ear-lur” och hela tanken med Dr Dre-konceptet är att lurarna ska förmedla ljudet så som artisten själv hör det – så som det är tänkt vid inspelningen.

Skrivet av / 2012-05-10 - 06:33
Power Beats by Dr Dre Monster
Åsa Warme Senaste artiklar:
Åsa Warme

Redan från start får jag en känsla av exklusivitet. Kartongen är snygg, informativ och väl genomtänkt. Under locket ligger lurarna snyggt placerade tillsammans med en förlängningssladd (silikon-behandlad och relativt trasselfri), öronproppar i tre olika storlekar, klämma för att ”trolla bort” sladden samt en riktigt bra förvaringsväska. Lurarna finns att köpa i läckert rött, svart och vitt, och öronbågarna går att forma så att de passar just dina öron. Den exklusiva känslan försvinner dock så fort jag plockar upp lurarna, det är nämligen något som skramlar – volymkontrollen! Förhoppningsvis gäller skramlandet enbart mitt testexemplar men den känns ändå väldigt plastig. Med volymkontrollen kan du både höja och sänka volymen samt pausa musiken och använder du en iPhone som musikkälla kan du även använda luren som headset och kontrollen som svara-knapp. Lurarna sitter som en smäck i öronen och utestänger i stort sätt allt kringljud vilket gör att du kan behöva vara lite försiktig vid träning i miljöer där det till exempel kan finnas bilar eller andra som åker skidor. Ljudet är mustigt och engagerande men kanske aningen dämpat, basen är riktigt bra och träningen känns faktiskt riktigt lätt. Dessa lurar har absolut inget emot hög volym, så var rädd om din hörsel!

Slutsats
Om det är såhär Lynyrd Skynyrd tänkte att det skulle låta när de spelade in plattan God & Guns kan jag inte lova, men visst är det riktigt bra. Hade jag fått lägga ett önskemål hade det varit ett lite mer öppet och luftigt ljud samt att man lagt en extra tanke på volymkontrollen som känns väldigt billig.

Ljud & Bild tycker

Ljudet Förvaringsväska Flexibla öronbågar Plastig volymkontroll

Också i detta test:

8 hörlurar

Skullcandy Uprock

Bas i burk

På amerikanska Skullcandys hemsida kan du läsa: ”Vårt varumärke och distinkta logotyp symboliserar ungdom och uppror, och förkroppsligar vårt motto: Varje revolution kräver ett soundtrack.”

Priset Bra bas Många färger
Burkigt ljud Passformen
Läs hela testet

Jabra Sport Corded

Mer yta än innehåll

Jabra har i utgångspunkt valt en kortare sladd som du kan förlänga vid behov, allt för att kunna anpassa lurarna på bästa sätt. Men denna finess fungerar tyvärr inte till alla mobiler.

Passformen Sladden Våtsäker
Ljudet
Läs hela testet

Sony MDR-AS20J

Högtspelande öronkramare

En öronkramande bygel, kan det vara något? Det är i alla fall så Sony beskriver sin on-ear-lur med bygel, eller loop som man kan kalla den typen av sluten bygel som finns på MDR-AS20J.

Klipps Spelglad
Dämpat ljud Ingen volymkontroll Ej reglerbara bågar
Läs hela testet

JVC HA-EB75

Budgetalternativ som ska spelas lågt

Detta är de billigaste hörlurarna i testet och det märks kanske främst på förpackningen, här är det inte tal om någon lyxförpackning för att öka habegäret. Denna förpackning går inte att återsluta eller återanvända – bara till att kasta i soporna.

Priset Våtsäker
Ljudet Ingen volymkontroll Trasslande sladdar
Läs hela testet

Wicked Audio Hero

Attitydluren

När du väl klarat av att bryta dig in i förpackningen kommer du garanterat bli häftigast i backen eller coolast på skaterampen – så länge du inte är över 20 år.

Attityd. Volymkontroll.
Ljudet
Läs hela testet

Philips O´Neill The Stretch SHO9560

Imponerande passform

Philips samarbetar med sportmärket O´Neill för att få fram hörlurar speciellt anpassade för sport och action. Luren vi valt för test är inspirerad av våtdräktens design och sägs vara väldigt stryktålig.

Frånkoppling av sladd Väldigt flexibla Passformen
Ljudet
Läs hela testet

Sennheiser Adidas HD 25

Fantastiskt ljud - men kanske inte för action

I Sennheisers Adidas-serie finns en uppsjö av lurar och denna gång valde vi att testa HD 25, en hörlur med traditionellt huvudband som enligt tillverkaren ska passa såväl actionfyllda aktiviteter som DJs.

Väldigt bra ljud Passformen
Priset Materialet
Läs hela testet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

B&W höjer ribban – igen

Sagolikt bra för lite pengar

AirPods Pro är de smartaste öronpropparna

Jabras klart bästa – men inte för alla

Proffslurar från Sony – en osminkad sanning

Proppar med skärm

Sommarmusiken rakt i örat

JBL främjar musiken och sänker bruset

Yamahas allra bästa hörlurar – och de kostar skjortan

8 trådlösa öronproppar för tunna plånböcker

Musik låter sällan mer inbjudande

Storm i ett vattenglas

Ljud & Bild
Rulla till toppen