TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Wicked Audio Hero

Attitydluren

När du väl klarat av att bryta dig in i förpackningen kommer du garanterat bli häftigast i backen eller coolast på skaterampen – så länge du inte är över 20 år.

forfatter
Publicerad 2012-05-10 - 06:22
L&B tycker
Attityd. Volymkontroll.
Ljudet
Specifikationer
 • Våtsäker: Nej
 • Öronkuddar: Nej
 • Vikt: 163 g
 • Volymkontroll: Ja
 • Frekvens: 20– 20 Hz
 • Impedans: 32 ohm

Med turkosa öronkuddar och gul/turkos text och mönster utstansat i gummimaterial, fastsatt på svart botten, sticker dessa lurar ut från mängden. När du väl fått ur färgklickarna ur kartongen kan du slänga den utan att blinka, det finns absolut inget mer av intresse i den. Inga extra öronkuddar och ingen påse för förvaring under transport. Sladden är kraftig men tyvärr inte befriad från trassel, vid en närmare titt på anslutningen mellan lur och sladd betvivlar jag starkt att den skulle klara ett kraftigare ryck. Huvudbandet är väldigt stumt och relativt oflexibelt, dessutom saknas det ett mjukare material närmast huvudet för den där bekväma känslan, passformen över öronen är inte heller något att hurra för. Kåporna är vridbara och detta är den enda on-ear-luren i testet som har volymkontroll på sladden, denna fungerar även som headset. Hero räknas inte som våtsäker så träning i ösregn är nog inte att rekommendera. Jag väljer Still Unbroken med Lynyrd Skynyrd och slås över att det är mycket ljud men lite detaljer. Det saknas varken bas eller diskant men det är absolut inget som sticker ut och förutom detaljer saknar jag det rena, klara och öppna. Heros ljud trillar rakt ner i burken tillsammans med Uprock.

Slutsats
Hero är en cool lur med attityd som du väljer på grund av utseendet. Dessvärre smittar inte attityden av sig på ljudet, som knappast får någon att höja på ögonbrynen. Det är inte obehagligt eller påträngande på något sätt, bara lite burkigt, platt och allmänt trist.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
 • Fler än 6 000 produkttester
 • Undvik felköp med våra tips och guider
 • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
 • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
 • Alltid uppdaterad med senaste nytt
 • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
 • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
 • L&B TechCast – en podcast med L&B
 • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

Också i detta test:

Skullcandy Uprock

Bas i burk

På amerikanska Skullcandys hemsida kan du läsa: ”Vårt varumärke och distinkta logotyp symboliserar ungdom och uppror, och förkroppsligar vårt motto: Varje revolution kräver ett soundtrack.”

Priset Bra bas Många färger
Burkigt ljud Passformen

Power Beats by Dr Dre Monster

Rocklurar med driv

Detta är testets enda ”in-ear-lur” och hela tanken med Dr Dre-konceptet är att lurarna ska förmedla ljudet så som artisten själv hör det – så som det är tänkt vid inspelningen.

Ljudet Förvaringsväska Flexibla öronbågar
Plastig volymkontroll

Jabra Sport Corded

Mer yta än innehåll

Jabra har i utgångspunkt valt en kortare sladd som du kan förlänga vid behov, allt för att kunna anpassa lurarna på bästa sätt. Men denna finess fungerar tyvärr inte till alla mobiler.

Passformen Sladden Våtsäker
Ljudet

Sony MDR-AS20J

Högtspelande öronkramare

En öronkramande bygel, kan det vara något? Det är i alla fall så Sony beskriver sin on-ear-lur med bygel, eller loop som man kan kalla den typen av sluten bygel som finns på MDR-AS20J.

Klipps Spelglad
Dämpat ljud Ingen volymkontroll Ej reglerbara bågar

JVC HA-EB75

Budgetalternativ som ska spelas lågt

Detta är de billigaste hörlurarna i testet och det märks kanske främst på förpackningen, här är det inte tal om någon lyxförpackning för att öka habegäret. Denna förpackning går inte att återsluta eller återanvända – bara till att kasta i soporna.

Priset Våtsäker
Ljudet Ingen volymkontroll Trasslande sladdar

Philips O´Neill The Stretch SHO9560

Imponerande passform

Philips samarbetar med sportmärket O´Neill för att få fram hörlurar speciellt anpassade för sport och action. Luren vi valt för test är inspirerad av våtdräktens design och sägs vara väldigt stryktålig.

Frånkoppling av sladd Väldigt flexibla Passformen
Ljudet

Sennheiser Adidas HD 25

Fantastiskt ljud - men kanske inte för action

I Sennheisers Adidas-serie finns en uppsjö av lurar och denna gång valde vi att testa HD 25, en hörlur med traditionellt huvudband som enligt tillverkaren ska passa såväl actionfyllda aktiviteter som DJs.

Väldigt bra ljud Passformen
Priset Materialet

Senaste artiklar:

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend