TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
SOMMARERBJUDANDE PÅ LB+

Sennheiser Adidas HD 25

Fantastiskt ljud - men kanske inte för action

I Sennheisers Adidas-serie finns en uppsjö av lurar och denna gång valde vi att testa HD 25, en hörlur med traditionellt huvudband som enligt tillverkaren ska passa såväl actionfyllda aktiviteter som DJs.

forfatter
Publicerad 2012-05-10 - 06:13
L&B tycker
Väldigt bra ljud Passformen
Priset Materialet
Specifikationer
 • Våtsäker: -
 • Öronkuddar: Ja
 • ikt: 162 g
 • Volymkontroll: Nej
 • Frekvens: 16–22 000 Hz
 • Impedans: 70 ohm

Denna snygga lur är svart med kornblå detaljer och i paketet medföljer ett par mjuka luddiga extrakuddar, som kanske inte lämpar sig för svettiga aktiviteter i första hand, men som säkert passar bra för klubbande. Planerar du att byta öronkuddar bör du utrusta dig med ett bra tålamod, för hur man ska gå tillväga är inte helt självklart – men det går. Sladden är kraftig, gedigen och trasslar verkligen inte i första taget, men saknar tyvärr funktionen att koppla ifrån om den skulle ”hänga upp sig” i något under aktivitet. I paketet medföljer en påse som du kan förvara dina lurar i när du inte använder dem. Adidas HD 25 sitter som en smäck över huvudet och bekvämt över öronen, men materialet i själva bågen är inte det mest flexibla för att klara tuffa tag i snowboardbacken. Ljudet är fantastiskt öppet, detaljerat och balanserat. Sluter jag ögonen när jag sitter på gymmets cykel står Lynard Skynard-gubbarna framför mig och driver mig framåt med sin grymma Skynyrd Nation och i nedvarvningen levererar You learn med Takida den där härligt goa basen som känns i magen.

Slutsats
HD 25 är en lur med väldigt fint, öppet och detaljerat ljud. Som DJ-lur är den förmodligen kanon. Men då dessa lurar inte alls är lika flexibla i sitt material som Philips O´Neill och inte heller har den smarta urkopplingen av sladden gör att jag personligen hade dragit mig för att ta med mig dessa ut på actionäventyr, speciellt med tanke på prislappen.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
 • Fler än 6 000 produkttester
 • Undvik felköp med våra tips och guider
 • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
 • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
 • Alltid uppdaterad med senaste nytt
 • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
 • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
 • L&B TechCast – en podcast med L&B
 • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

Också i detta test:

Skullcandy Uprock

Bas i burk

På amerikanska Skullcandys hemsida kan du läsa: ”Vårt varumärke och distinkta logotyp symboliserar ungdom och uppror, och förkroppsligar vårt motto: Varje revolution kräver ett soundtrack.”

Priset Bra bas Många färger
Burkigt ljud Passformen

Power Beats by Dr Dre Monster

Rocklurar med driv

Detta är testets enda ”in-ear-lur” och hela tanken med Dr Dre-konceptet är att lurarna ska förmedla ljudet så som artisten själv hör det – så som det är tänkt vid inspelningen.

Ljudet Förvaringsväska Flexibla öronbågar
Plastig volymkontroll

Jabra Sport Corded

Mer yta än innehåll

Jabra har i utgångspunkt valt en kortare sladd som du kan förlänga vid behov, allt för att kunna anpassa lurarna på bästa sätt. Men denna finess fungerar tyvärr inte till alla mobiler.

Passformen Sladden Våtsäker
Ljudet

Sony MDR-AS20J

Högtspelande öronkramare

En öronkramande bygel, kan det vara något? Det är i alla fall så Sony beskriver sin on-ear-lur med bygel, eller loop som man kan kalla den typen av sluten bygel som finns på MDR-AS20J.

Klipps Spelglad
Dämpat ljud Ingen volymkontroll Ej reglerbara bågar

JVC HA-EB75

Budgetalternativ som ska spelas lågt

Detta är de billigaste hörlurarna i testet och det märks kanske främst på förpackningen, här är det inte tal om någon lyxförpackning för att öka habegäret. Denna förpackning går inte att återsluta eller återanvända – bara till att kasta i soporna.

Priset Våtsäker
Ljudet Ingen volymkontroll Trasslande sladdar

Wicked Audio Hero

Attitydluren

När du väl klarat av att bryta dig in i förpackningen kommer du garanterat bli häftigast i backen eller coolast på skaterampen – så länge du inte är över 20 år.

Attityd. Volymkontroll.
Ljudet

Philips O´Neill The Stretch SHO9560

Imponerande passform

Philips samarbetar med sportmärket O´Neill för att få fram hörlurar speciellt anpassade för sport och action. Luren vi valt för test är inspirerad av våtdräktens design och sägs vara väldigt stryktålig.

Frånkoppling av sladd Väldigt flexibla Passformen
Ljudet

Senaste artiklar:

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend