JVC HA-EB75

Budgetalternativ som ska spelas lågt

Detta är de billigaste hörlurarna i testet och det märks kanske främst på förpackningen, här är det inte tal om någon lyxförpackning för att öka habegäret. Denna förpackning går inte att återsluta eller återanvända – bara till att kasta i soporna.
Ljud & Bild tycker
Priset Våtsäker
Ljudet Ingen volymkontroll Trasslande sladdar
Specifikationer
  • Våtsäker: Tål fukt
  • Öronkuddar: Nej
  • Vikt: 14 g
  • Volymkontroll: Nej
  • Frekvens: 16–20 000 Hz
  • Impedans: 16 ohm
forfatter

Det du ser genom plasten i paketet är verkligen det du får. Det ingår inga extra öronkuddar, inte heller någon påse att förvara lurarna i när du inte använder dem. Sladden är av den tålamodsprövande typen som gärna trasslar sig i tid och otid och det finns ingen volymkontroll. Däremot kan du välja mellan färgerna blått, svart och silver. Bågarna som ska hålla lurarna på plats runt ögonen är mjuka och behagliga men går inte att forma, däremot går de att reglera upp och ned beroende på hur stora eller små öron lyssnaren har. Jag lyckades få lurarna att sitta riktigt bra på mig och de satt stadigt på plats under hela löprundan, men efteråt var jag lite öm i örat. Att de tål väta gör att de passar bra för utomhusbruk eller till aktiviteter där du svettas och det är ett plus. Trots nästan total avsaknad av bas är ljudet bättre än jag förväntat mig. Ljudbilden är klar och öppen men höjer du volymen för mycket tenderar det att bli rätt jobbigt och skränigt.

Slutsats
JVC HA-EB75 imponerar väl egentligen inte på något plan, men jag kan inte låta bli att tycka att de är helt okej i förhållande till priset, så länge du håller dig till lägre volymer. Är du en slarver som har lätt att förlägga saker kan detta kanske vara ett alternativ.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Också i detta test:

Skullcandy Uprock

Bas i burk

På amerikanska Skullcandys hemsida kan du läsa: ”Vårt varumärke och distinkta logotyp symboliserar ungdom och uppror, och förkroppsligar vårt motto: Varje revolution kräver ett soundtrack.”

Priset Bra bas Många färger
Burkigt ljud Passformen

Power Beats by Dr Dre Monster

Rocklurar med driv

Detta är testets enda ”in-ear-lur” och hela tanken med Dr Dre-konceptet är att lurarna ska förmedla ljudet så som artisten själv hör det – så som det är tänkt vid inspelningen.

Ljudet Förvaringsväska Flexibla öronbågar
Plastig volymkontroll

Jabra Sport Corded

Mer yta än innehåll

Jabra har i utgångspunkt valt en kortare sladd som du kan förlänga vid behov, allt för att kunna anpassa lurarna på bästa sätt. Men denna finess fungerar tyvärr inte till alla mobiler.

Passformen Sladden Våtsäker
Ljudet

Sony MDR-AS20J

Högtspelande öronkramare

En öronkramande bygel, kan det vara något? Det är i alla fall så Sony beskriver sin on-ear-lur med bygel, eller loop som man kan kalla den typen av sluten bygel som finns på MDR-AS20J.

Klipps Spelglad
Dämpat ljud Ingen volymkontroll Ej reglerbara bågar

Wicked Audio Hero

Attitydluren

När du väl klarat av att bryta dig in i förpackningen kommer du garanterat bli häftigast i backen eller coolast på skaterampen – så länge du inte är över 20 år.

Attityd. Volymkontroll.
Ljudet

Philips O´Neill The Stretch SHO9560

Imponerande passform

Philips samarbetar med sportmärket O´Neill för att få fram hörlurar speciellt anpassade för sport och action. Luren vi valt för test är inspirerad av våtdräktens design och sägs vara väldigt stryktålig.

Frånkoppling av sladd Väldigt flexibla Passformen
Ljudet

Sennheiser Adidas HD 25

Fantastiskt ljud - men kanske inte för action

I Sennheisers Adidas-serie finns en uppsjö av lurar och denna gång valde vi att testa HD 25, en hörlur med traditionellt huvudband som enligt tillverkaren ska passa såväl actionfyllda aktiviteter som DJs.

Väldigt bra ljud Passformen
Priset Materialet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Åsa Warme


Senaste artiklar: