TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

: Skullcandy Uprock

Bas i burk

På amerikanska Skullcandys hemsida kan du läsa: ”Vårt varumärke och distinkta logotyp symboliserar ungdom och uppror, och förkroppsligar vårt motto: Varje revolution kräver ett soundtrack.”

forfatter
Publicerad 2012-05-10 - 06:55
Ljud & Bild tycker
Priset Bra bas Många färger
Burkigt ljud Passformen
Specifikationer
  • Våtsäker: Nej
  • Öronkuddar: Nej
  • Vikt: 100 g
  • Volymkontroll: Nej
  • Frekvens: 20–20 000 Hz
  • Impedans: 32 ohm

Med modellen Skullcandy Uprock kan du välja mellan hela sex olika färgställningar. Allt ifrån läckert rött/blått via grönt, babyblå, vit/lila och marinblå fram till sobert svart – här borde finnas något för alla med andra ord. Hörluren levereras i en plastförpackning som tillverkaren faktiskt lagt lite extra tanke på, vill du förvara dina lurar i förpackningen i stället för att bara lägga ned dem löst i en låda när du inte använder dem så fungerar det utmärkt, den är gjord för återanvändning. Dock tycker jag att en liten förvaringspåse hade varit på sin plats och extra öronkuddar saknar jag också. Huvudbandet är av plast men saknar någon form av mjukare material närmast huvudet för att få en lite behagligare passform. Bortsett från det sitter de skönt och bekvämt över öronen. Sladden är av den platta typen vilket minskar risken för irriterande trassel, men precis som hos Adidas-luren saknar den ”frånkoppling” om man skulle fastna i något. Uprock levererar riktigt härlig bas som hjälper att hålla gott tempo i löparspåret (även om en lur med huvudband inte är optimal till just detta) men ljudbilden i helhet känns burkig och diskanten är väldigt tam.

Slutsats
Detta är en cool lur med attityd och väldigt mycket bas. Helhetsintrycket av ljudet är dock att det är burkigt. Efter en längre stunds användande börjar Uprock kännas lite hårda och obekväma mot huvudet eftersom de saknar mjukare material i huvudbågen. Hade priset varit högre hade jag nog varit skeptisk till att utsätta dem för aktiviteter som kräver tuffa tag eftersom de är rätt plastiga.

Också i detta test:

Power Beats by Dr Dre Monster

Rocklurar med driv

Detta är testets enda ”in-ear-lur” och hela tanken med Dr Dre-konceptet är att lurarna ska förmedla ljudet så som artisten själv hör det – så som det är tänkt vid inspelningen.

Ljudet Förvaringsväska Flexibla öronbågar
Plastig volymkontroll

Jabra Sport Corded

Mer yta än innehåll

Jabra har i utgångspunkt valt en kortare sladd som du kan förlänga vid behov, allt för att kunna anpassa lurarna på bästa sätt. Men denna finess fungerar tyvärr inte till alla mobiler.

Passformen Sladden Våtsäker
Ljudet

Sony MDR-AS20J

Högtspelande öronkramare

En öronkramande bygel, kan det vara något? Det är i alla fall så Sony beskriver sin on-ear-lur med bygel, eller loop som man kan kalla den typen av sluten bygel som finns på MDR-AS20J.

Klipps Spelglad
Dämpat ljud Ingen volymkontroll Ej reglerbara bågar

JVC HA-EB75

Budgetalternativ som ska spelas lågt

Detta är de billigaste hörlurarna i testet och det märks kanske främst på förpackningen, här är det inte tal om någon lyxförpackning för att öka habegäret. Denna förpackning går inte att återsluta eller återanvända – bara till att kasta i soporna.

Priset Våtsäker
Ljudet Ingen volymkontroll Trasslande sladdar

Wicked Audio Hero

Attitydluren

När du väl klarat av att bryta dig in i förpackningen kommer du garanterat bli häftigast i backen eller coolast på skaterampen – så länge du inte är över 20 år.

Attityd. Volymkontroll.
Ljudet

Philips O´Neill The Stretch SHO9560

Imponerande passform

Philips samarbetar med sportmärket O´Neill för att få fram hörlurar speciellt anpassade för sport och action. Luren vi valt för test är inspirerad av våtdräktens design och sägs vara väldigt stryktålig.

Frånkoppling av sladd Väldigt flexibla Passformen
Ljudet

Sennheiser Adidas HD 25

Fantastiskt ljud - men kanske inte för action

I Sennheisers Adidas-serie finns en uppsjö av lurar och denna gång valde vi att testa HD 25, en hörlur med traditionellt huvudband som enligt tillverkaren ska passa såväl actionfyllda aktiviteter som DJs.

Väldigt bra ljud Passformen
Priset Materialet

Åsa Warme


Senaste artiklar:

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend