TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Skullcandy Lowrider

Mjukis med attityd

I våras testade jag Uprock som var föga imponerade, utom möjligen alla färgkombinationer. Nu har jag Lowrider i mina händer och det ska bli spännande att se vad den går för.

forfatter
Publicerad 2012-12-16 - 00:00
L&B tycker
Priset Hopfällbar
Passformen
Specifikationer
 • Typ: Halvöppen
 • Frekvens: 10–18 000 Hz
 • Impedans: 32 ohm

Jag ser till min förtjusning att man valt att sätta två mjuka kuddar på insidan av huvudbandet och att man även gjort den hopfällbar vilket gör att den passar bra in i kriterierna för detta test. Däremot har man valt en vanlig rund sladd på Lowrider till skillnad från Uprock som hade den smarta platta varianten. Man kan tydligen inte få allt.

Även här finns en mängd olika färger för att tillgodose så mångas önskemål som möjligt, med tanke på den rimliga prislappen skulle man nästan kunna köpa en till varje outfit i garderoben, eller en i julklapp till varje familjemedlem. För dig som anser att det är viktigt att kunna vrida på kåporna à la DJ-lur så fungerar det på Lowrider och de går även att vinkla lodrätt. Dessvärre sitter inte hörluren tillräckligt hårt över öronen utan glider lite hit och dit vid rörelse, väldigt irriterande. En kul men fullständigt onödig detalj är att det i paketet medföljer i liten ”mall” föreställande Skullcandy-loggan som du kan sätta där du vill, spraya med färg och så får du en logga.

Lowrider är en halvöppen lur och de höga tonerna i ”Våren” levereras på ett luftigt, naturligt och klart sätt utan att vara för påträngande och ljudbilden känns homogen. Även ”Du är den jag kunde va” är väl sammanhängande och såväl bas, mellanregister och diskant är väl avvägt men helhetsbilden är kanske aningen dov. Jag går över till Stiftelsen och här blir det bekräftat, ljudbilden är aningen dämpad. Samma sak upplevs när jag kör ett par spår från Lynyrd Skynyrds skiva God & Guns, även om det inte alls är dåligt på något sätt.

Slutsats
Detta är testets billigaste lur som kan ha mycket attityd, beroende på vilken färg man väljer. Trots mjukt material på huvudbandet och bekväma öronkuddar är tyvärr är inte komforten den bästa då Lowrider har en tendens att halka omkring på huvudet. Ett plus får den däremot för att den är hopfällbar. Trots att detta är en lur med attityd föredrar den klassiska stycken och visor där den något dämpade ljudbilden inte märks lika väl som i rock.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
 • Fler än 6 000 produkttester
 • Undvik felköp med våra tips och guider
 • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
 • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
 • Alltid uppdaterad med senaste nytt
 • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
 • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
 • L&B TechCast – en podcast med L&B
 • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

Också i detta test:

Cresyn C555s

För den diskrete

Luren från Cresyn vinner inget designpris precis men vill du ha en liten smidig lur som kan bo i innerfickan när den inte används har du ett alternativ här.

Hopfällbar
Designen

Sony DR-ZX302VP

Allt krut på ljudet

DR-ZX302VP är knappast Sonys mest gedigna lur eller ett konststycke i kvalitet, men å andra sidan är inte prislappen heller skrämmande hög.

Ljudet Adapter Ljudreglage på micken
Kvaliteten

Coloud The Boom

Inga blixtar och dunder

Det svenska företaget Coloud headphones kom ut på marknaden 2009 och till vårt test har jag fått The Boom som finns i en uppsjö av färger för den som vågar.

Zound Lasso
Ljudet Kvaliteten

Urbanears Tanto

Större än man tror

En av Plattans småsyskon heter Tanto och levereras, precis som alla lurar från Urbanears, i en kartong med samma färg som luren. I detta fall läckert hallonröd.

Liten Priset
Klen Ingen bas

Denon AH-D510R

Vill spela högt

Från japanska Denon kommer den största och dyraste deltagaren i testet som också är den lur som känns mest traditionell med sitt utförande i svart och silver.

Basen Kvaliteten
Priset Designen Behöver hög volym

Urbanears Plattan

Snygg accessoar

Att titta på Urbanears hörlurskollektion är som att gå in i en godisbutik – färgsprakande till max. Här finns allt från traditionellt svart till färgsprakande pippigult.

Många färgval Sladden
Ljudet Passformen

Philips SHL520WT/10

Läcker på flera plan

Bidraget från Philips är en mycket skön lur som finns att tillgå i sobert svart, stilrent vitt eller poppigt rosa. Den ser faktiskt dyrare ut än de 500 som står på prislappen.

Ljudet Priset Designen
Tyg på huvudbandet

Senaste artiklar:

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Vi ser fram emot dessa! Flaggskeppet PX7 ska till sist bytas ut! Nya Px7 S2 har ännu bättre ljud, bättre komfort – och bättre brusreducering.
Inzone är Sonys nya gamingmärke Sony debuterar med speltillbehör under namnet Inzone. Inledningsvis med tre headset och två bildskärmar.
Flera nya öronproppar från JBL JBL har tryckt in mer teknik i sina öronproppar och utvecklat sin egen för spel, med extremt låg latens.
Högteknologiska pluggar för spel Svenska Urbanista har gjort en par helt trådlösa öronsnäckor som är speciellt lämpliga för spel via Bluetooth.
Stax trådlösa hörlurar kostar inte en förmögenhet De trådlösa Stax Spirit S3 från Edifier använder speciella element. Men inte sådana du kanske tror.
Momentum 4: Sennheiser förnyar designen Sennheiser Momentum 4 Wireless får en helt ny design. Vi förväntar oss också en uppgradering av samtalskvaliteten, men hur är det med musiken?
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend