TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Coloud The Boom

Inga blixtar och dunder

Det svenska företaget Coloud headphones kom ut på marknaden 2009 och till vårt test har jag fått The Boom som finns i en uppsjö av färger för den som vågar.

forfatter
Publicerad 2012-12-16 - 00:00
L&B tycker
Zound Lasso
Ljudet Kvaliteten
Specifikationer
  • Typ: Sluten
  • Frekvens: 20–20 000 Hz
  • Impedans: 32 ohm
  • Känslighet: 101 dB

The Boom är snyggt matt och sitter bekvämt. Materialet på huvudbandet är lite plastigt men den svarta undersidan är klädd med ett mjukare material vilket känns skönt mot huvudet. Dessvärre är kåporna inte vridbara åt något håll vilken gör den väldigt oflexibel, å andra sidan är det färre saker som kan gå sönder. Sladden är av den platta praktiska typen och har en patenterad lösning i slutet av hörluren, Zound Lasso, som omvandlar kontakten till ett lås för kabeln när den inte används. En mycket smart lösning på trasselproblem. Passformen är skön men materialvalet i öronkuddarna är samma som hos Sony och efter ett tag blir det väldigt varmt, något som kanske kan vara skönt om man befinner sig ute under vintern men till våren och sommaren kan det nog blir lite väl bra. The Boom fungerar utmärkt till iPhone men Xperian vill absolut inte jobba tillsammans med denna lur, något som visserligen säger mer om mobilen än hörluren.

Precis som många andra i testet är detta är en typiskt sluten lur och även om det märks tydligt att The Boom gillar nyanserna i ”La Primavera” saknas luften och rymden. Det övre mellanregistret och diskanten kommer inte riktigt till sin rätt. Jag utmanar med lite rock i form av Skynyrd Nation och basen kan man inte klaga på, däremot behöver ju även bas, trummor och gitarrer rymd för att komma till sin rätt och ljudbilden känns tilltryckt och tråkig. Det är som om bandet står i en trång replokal med väldigt lågt i tak.

Slutsats
Uppskattar man det lite mer dämpade ljudet hos en sluten hörlur samtidigt som man vill kunna variera sig lite med olika färger kan The Boom vara ett alternativ. Den platta sladden med den smarta Zound Lasso-lösningen, för att undvika trasslade sladdar, höjer betyget. Den kommer dessutom hålla dina öron varma i vinter. Dock sakar jag den där luftigheten och dynamiken som gör att man börjar stampa takten utan att man tänker på det.

Också i detta test:

Cresyn C555s

För den diskrete

Luren från Cresyn vinner inget designpris precis men vill du ha en liten smidig lur som kan bo i innerfickan när den inte används har du ett alternativ här.

Hopfällbar
Designen

Sony DR-ZX302VP

Allt krut på ljudet

DR-ZX302VP är knappast Sonys mest gedigna lur eller ett konststycke i kvalitet, men å andra sidan är inte prislappen heller skrämmande hög.

Ljudet Adapter Ljudreglage på micken
Kvaliteten

Urbanears Tanto

Större än man tror

En av Plattans småsyskon heter Tanto och levereras, precis som alla lurar från Urbanears, i en kartong med samma färg som luren. I detta fall läckert hallonröd.

Liten Priset
Klen Ingen bas

Skullcandy Lowrider

Mjukis med attityd

I våras testade jag Uprock som var föga imponerade, utom möjligen alla färgkombinationer. Nu har jag Lowrider i mina händer och det ska bli spännande att se vad den går för.

Priset Hopfällbar
Passformen

Denon AH-D510R

Vill spela högt

Från japanska Denon kommer den största och dyraste deltagaren i testet som också är den lur som känns mest traditionell med sitt utförande i svart och silver.

Basen Kvaliteten
Priset Designen Behöver hög volym

Urbanears Plattan

Snygg accessoar

Att titta på Urbanears hörlurskollektion är som att gå in i en godisbutik – färgsprakande till max. Här finns allt från traditionellt svart till färgsprakande pippigult.

Många färgval Sladden
Ljudet Passformen

Philips SHL520WT/10

Läcker på flera plan

Bidraget från Philips är en mycket skön lur som finns att tillgå i sobert svart, stilrent vitt eller poppigt rosa. Den ser faktiskt dyrare ut än de 500 som står på prislappen.

Ljudet Priset Designen
Tyg på huvudbandet

Senaste artiklar:

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Vi ser fram emot dessa! Flaggskeppet PX7 ska till sist bytas ut! Nya Px7 S2 har ännu bättre ljud, bättre komfort – och bättre brusreducering.
Inzone är Sonys nya gamingmärke Sony debuterar med speltillbehör under namnet Inzone. Inledningsvis med tre headset och två bildskärmar.
Flera nya öronproppar från JBL JBL har tryckt in mer teknik i sina öronproppar och utvecklat sin egen för spel, med extremt låg latens.
Högteknologiska pluggar för spel Svenska Urbanista har gjort en par helt trådlösa öronsnäckor som är speciellt lämpliga för spel via Bluetooth.
Stax trådlösa hörlurar kostar inte en förmögenhet De trådlösa Stax Spirit S3 från Edifier använder speciella element. Men inte sådana du kanske tror.
Momentum 4: Sennheiser förnyar designen Sennheiser Momentum 4 Wireless får en helt ny design. Vi förväntar oss också en uppgradering av samtalskvaliteten, men hur är det med musiken?
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend