Cresyn C555s

För den diskrete

Luren från Cresyn vinner inget designpris precis men vill du ha en liten smidig lur som kan bo i innerfickan när den inte används har du ett alternativ här.

Detta är inte en hörlur man väljer för att synas i mängden, den finns enbart att få i svart eller silver så roligare än så blir det inte. En fördel är att den är hopfällbar, konstruktionen påminner lite om gamla tiders mekano på något sätt. Tyvärr finns det inget mjukt material på undersidan av huvudbandet men tack vare den fint formade bågen är det inget jag tänker på. Jag tror inte att mitt huvud är ovanligt stort men trots de mjuka öronkuddarna sitter de väl hårt över mina öron, något som blir lite störande efter en tids lyssnande. Konstruktionen av själva luren känns relativt gedigen men både sladd och dess fäste är i klenaste laget. Kåporna går inte att rotera utåt men är vinkelbara i lodrät riktning. Cresyn C555s ska fungera till de flesta mobiler såsom iPhone, LG, HTC, Motorola, Blackberry och Samsung men min Xperia vill inte ha med denna hörlur att göra, något den absolut inte är ensam om i detta startfält.

Vivaldis ”Våren” levereras öppet och luftigt och ljudbilden är väl sammanhängande. När jag byter till Mikael Wiehe och sluter ögonen får jag känslan av att vi befinner oss i samma rum. Texten griper tag i mig och basen är fint avvägd även om jag kanske hade önskat mig lite mer tryck. ”La Primavera” levereras med spelglädje och driv men ändå inte fullt så luftigt som jag förväntat mig och när Skynyrd Nation kommer i lurarna klarar den inte av att nyansera de olika instrumenten och rösterna utan det känns ansträngt.

Slutsats
Letar du efter en lite roligare hörlur för att förstärka din, eller personens du väljer att ge den till, personlighet bör du kanske välja någon annan i startfältet. Men är syftet en liten och smidig lur som är lätt att ta med sig och som samtidigt levererar ett fullt acceptabelt ljud har du ett bra alternativ i luren från Cresyn. Klassiska stycken och visor fungerar bra men föredrar du rockmusik med go bas kanske inte denna är ditt förstahandsval.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Också i detta test:

Sony DR-ZX302VP

Allt krut på ljudet

DR-ZX302VP är knappast Sonys mest gedigna lur eller ett konststycke i kvalitet, men å andra sidan är inte prislappen heller skrämmande hög.

Ljudet Adapter Ljudreglage på micken
Kvaliteten

Coloud The Boom

Inga blixtar och dunder

Det svenska företaget Coloud headphones kom ut på marknaden 2009 och till vårt test har jag fått The Boom som finns i en uppsjö av färger för den som vågar.

Zound Lasso
Ljudet Kvaliteten

Urbanears Tanto

Större än man tror

En av Plattans småsyskon heter Tanto och levereras, precis som alla lurar från Urbanears, i en kartong med samma färg som luren. I detta fall läckert hallonröd.

Liten Priset
Klen Ingen bas

Skullcandy Lowrider

Mjukis med attityd

I våras testade jag Uprock som var föga imponerade, utom möjligen alla färgkombinationer. Nu har jag Lowrider i mina händer och det ska bli spännande att se vad den går för.

Priset Hopfällbar
Passformen

Denon AH-D510R

Vill spela högt

Från japanska Denon kommer den största och dyraste deltagaren i testet som också är den lur som känns mest traditionell med sitt utförande i svart och silver.

Basen Kvaliteten
Priset Designen Behöver hög volym

Urbanears Plattan

Snygg accessoar

Att titta på Urbanears hörlurskollektion är som att gå in i en godisbutik – färgsprakande till max. Här finns allt från traditionellt svart till färgsprakande pippigult.

Många färgval Sladden
Ljudet Passformen

Philips SHL520WT/10

Läcker på flera plan

Bidraget från Philips är en mycket skön lur som finns att tillgå i sobert svart, stilrent vitt eller poppigt rosa. Den ser faktiskt dyrare ut än de 500 som står på prislappen.

Ljudet Priset Designen
Tyg på huvudbandet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Åsa Warme


Senaste artiklar: