TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

: Philips SHL520WT/10

Läcker på flera plan

Bidraget från Philips är en mycket skön lur som finns att tillgå i sobert svart, stilrent vitt eller poppigt rosa. Den ser faktiskt dyrare ut än de 500 som står på prislappen.

Ljud & Bild tycker
+Ljudet Priset Designen
-Tyg på huvudbandet
Specifikationer
  • Typ: Sluten
  • Frekvens: 10–20 000 Hz
  • Impedans: 32 ohm
  • Känslighet: 103 dB
Riktpris: 500

Detta är en hörlur från Philips design-linje (CitiScape Collection), inspirerad av japansk popkultur, med väldigt skön komfort, och trots att det mesta är glansig plast ser det riktigt snyggt ut. Men jag kan inte låta bli att undra hur man tänkte när man valde material och utseende för undersidan av huvudbandet. Där sitter nämligen en vadderad tygkonstruktion (visserligen mjuk och skön) i totalt avvikande färg som dessutom sticker ut rätt rejält på varsin sida om själva huvudbandet. Lika opraktiskt som hos Plattan och dessutom mer iögonfallande. Detta vägs möjligen upp av att öronkuddarna i skinn är både snygga, sköna och ligger mjukt mot öronen. Själva kåporna är inte vridbara men de mjuka öronkuddarna är ledade vilket medför god komfort. Sladden är av den praktiska platta typen men varför har Philips inte valt en sladd i samma färg som lur och mick? Det hade gett uttryck för en ännu mer homogen lur. I paketet medföljer en adapter vilket gör den kan användas till den kräsna Sony Ericsson, tackar för det.

Nyanserna i ”Våren” förmedlas på ett bra sätt och trots att detta är en sluten konstruktion känns den acceptabelt luftig och krispig. Mellanregister och diskant möter varandra på ett fint sätt. Roberts röst (sångare i Stiftelsen och Takida) är väldigt karakteristisk och även om luren från Philips lyckas ganska bra når den inte ända fram med att förmedla den helt realistiskt utan är en smula dämpad, något den absolut inte är ensam om. Basen levereras på ett bra och nyanserat sätt utan att bli för grötig eller platt.

Slutsats
Trots den inte helt snygga, och opraktiska, tygkonstruktionen på huvudbandets undersida måste jag säga att detta är en väldigt läcker lur till ett väldigt bra pris. Trots den slutna konstruktionen har den en ljudbild som är tillräckligt luftig och öppen och den har en god förmåga att leverera bas på ett nyanserat sätt. Att den inte helt klarar av att återge Roberts speciella röst är också rätt okej med tanke på prislappen.

LB+ ERBJUDANDE: 1 vecka för 19 kr
Få full tillgång till ljudochbild.se, testarkiv med fler än 6 000 tester, fördelsklubb, guider, nyheter, recensioner av filmer och TV-serier, och mycket mer.

Också i detta test:

Cresyn C555s

För den diskrete

Luren från Cresyn vinner inget designpris precis men vill du ha en liten smidig lur som kan bo i innerfickan när den inte används har du ett alternativ här.

Hopfällbar
Designen

Sony DR-ZX302VP

Allt krut på ljudet

DR-ZX302VP är knappast Sonys mest gedigna lur eller ett konststycke i kvalitet, men å andra sidan är inte prislappen heller skrämmande hög.

Ljudet Adapter Ljudreglage på micken
Kvaliteten

Coloud The Boom

Inga blixtar och dunder

Det svenska företaget Coloud headphones kom ut på marknaden 2009 och till vårt test har jag fått The Boom som finns i en uppsjö av färger för den som vågar.

Zound Lasso
Ljudet Kvaliteten

Urbanears Tanto

Större än man tror

En av Plattans småsyskon heter Tanto och levereras, precis som alla lurar från Urbanears, i en kartong med samma färg som luren. I detta fall läckert hallonröd.

Liten Priset
Klen Ingen bas

Skullcandy Lowrider

Mjukis med attityd

I våras testade jag Uprock som var föga imponerade, utom möjligen alla färgkombinationer. Nu har jag Lowrider i mina händer och det ska bli spännande att se vad den går för.

Priset Hopfällbar
Passformen

Denon AH-D510R

Vill spela högt

Från japanska Denon kommer den största och dyraste deltagaren i testet som också är den lur som känns mest traditionell med sitt utförande i svart och silver.

Basen Kvaliteten
Priset Designen Behöver hög volym

Urbanears Plattan

Snygg accessoar

Att titta på Urbanears hörlurskollektion är som att gå in i en godisbutik – färgsprakande till max. Här finns allt från traditionellt svart till färgsprakande pippigult.

Många färgval Sladden
Ljudet Passformen

Lämna en kommentar

Åsa Warme


Senaste artiklar: