TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Urbanears Tanto

Större än man tror

En av Plattans småsyskon heter Tanto och levereras, precis som alla lurar från Urbanears, i en kartong med samma färg som luren. I detta fall läckert hallonröd.

forfatter
Publicerad 2012-12-16 - 00:00
L&B tycker
Liten Priset
Klen Ingen bas
Specifikationer
  • Typ: Öppen
  • Frekvens: 20–20 000 Hz
  • Impedans: 32 ohm
  • Känslighet: 118 dB

Tanto är en väldigt nätt liten lur med ett tunt, tunt huvudband som mest påminner om ett diadem man hittar i flickrum. Passformen är acceptabel även om jag från början var rädd att huvudbandet inte skulle kunna hålla ihop kåporna tillräckligt över öronen. Luren känns skör och ömtålig och jag känner mig inte fullständigt bekväm med att stoppa ned den i till exempel en träningsväska av rädsla att den ska fastna i något och gå sönder när den tas upp. Däremot känns det som om man lagt lite mer fokus på sladden, som är tygbeklädd och känns mer gedigen än själva luren.

Kåporna, eller öronkuddarna i detta fall eftersom de är av on-ear-typ, är små, smäckra, klädda i skumgummi och aningen ledade för bästa komfort. Detta är den minsta och en av de billigaste lurarna i testet och förutom ”min” hallonröda (som jag tror betecknas som röd av Urbanears) finns den i blått, grått/antracit, grönt, gult, lila, orange, rosa, svart och vitt. Enligt uppgift ska den fungera med bland annat iPhone- , Blackberry- och HTC-mobiler.

Tanto levererar en förvånansvärt detaljerad ljudbild i ”Våren” och stycket uppfattas lika lätt som själva luren, om än dock med mer styrka. Diskanten ligger på gränsen till att vara lite för intensiv men hamnar ändå på rätt sida. Samma sak gäller när Mikael Wiehe tar sin gitarr och stämmer upp i känslosamma ”Den jag kunde va”. De djupare tonerna är, inte helt oväntat, rätt klena och introt i Skynyrd Nation blir mest jobbigt för öronen då basen uteblir och gitarrerna pockar på uppmärksamhet.

Slutsats
Tanto är en liten nätt hörlur med öppen konstruktion och levererar ljud därefter.  Luftigt och öppet med en diskant som håller sig på precis rätt sida gränsen för att inte bli för påträngande. Basen är dock inget att hänga i julgranen så någon rocklur är det inte. Konstruktionen är lite i klenaste laget för att vara en lur man bär med sig och trots den rimliga prislappen tycker jag att man kan förvänta sig en konstruktion som känns hållbar.

Också i detta test:

Cresyn C555s

För den diskrete

Luren från Cresyn vinner inget designpris precis men vill du ha en liten smidig lur som kan bo i innerfickan när den inte används har du ett alternativ här.

Hopfällbar
Designen

Sony DR-ZX302VP

Allt krut på ljudet

DR-ZX302VP är knappast Sonys mest gedigna lur eller ett konststycke i kvalitet, men å andra sidan är inte prislappen heller skrämmande hög.

Ljudet Adapter Ljudreglage på micken
Kvaliteten

Coloud The Boom

Inga blixtar och dunder

Det svenska företaget Coloud headphones kom ut på marknaden 2009 och till vårt test har jag fått The Boom som finns i en uppsjö av färger för den som vågar.

Zound Lasso
Ljudet Kvaliteten

Skullcandy Lowrider

Mjukis med attityd

I våras testade jag Uprock som var föga imponerade, utom möjligen alla färgkombinationer. Nu har jag Lowrider i mina händer och det ska bli spännande att se vad den går för.

Priset Hopfällbar
Passformen

Denon AH-D510R

Vill spela högt

Från japanska Denon kommer den största och dyraste deltagaren i testet som också är den lur som känns mest traditionell med sitt utförande i svart och silver.

Basen Kvaliteten
Priset Designen Behöver hög volym

Urbanears Plattan

Snygg accessoar

Att titta på Urbanears hörlurskollektion är som att gå in i en godisbutik – färgsprakande till max. Här finns allt från traditionellt svart till färgsprakande pippigult.

Många färgval Sladden
Ljudet Passformen

Philips SHL520WT/10

Läcker på flera plan

Bidraget från Philips är en mycket skön lur som finns att tillgå i sobert svart, stilrent vitt eller poppigt rosa. Den ser faktiskt dyrare ut än de 500 som står på prislappen.

Ljudet Priset Designen
Tyg på huvudbandet

Senaste artiklar:

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Vi ser fram emot dessa! Flaggskeppet PX7 ska till sist bytas ut! Nya Px7 S2 har ännu bättre ljud, bättre komfort – och bättre brusreducering.
Inzone är Sonys nya gamingmärke Sony debuterar med speltillbehör under namnet Inzone. Inledningsvis med tre headset och två bildskärmar.
Flera nya öronproppar från JBL JBL har tryckt in mer teknik i sina öronproppar och utvecklat sin egen för spel, med extremt låg latens.
Högteknologiska pluggar för spel Svenska Urbanista har gjort en par helt trådlösa öronsnäckor som är speciellt lämpliga för spel via Bluetooth.
Stax trådlösa hörlurar kostar inte en förmögenhet De trådlösa Stax Spirit S3 från Edifier använder speciella element. Men inte sådana du kanske tror.
Momentum 4: Sennheiser förnyar designen Sennheiser Momentum 4 Wireless får en helt ny design. Vi förväntar oss också en uppgradering av samtalskvaliteten, men hur är det med musiken?
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend