Denon AH-D510R

Vill spela högt

Från japanska Denon kommer den största och dyraste deltagaren i testet som också är den lur som känns mest traditionell med sitt utförande i svart och silver.

Denon AH-D510R är en hörlur med ett klassiskt och, i detta sammanhang, lite alldagligt utseende. Kombinationen av svart och silver är stilrent och snyggt men får knappas någon att hoppa högt av eufori. Kåporna är stora och sitter skönt runt öronen och tack vare huvudbågens mjuka undersida kan man använda luren länge utan att den blir obekväm. Kåporna går att vinkla à la DJ-lur och de är även rörliga lodrätt. Trots vridbara delar känns konstruktionen gedigen och sladden är kraftig. Denon är den enda luren med riktig tre-knapps-mick (Sony har volymratt), men den fungerar enbart till i-prylar.

Precis som Lowrider är detta en halvöppen hörlur och jag bestämmer mig för att börja med lite rock. Basen känns gott i magen och högerfoten börjar stampa takten, det är ett bra betyg. Jag går över till ”La Primavera” som också är en låt med mycket driv i men som kräver lite mer av diskanten, stampandet avtar något då jag saknar stinget i de höga tonerna samtidigt som jag inser att luren kräver lite högre volym för att inte bli intetsägande och mesig. Jag lyssnar in mig på härliga ”Vart jag än går”, på låg volym men Roberts röst kommer inte alls till sin rätt. Det räcker dock med att höja volymen ett par snäpp för att jag efter ett tag ska märka att jag är iakttagen eftersom jag till och med börjat dansa vid min arbetsplats. Jag byter snabbt till ”Våren”, som man inte direkt kan dansa till, och även om ljudbilden inte är dålig på något sätt känns mellanregistret lite dämpat och det saknas rymd och krispighet.

Slutsats
Hörluren från Denon är inte den roligaste i testet rent utseendemässigt. Däremot känns den gedigen och komforten är utmärkt. Att den har en tre-knapps-mick ger plus i kanten men å andra sidan bör man väl få lite extra med tanke på prislappen. För bästa musikupplevelse bör du mata denna japanare med taktfast rock med go bas men oavsett vilken genre du väljer bör du vara rädd om din hörsel då man lätt höjer volymen för bästa ljudupplevelse.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Också i detta test:

Cresyn C555s

För den diskrete

Luren från Cresyn vinner inget designpris precis men vill du ha en liten smidig lur som kan bo i innerfickan när den inte används har du ett alternativ här.

Hopfällbar
Designen

Sony DR-ZX302VP

Allt krut på ljudet

DR-ZX302VP är knappast Sonys mest gedigna lur eller ett konststycke i kvalitet, men å andra sidan är inte prislappen heller skrämmande hög.

Ljudet Adapter Ljudreglage på micken
Kvaliteten

Coloud The Boom

Inga blixtar och dunder

Det svenska företaget Coloud headphones kom ut på marknaden 2009 och till vårt test har jag fått The Boom som finns i en uppsjö av färger för den som vågar.

Zound Lasso
Ljudet Kvaliteten

Urbanears Tanto

Större än man tror

En av Plattans småsyskon heter Tanto och levereras, precis som alla lurar från Urbanears, i en kartong med samma färg som luren. I detta fall läckert hallonröd.

Liten Priset
Klen Ingen bas

Skullcandy Lowrider

Mjukis med attityd

I våras testade jag Uprock som var föga imponerade, utom möjligen alla färgkombinationer. Nu har jag Lowrider i mina händer och det ska bli spännande att se vad den går för.

Priset Hopfällbar
Passformen

Urbanears Plattan

Snygg accessoar

Att titta på Urbanears hörlurskollektion är som att gå in i en godisbutik – färgsprakande till max. Här finns allt från traditionellt svart till färgsprakande pippigult.

Många färgval Sladden
Ljudet Passformen

Philips SHL520WT/10

Läcker på flera plan

Bidraget från Philips är en mycket skön lur som finns att tillgå i sobert svart, stilrent vitt eller poppigt rosa. Den ser faktiskt dyrare ut än de 500 som står på prislappen.

Ljudet Priset Designen
Tyg på huvudbandet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Åsa Warme


Senaste artiklar: