TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
BLACK WEEK PÅ LB+ - 12 MND 30%!
Nyhet

Så mycket kostar Paramount+

Den nya internationella strömningstjänsten Paramount kommer snart till Sverige. Nu är månadskostnaden (och en del av innehållet) klart.

forfatter
Publicerad 2021-02-25 - 14:44

I och med premiären av Disney+ i Norden har kampen om den attraktiva strömningspubliken verkligen hårdnat.

Netflix har (med god hjälp av lockdown under corona-pandemin) redan passerat 200 miljoner abonnenter, och ”nykomlingen” Disney+ närmar sig 100 miljoner – på bara lite mer än ett år.

För två dagar sedan breddade Disney+ sitt utbud rejält med det nya vuxen-segmentet ”Star”.

Läs också Mycket mer från Disney+ Från och med 23:e februari kan du se fler filmer och serier på Disney+ (till ett högre månadspris).

Som vi redan har berättat hoppar nu ännu en internationell aktör på strömningståget. Tjänsten CBS All Access lanseras som Paramount+ i USA och kommer till Sverige 25 mars.

Jordan Peele i ”The Twilight Zone”, kommer snart på Paramount+ (Foto: Paramount)

Sedan 2017 har ViacomCBS haft en strömningstjänst i Danmark som hetat ”Paramount+”, nu lanseras denna tjänst i resten av Norden och i 20 andra länder.

Efter den nordiska lanseringen får abonnenterna tillgång till fler än 6 000 filmer och serieavsnitt från Paramount Pictures, Showtime, Comedy Central, MTV och Nickelodeon. Desto viktigare är att alla framtida serier från bland annat Showtime bara kommer att kunna ses på Paramount+.

Paramount+ kommer att erbjuda en underhållningsupplevelse i toppklass till ett pris som är betydligt lägre än andra streamingtjänsters, något som är viktigt både för konsumenterna och våra distributionspartners.

– Kelly Day, President of Streaming, ViacomCBS Int.

I dag har Paramount+ avslöjat månadskostnaden, som hamnar på hyggliga 69 kronor.

Nya abonnenter kommer att kunna titta på tjänsten gratis under en sjudagars provperiod.

Undrar hur Paramount klarar sig prismässigt mot de andra strömningstjänst? Läs vår stora strömningsguide här.

Läs också Vi utser den bästa strömningstjänsten I och med Disney+ har strömningskriget satt igång på allvar, men vilka av de stora MÅSTE du ha?

Från och med 25 mars är Paramount+ exklusivt hem för alla kommande Showtime-produktioner, inklusive First Ladies, med Viola Davis i rollen som Michelle Obama. Serien har premiär på Paramount+ senare i år.

Chefen för ViacomCBS i Norden, Jesper Dahl, säger så här i ett pressmeddelande:

Vi ser fram emot att återlansera Paramount+ i Norden genom att addera nytt och exklusivt innehåll till vårt nuvarande erbjudande, något som är attraktivt både för konsumenter och våra partners. I och med den här återlanseringen kommer vi att bli en storspelare på streamingmarknaden och en självklar underhållningsplattform för tittare i alla åldrar.

Vid premiären kommer tittarna att kunna se alla tre säsongerna av den smått upphaussade (moderna) västernserien Yellowstone med Kevin Costner i huvudrollen som hal kofösar-tycoon. Paramount+ har exklusiva visningsrättigheter för säsong 3 i Norden, vilket innebär att lokala strömningstjänster kommer att tappa både Homeland och Yellowstone.

 

Ett antal originalproduktioner från CBS All Access får exklusiva premiärer på Paramount+, bland annat Guilty Party (med Kate Beckinsale) och The Harper House.

På grunn av coronakrisen har Kate Beckinsale ersatt Isla Fisher i huvudrollen i den kommande Paramount+-serien ”Guilty Party” (Foto: Paramount)

Följande exklusiva titlar kommer att vara tillgängliga vid den nordiska premiären:

 

Maisie Williams i ”Two Weeks to Live” (Foto: Paramount)

Kommande Paramount+ Originals och exklusiva serier som får premiär på Paramount+ i Norden är:

  • The Man Who Fell to Earth med Chiwetel Ejiofor (12 Years a Slave och The Old Guard) i huvudrollen. Serien är baserad på Walter Tevis roman med samma namn och den ikoniska filmen med David Bowie i huvudrollen. Serien kommer att följa en ny alien som kommer till jorden vid en vändpunkt i den mänskliga evolutionen och måste konfrontera sitt eget förflutna för att avgöra vår framtid
  • Mayor of Kingstown, gjord av den Oscar-nominerade serieskaparen Taylor Sheridan som tar en närmare titt på USA:s fängelser.
  • Lioness, också av serieskapare Taylor Sheridan
  • The Offer, en miniserie om inspelningen av The Godfather – en av de mest legendariska filmerna i Paramounts historia.
  • Guilty Party, serie, med Kate Beckinsale i huvudrollen.
  • The Harper House.
  • Y:1883, en prequelserie till Yellowstone.

Paramount+ kommer också att ha nya originalserier, till exempel American Rust och Halo.

Halo, sesong 1 (Foto: Paramount)

Vid lanseringen kommer Paramount+ att finnas online på ParamountPlus.com och på mobila och anslutna TV-enheter via Paramount+-appen som finns tillgänglig hos iOS, Android, Apple TV, Android TV och Amazon Fire TV.

Paramount utlovar också lokalproducerat, nordiskt innehåll. Det enda de hittills har annonserat (en dansk tecknad barnserie, Hunden Ib, som redan går på SVT) vittnar dock inte om några större ambitioner på detta område, som domineras av Netflix och HBO.

Läs också Mer nordiskt strömningsinnehåll Även nykomlingen Paramount+ vill producera lokalt, nordiskt innehåll.

Sedan 2016 (Marseille, säsong 1) har Netflix lett den här kapplöpningen. Redan för tre år sedan kom deras första nordiska serie, danska The Rain (som förra året kom med sin tredje säsong).

Därefter har Netflix lanserat norska Home for Christmas (säsong 1 och 2),  Ragnarök och Kadaver, samt svenska Störst av allt och den njutbara Kärlek & Anarki. I Danmark kom vid nyår Equinox och de har redan annonserat kommande Chosen.

HBO Nordic har släppt de två svenska serierna Gösta och Björnstad samt norska Beforeigners och den kommande Welcome to Utmark.

Tom Cruise, här i lite trubbel i bergen ovanför en norsk fjord i i ”Mission: Impossible – Fallout” (Foto: Paramount)

Paramount+ kommer också att vara hem till en rad storfilmsserier som Mission Impossible, Indiana Jones, Gudfadern-trilogin, samt nya exklusiva premiärer vid lanseringen, till exempel Light of my Life, Tesla, Capone, Survive the Night, Wild Rose, Escape from Pretoria och Trouble.

 

I och med Paramount+ blir strömningsmarknaden ännu mer fragmenterad, fler och fler aktörer har exklusiva rättigheter till ”egna” filmer och serier, både nya och äldre titlar

Den stora frågan är väl vad de mindre, nationella strömningstjänsterna som Viaplay kommer att kunna erbjuda för innehåll i framtiden, när alla stora internationella filmbolag drar tillbaka sitt innehåll för att i stället visa det exklusivt i sina egna tjänster.

Och är publiken verkligen villiga att betala för 3–5 streamingtjänster?

För att du ska kunna fatta ett kvalificerat beslut om vilken tjänst du helt enkelt måste abonnera på har vi testat alla de stora. Läs vår guide här! 

Annons
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Lämna en kommentar

Den starkaste säsongen! I den tredje omgången av komedisocialdramat Pörni gör Henriette Steenstrup sin starkaste säsong.
Norsk rövar-folklore! Katastroffilmer med troll i huvudrollen är sällsynta. Men Netflix lyckas med en förvånansvärt underhållande äventyrsfilm.
Grönt ljus! HBO Max har precis gett Mike White klartecken för en tredje säsong av det dekadenta rikemansdramat.
Nytt från Pixar! Artisterna på Disney/Pixar är på gång med en ny animerad film. Nu har den första teasern släppts.
Huawei: Så går du runt HBO:s blockad Huawei bekräftar problem med streamingtjänster men föreslår en lösning.
Ny "Yellowstone"-serie! I januari kommer Taylor Sheridan med ytterligare en prequel-serie till Yellowstone. Nu är den första teasern här.
Följ Ljud & Bild