annons
annons
annons

Test av Lenovo Yoga Tablet 2

September 2015
Lenovo Yoga Tablet 2

Android-kungen

Lenovo Yoga Tablet 2 är en idealisk mellanklass-surfplatta.

Ljud & Bild tycker

 • Unik design med fokus på kvalitet. Skärmen är bra, ljudet är ännu bättre och prestanda är som i en mycket dyrare surfplatta.

 • Inget särskilt.

September 2015
Lenovo Yoga Tablet 2
annons

Lenovo Yoga Tablet 2 är inte den billigaste surfplattan i testet, men ger däremot mycket för pengarna. Testmodellen har bara wifi och 16 GB minne, som dock går att utöka med ytterligare 64 GB via MicroSD, men Yoga Tablet 2 finns också i en version med 32 GB samt i en version med 4G/LTE, och i en version med 8-tums skärm – och till och med i en version med Windows! Man kan med andra ord välja hur man vill. Det bör dock påpekas att några av dessa varianter av Yoga Tablet 2 blir en hel del dyrare än den testade konfigurationen. Framför allt 4G-modellerna kostar en hel del mer.

Yoga Tablet 2 har ett slags cylinderformat handtag som fyller flera funktioner. För det första ger det plats åt ett kraftigt batteri (med testets bästa batteritid: 6 timmar och 39 minuter) och för det andra gör handtaget att användaren får ett bättre grepp när surfplattan hålls med en hand. För det tredje fungerar det som ett stativ som gör att man kan ställa Yoga Tablet 2 på ett bord i 110 graders vinkel – och lägger man surfplattan på en plan yta så höjs bakkanten upp en smula. Lenovo får plus i kanten för att de byggt surfplattan av ljus aluminium med snudd på perfekt byggkvalitet. Här är en produkt som i det närmaste strålar av kvalitet. I synnerhet om man tar med priset i beräkningen.

Ljudet – med framåtvända stereohögtalare och Dolby Digital Plus-programvara – överträffar det mesta som de vid det här laget talrika konkurrenterna på surfplattemarknaden kan skryta med. Ljudbilden är detaljerad även när man lyssnar i lurar, det finns tryck och intensitet för varenda krona.

Sist, men inte minst, ligger prestanda i topp. Bara iPad mini 2 är snabbare – och bara i det ena av våra benchmark-tester. Till vardags är våra intryck odelat positiva. Kombinationen av en snabb 1,86 GHz Intel Atom-processor och Android Lollipop får allting att flyta på. Här har till och med dyrare Android-surfplattor svårt att hänga med.

 

Slutsats

Lenovo Yoga Tablet 2 är testets avgjort bästa Android-surfplatta. Den kan mäta sig med testets vinnare, iPad mini 2, på i stort sett alla områden och hade Yoga-skärmen bara varit en smula bättre så hade den nog till och med lagt beslag på segern.

Kvaliteten ligger i topp, ljudet är det bästa vi har hört från en surfplatta på länge och prestanda är så höga att man måste nypa sig i armen för att tro på att man inte har en betydligt dyrare produkt i händerna. Vi ger Lenovo vår särskilda rekommendation.

Fakta

 • Operativsystem: Android 5.0.1 Lollipop
 • Skärm: 10,1-tums IPS, 1920 x 1200 (224 ppi)
 • Processor: 1,86 GHz Intel Atom quadcore
 • Internminne: 2 GB
 • Minne: 16 GB + microSD (max 64 GB)
 • Kamera: 8 Mp (baksida), 1,6 Mp (framsida)
 • Trådlöst: 4G/LTE, 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0, A-GPS
 • Mått: 255 x 183 x 7,2 mm
 • Vikt: 619 g
 • Batteri: 9600 mAh
Tillverkare:
Lenovo
Pris:
2.500,-
Importör:
Bildkvalitet
Ljudkvalitet
Funktionalitet
Användning
Kvalitetsintryck
annons
annons
annons
annons