Get on Up_1

Blu-ray-recension

Get on Up

En av tidernas mest inflytelserika artister skildras med massor av kvaliteter både framför och bakom kameran. Ambitionen att förmedla hela historien förstör dessvärre möjligheten att komma in riktigt under skinnet på legenden.
Film
100 Code - sesong 1_1

HBO

100 Code, säsong 1

HBO har släppt en ny serie som rättar in sig i ledet av komplexa deckare från Norden. Tyvärr lyckas inte 100 Code leverera tillräckligt med kvalitet trots en snygg rollista och amerikansk krydda.
Film
The Judge_1

Blu-ray-recension

The Judge

Den förlorade sonen återvänder till småstaden och får en ny syn på tillvaron, livet och (inte minst) familjen.
Film
Smartmobiler_990

Test av 6 smartmobiler

Vårens bästa mobiler

Toppmodellerna från senaste halvåret gör upp om tronen, och vi får en ny konung.
Vi testar
apple_watch_top_1000x500

Test av Apple Watch

När det bästa inte är gott nog

Apple Watch är en läcker produkt som är full av barnsjukdomar. [Se video med genomgång av gränssnitt mitt i testet.]
Vi testar
The Imitation Game_1

Blu-ray-recension

The Imitation Game

Norske regissören Morten Tyldum har gjort som många andra skandinaviska filmskapare före honom och tagit chansen att göra film i Hollywood efter att ha gjort succé i hemlandet. Som tur är har resultatet blivit en ...
Film
Turist_1

Blu-ray-recension

Turist

Ruben Östlund kastar en blick på mansrollen och ger sig på mäns sista utpost, han som i alla situationer ska försvara sin hustru och sina barn som en självklar hjälte.
Film
Taken_3_1_A

Blu-ray-recension

Taken 3

I två filmer har Liam Neeson imponerat som den hårtslående antihjälten som till varje pris skyddar sin familj. Men det tredje kapitlet är en enda långtråkig dussin-action.
Film
Silicon Valley - sesong 1_1

Blu-ray-recension

Silicon Valley, säsong 1

Mitt i den uppsjö av TV-serier som dyker upp nu för tiden har HBO släppt en serie om ett gäng nördar som kämpar om rikedom och berömmelse i Silicon Valley. Resultatet är en mycket underhållande ...
Film
Hobbiten - Femhærerslaget_1

Blu-ray-recension

Hobbit: Femhäraslaget

Peter Jacksons filmatisering av Tolkiens Hobbiten har nått vägs ände i och med den tredje och sista episoden, Femhäraslaget. Tyvärr är finalen en besvikelse där vi ännu en gång får bevittna när substans får ge ... 1
Film
Bloodline-sesong-1_12

Netflix

Bloodline, säsong 1

Tre etablerade syskon återförenas med familjens svarta får, och gamla sår rivs upp samtidigt som familjen håller på att slitas sönder. Ännu en fullträff från Netflix!
Film
Game-of-Thrones-sesong-5-1-1024x576

TV/Film

Game of Thrones, säsong 5

Kampen och intrigerna om makten och den förlovade Järntronen i Westeros fortsätter i Game of Thrones. Men lyckas den femte säsongen av serien bevara spänningen och kvaliteten?
Film
Thridperson_990_01

Blu-ray-recension

Third Person

Den prisbelönte filmskaparen Paul Haggis serverar ett intressant och fascinerande drama med bra skådespelare. Tyvärr tar det lite för lång tid innan välbehaget inställer sig.
Film
Nightcrawler_1

Blu-ray-recension

Nightcrawler

Jake Gyllenhaal är vad vi på ren svenska kallar en ”method actor” och får han sätta tänderna i rätt material så åstadkommer han stor konst.
Film
The-Best-of-Me_1

Blu-ray-recension

The Best of Me

Är du en känslig, lättpåverkad, världsfrånvänd själ? Plocka fram en näsduk. Är du däremot en normalt skarpsinnig person med fötterna stadigt planterade på jorden, så plocka fram en hink att kräkas i! 1
Film
Chef_1

Blu-ray-recension

Chef

Mycket mer feelgood än så här blir det inte! Jon Favreau skalar ner och ger oss en fantastiskt härlig film om mat, brustna drömmar, familj och vänskap.
Film
Interstellar_1

Blu-ray-recension

Interstellar

Mannen som sällan sparar på krutet när han gör film, Christopher Nolan, är tillbaka med en så storslagen och existentiell produktion att den definitivt måste kunna jämföras med genrens största klassiker. 2
Film
Dracula-Untold_1

Blu-ray-recension

Dracula Untold

Universal Pictures ambitiösa reboot av gamla monster är ett återseende av en av kulturhistoriens mest porträtterade karaktärer. Men tyvärr är alltihop en pompös uppvisning i klyschiga banalitetar som försöker åstadkomma för mycket.
Film
Dum-og-dummer-To_1

Blu-ray-recension

Dum och dummare 2

Det var tjugo år sedan bröderna Farelly slog igenom i komedins värld med filmen om de otroligt korkade kompisarna Harry och Lloyd. Väntan på en andra film är över, men har tyvärr varit förgäves.
Film
The-Captive_1

Blu-ray-recension

The Captive

Ryan Reynolds och hans fru upplever alla föräldrars mardröm när deras 10 år gamla dotter försvinner spårlöst. Sex år senare dyker det upp små livstecken. 1
Film
Fasandreperne_1

Blu-ray-recension

Fasanjägarna

Skandinaviska deckare har väckt uppmärksamhet långt utanför Skandinaviens gränser och danska Jussi Adler-Olsen säljer bra med sin serie om Avdelning Q. Men tyvärr är Fasanjägarna inget annat än en stereotypisk dussindeckare.
Film
Birdman_1

Blu-ray-recension

Birdman

Enorm energi, berättarglädje och kreativitet är viktiga ledord när man ska beskriva Alejandro Inárritus senaste spelfilm, som sopade rent på årets oscarsgala. Birdman är med stor sannolikhet en av årets allra bästa filmer. 1
Film
Cold-in-July_1

Blu-ray-recension

Cold in July

En thriller med ett härligt manus som drar ner huvudpersonen – och publiken – allt djupare ner i klistret, till en värld han varken känner igen eller behärskar.
Film
And-so-it-Goes_1

Blu-ray-recension

Säg aldrig aldrig

Det börjar bli många år sedan det kom en bra film från Rob Reiner (När Harry mötte Sally) men han får det fortfarande att fungera hyfsat. Tyvärr blir den här bleka kopian av Livet från ...
Film
Boyhood_1

Blu-ray-recension

Boyhood

Det visar sig att det lönar sig att ägna mycket tid och ansträngning på att göra ett bra jobb. Richard Linklater har lagt ner tolv år av sitt liv och enorma mängder arbetstimmar på att ...
Film
John-Wick_1

Blu-ray-recension

John Wick

Mannen som vid ett flertal tillfällen har varit Keanu Reeves stuntman debiterar som regissör med en film som har Reeves i huvudrollen. Det färdiga resultatet är absolut inte intellektuell föda, men i allra högsta grad ...
Film
House-of-Cards_sesong-3_1

Netflix

House of Cards, säsong 3

I två säsonger har Francis Underwood, med sin lojala hustru vid sin sida, kämpat till sig makten i Washington. Nu gäller det ”bara” att hålla fast vid den– och att bevara sin mänsklighet.
Film
The-Equalizer_1

Blu-ray-recension

The Equalizer

Tänk om du bara försöker leva ditt liv i lugn och ro men blir vittne till en tragedi som tvingar dig att ta dig ut ur din ”bubbla” och göra något åt saken?
Film
Starred-Up_1

Blu-ray-recension

Blodsband

Den brittiske regissören David Mackenzie bjuder på ett klassiskt socialrealistiskt drama som behandlar diverse aspekter med rehabilitering av kriminella.
Film