Annie_990

Blu-ray-recension

Annie

Alla minns väl den bedårande rödtotten som drömde om ”Tomorrow” samtidigt som hon sjöng och dansade bort sorgen över att vara föräldralös. 32 år senare släpps en moderniserad ”remake”.
Film
Prisutdelning2015_990

Årets bästa produkter

När bara det bästa är bra nog

17:e september samlades ”alla” från den skandinaviska elektronikbranschen på Ljud & Bilds efterlängtade prisutdelning ”Årets bästa 2015–2016”.
Lydplanker_990

Test av 12 ljudlimpor och ljudsocklar

Enklast är oftast bäst

En soundbar-högtalare förbättrar TV-ljudet i en handvändning. Men alla är inte lika bra.
Vi testar
Child 44_990

Blu-ray-recension

Child44

Child44 har troligen drabbats av kostymdramers ofta trista öde där innehållet får ge vika för formen. Hur kan man annars göra en så svag film trots bra skådespelare, en skicklig regissör och en spännande och ...
Film
Avengers – The Age of Ultron 3D_990

Blu-ray-recension

Age of Ultron 3D

”Alla” superhjältar på ett bräde! Jodå, det blir ont om plats men fungerar faktiskt ganska så bra – tills regissören släpper alla hämningar.
Film
St. Vincent_990

Blu-ray-recension

St. Vincent

Bill Murray gör vad han gör bäst och lyfter Theodore Melfis debutfilm till en nivå som ligger långt över en medelmåttig produktion. St. Vincent överraskar inte men lämnar dig med ett leende på läpparna.
Film
Wild Tales_990

Blu-ray-recension

Wild Tales

Med producenten Pedro Almodovar i ryggen har den argentinska regissören Damian Szifron åstadkommit en av årets bästa filmer. Wild Tales är en sällsamt underhållande och fascinerande film som ger mersmak.
Film
Selma_990

Blu-ray-recension

Selma

Ingen tvekan om att det har funnits ett behov av en film som kan belysa Martin Luther King Jr:s otroliga kamp. Selma är en viktig och stark berättelse men lämnar oss tyvärr med känslan av ...
Film
Fear the Walking Dead - sesong 1_990

HBO Nordic

Fear the Walking Dead, säsong 1

TV-serien The Walking Dead har varit en enorm succé ända sedan den började 2010 och nu i oktober är allt dukat för en sjätte säsong med dreglande zombies. I efterdyningarna av detta kommer det en ...
Film
Jordskott_990

Blu-ray-recension

Jordskott, säsong 1

Sverige har alltid utmärkt sig med bra deckare och Jordskott är ytterligare en välgjord produktion i genren. Ändå är det nästan komiskt hur formelbaserat beräknande den känns, även om den är kryddad med uppfriskande nordisk ...
Film
The Giver_990

Blu-ray-recension

The Giver

Jeff Bridges som både entusiastisk producent och rollinnehavare och duktige Philip Noyce som regissör av en intressant filmatisering borde väl kunna ge ett bra resultat? Tyvärr har The Giver blivit en svag och föga originell ... 1
Film
The Water Diviner_990

Blu-ray-recension

The Water Diviner

En supersnäll man, på gränsen till självutplånande, råkar ut för den mest fruktansvärda familjetragedi och försöker – när det egentligen är för sent – att göra det rätta.
Film
Kill the Messenger_990

Blu-ray-recension

Kill the Messenger

Knarkpengar (indirekt intjänade av den amerikanska staten) används för att finansiera hemliga krig, utan folkets och Kongressens vetskap – och han som avslöjar allt blir lovligt byte!
Film
Show Me a Hero_990

HBO Nordic

Show Me a Hero

Paul Haggis ger oss en mycket realistisk syn på New York-förortens svårigheter med ras- och bostadspolitik i slutet av 1980-talet.
Film
Insurgent_990

Blu-ray-recension

Insurgent

Här är mittenkapitlet i Divergent-serien, en akrobatisk ungdomsaction i en postapokalyptisk värld – och en smått originell knorr.
Film
Chappie_990

Blu-ray-recension

Chappie

Efter två bra spelfilmer var förväntningarna stora på Neill Blomkamps senaste produktion. Tyvärr infriar han inte och vi får hoppas att detta bara var en liten miss innan han tar itu med viktigare projekt. 2
Film
Big Eyes_990

Blu-ray-recension

Big Eyes

Stort skådespeleri och en fascinerande handling lägger grunden för en av de bättre filmerna av Tim Burton på länge. Big Eyes imponerar och är definitivt ett steg i rätt riktning, även om det finns utrymme ...
Film
The Gunman_990

Blu-ray-recension

The Gunman

Gamla synder i utnyttjandet av fattiga människor i u-länder hinner ikapp Sean Penn, och den här gången är motståndet övermäktigt.
Film
The Second Best Exotic Marigold Hotel_990

Blu-ray-recension

Hotell Marigold 2

Uppföljaren till The Best Exotic Marigold Hotel (2011) är ett bra och ärligt försök att fortsätta med enkel och charmig ”feelgood”. Tyvärr känns det för enkelt, inkonsekvent och ytligt.
Film
Focus_990

Blu-ray-recension

Focus

Will Smith visar bröstmusklerna i den här lätta thrillern med en knorr (eller två).
Film
Ex Machina_990

Blu-ray-recension

Ex Machina

Kan en maskin verkligen tänka själv och ha mänskliga känslor? Och hur skulle det i så fall påverka människors inställning till den? Följ med på en fascinerande tanke-tripp!
Film
Eventyret om Askepott_990

Blu-ray-recension

Äventyret om Askungen

Disney har börjat filmatisera sina största animationsframgångar och live-versionen av Askungen är en äventyrsfilm som är en riktig fullträff!
Film
Run All Night_990

Blu-ray-recension

Run All Night

Få aktörer har varit mer aktiva än Liam Neeson när det gäller till actionfilmer de senaste åren. Resultaten har varierat en hel del, men den här gången är både receptet och den färdiga produkt absolut ...
Film
Fast & Furious 7_990

Blu-ray-recension

Fast & Furious 7

När en filmserie når den sjätte uppföljaren skulle du kanske förvänta dig ett deprimerande resultat, följt av en önskan om att det är dags att sätta punkt? Furious 7 går något överraskande mot strömmen och ...
Film
The Theory of Everything_990

Blu-ray-recension

The Theory of Everything

Eddie Redmayne gör sitt livs roll som den berömda vetenskapsmannen Stephen Hawking. Tyvärr är filmatiseringen om hans liv alldeles för ytlig och sockersöt.
Film
Trash_990

Blu-ray-recension

Trash

Korruption och människoförakt på soptipparna utanför miljonstaden Rio de Janeiro utgör ramen i Trash – samtidigt som hela staden ansöker om att få fotbolls-VM och OS.
Film
Familien Bélier_990

Blu-ray-recension

Familjen Bélier

Franska feelgood-filmer brukar gå bra i övriga Europa, så även Familjen Bélier, men den här gången finns det lite grus i maskineriet.
Film
The Brink - sesong 1_990

HBO

The Brink, säsong 1

Med inspiration från en rad olika typer av komedi från film och TV försöker The Brink vara en salig blandning av politisk satir och situationskomik. Resultatet är dessvärre inte speciellt bra.
Film
Masters of Sex, sesong 3_990

HBO Nordic

Masters of Sex, säsong 3

I två säsonger har vi följt Masters och Johnson och deras forskning om den mänskliga sexualiteten. Nu har vi kommit fram till 1965 och det är dags att redovisa resultaten.
Film
Whiplash_990

Blu-ray-recension

Whiplash

Den unge och lovande filmskaparen Damien Chazelle levererar sin andra spelfilm med glans. Whiplash är en föreställning som lämnar oss med euforiska öronsusningar och ren förtjusning.
Film
Till toppen

Prenumerera på nyhetsbrev

Senaste nyheterna för hemelektronik direkt i din e-post