Thisistheend_990

Blu-ray-recension

This Is the End

Tänk dig en våt kväll hemma hos James Franco i Los Angeles. Han sitter tillsammans med sin gode vän Seth Rogen, de har just rökt en ”lagom” dos ”gräs” och sköljer ner alltihop med ett ...
Film
House_990

Blu-ray-recension

House of Cards, Säsong 2

Andra säsongen tar vid där den första slutade, när Francis Underwood har röjt alla hinder ur vägen för att bli vicepresident. Men paret Underwoods nya vardag blir en intensiv kamp för att överleva rent politiskt.
Film
Ronin_990

Blu-ray-recension

47 Ronin

Keanu Reeves har tagit det ganska lugnt de senaste åren, men nu har han tagit sig tid för att göra mer Hollywood-film som innehåller kampsport och mystik. Tyvärr för både honom och regidebutanten Carl Rinsch ...
Film
Loneurvivor_990

Blu-ray-recension

Lone Survivor

Lone Survivor bygger på en bok som är finansierad av det amerikanska försvaret och har Mark Wahlberg som både producent och protagonist. Resultatet är stenhård action utspädd med hundra megaton pompös patriotism.
Film
Anchorman2_990

Blu-ray-recension

Anchorman 2: The Legend Continues

Filmskaparna Adam McKay och Will Ferrell gjorde 2004 en stor kultfilm med Anchorman: The Legend of Ron Burgundy. Tio år senare har de samlat ihop gänget igen och gjort en uppföljare som är lika rolig ...
Film
LG_G3_D855_Colour_Range 1000

Test av LG G3

Äntligen toppklass från LG

En snabb och lättanvänd lyxig mobil med imponerande skärm och kamera.
Vi testar
Pioneer_990

Test av Pioneer SC-LX87

När ljudet är viktigast

Utsökt ljud till film och musik-
Vi testar
Grudge_990

Blu-ray-recension

Grudge Match

En underförstådd boxningsuppgörelse mellan två av filmhistoriens mest legendariska karaktärer, Balboa och LaMotta, är helt enkelt bara trist, även om produktionen håller god kvalitet och det finns en aning underhållningsvärde.
Film
Robo_990

Blu-ray-recension

RoboCop

1987 kom filmen om den halvt ihjälskjutna polisen Murphy som får livet i ”present” genom att återuppstå som robotsnut. Är 2014-versionen ännu en onödig nyinspelning?
Film
12yearsaslave_990

Blu-ray-recension

12 Years a Slave

Från Nordstaterna blir den fria mannen Solomon Northup brutalt kidnappad och fraktad till Louisianas slavhelvete. Där väntar en olidlig kamp för överlevad och att bli trodd – och att bevara värdigheten.
Film
Nymfo_990

Blu-ray-recension

Nymphomaniac

Den efterlängtade avslutningen på Lars von Triers filmtrilogi om depression har nått sitt slut med den fyra timmar långa Nymphomaniac. Den är tveklöst signerad den excentriske regissören – på gott och ont.
Film
Orange-Is-the-new-Black-sesong-2_1

Netflix

Orange is the New Black, säsong 2

Strömningsgiganten Netflix har satt en hög standard och lyckats väl med sina egenproducerade TV-serier. Den mest populära av dem har nu fått en efterlängtad andra säsong, och resultatet är definitivt lyckat.
Film
TheWolf_990

Blu-ray-recension

The Wolf of Wall Street

Mästerregissören Martin Scorsese visar sig från sin allra bästa sida när han tolkar storsvindlaren Jordan Belforts memoarer som berättar om ett utsvävande liv med kvinnor, knark och pengar på 90-talet. Den är i längsta laget, ...
Film
Carrie_990

Blu-ray-recension

Carrie

1976 odödliggjorde Brian De Palma Stephen Kings roman om den misshandlade och ängsliga flickan Carrie som hade telekinetiska förmågor. Nyinspelningen nästan fyrtio år senare är överraskande svag och ohemsk, även om den är underhållande.
Film
Kvinnaniburen_990

Blu-ray-recension

Kvinnan i rummet

Dansk deckare imponerar ännu en gång. Mikkel Nørgård tar oss med på en mörk, obehaglig och dramatisk, spännande resa i det danska krimlandskapet i den här filmatiseringen av Jussi Adler-Olsens böcker om Avdelning Q.
Film
Frost_990

Blu-ray-recension

Frost 3D

Frozen håller på att slå alla Disneys omsättningsrekord, i dagsläget ligger den bara lite efter megasuccén Lejonkungen. Vi förstår framgången, för detta är en ”ofarlig” film som tilltalar precis hela familjen.
Film
Endersgame_990

Blu-ray-recension

Ender’s Game

Frånvaro av tyngd kan vara en passande beskrivning, många olika sätt, för den här filmatiseringen av Orson Scott Cards roman. Kanske tilltalar den främst unga som drömmer om att timtals med datorspel ska löna sig ...
Film
theworldsend_990

Blu-ray-recension

The World’s End

De brittiska filmskaparna Edgar Wright och Simon Pegg (Shaun of the Dead, Hot Fuzz) är tillbaka med en ny produktion med fiffig lekfullhet och underhållning. Den här gången är resultatet bara delvis godkänt och väldigt ...
Film
prisoners_990

Blu-ray-recension

Prisoners

Idyllen råder bland familjerna Dover och Birch i det lite nedgångna arbetarklasskvarteret på Thanksgiving. Sedan försvinner båda de yngsta döttrarna – och vissa är mer beredda än andra att korsa ett par etiska gränser för ...
Film
farvältillmaffia_990

Blu-ray-recension

Farväl till maffian

Den gamle storheten Luc Besson har visat prov på storhet både som producent och manusförfattare, men uppvisar klara tecken på att han inte längre klarar rollen som regissör särskilt bra. Farväl till maffian är en ...
Film
escapeplan_990

Blu-ray-recension

Escape Plan

Svenske Hollywood-regissören Mikael Håfström står vid rodret när de åldrande actionhjältarna Stallone (67) och Schwarzenegger (66) försöker fly från fängelset i denna medelmåttiga underhållning.
Film
twinpeaks_990

Blu-ray-recension

Twin Peaks Collection

Excentriske David Lynch är definitivt inte en av de mest produktiva regissörerna, desto större anledning att höja på ögonbrynen när han kommer med något nytt – för det brukar vara nydanande.
Film
turbo_990

Blu-ray-recension

Turbo 3D

Vi har sett den förut – historien om en karaktär med ouppnåeliga drömmar som slutligen förverkligas trots allt. Här får vi historien om snigeln Turbo som vill bli racerförare.
Film
thanksforsharing_990

Blu-ray-recension

Thanks for Sharing

Oscarsnominerade Stuart Blumberg har regisserat dramakomedin om sexmissbrukare och mänskliga relationer. Resultatet är helt godkänt, även om filmen tappar fotfästet ibland.
Film
parkland_990

Blu-ray-recension

Parkland

Före detta reportern Peter Landesman debuterar som filmregissör med ett historiskt drama om timmarna och dagarna efter mordet på John F Kennedy 1963. Men Parkland tillför historien anmärkningsvärt lite.
Film
rush_990

Blu-ray-recension

Rush

I mitten av 70-talet slogs den sansade, seriöse och intelligente Niki Lauda med näbbar och klor om Formel 1-titeln mot den levnadsglada playboyen James Hunt – det har det blivit ett riktigt bra drama av!
Film
thor_990

Blu-ray-recension

Thor: The Dark World 3D

Märkligt nog fick Kenneth Branagh jobbet att regissera den första filmen om Marvel-hjälten Thor, och det blev det ingen fullträff. Alan Taylor lyckas inte heller att blåsa liv i den här oerhört virila karaktären.
Film
gravity_990

Blu-ray-recension

Gravity 3D

Precis allt som kan gå fel går fel när Clooney och hans besättning ombord på rymdfärjan hamnar i trubbel ute i rymden – och vilken fest för ögat och motion för hjärtat det är!
Film
catchingfire_990

Blu-ray-recension

The Hunger Games: Catching Fire

Den andra filmen i den planerade trilogin som bygger på Suzanne Collins populära böcker är absolut en beundransvärd historia. Som fristående filmberättelse är den dock bara ett nödvändigt och helt okej kapitel mot en förhoppningsvis ...
Film
Lovelace_990

Blu-ray-recension

Lovelace

Det fiktiva dramat om Londa Lovelacee, hennes liv och den berömda porrfilmen Långt ner i halsen (1972) är en stark och viktig historia. Tyvärr håller inte filmberättelsen riktigt utan känns lättglömd och medelmåttig.
Film