edge_990

Blu-ray-recension

Edge of Tomorrow 3D

Tom Cruise har inte direkt imponerat de senaste åren, så det var med viss skepsis vi satte på Edge of Tomorrow 3D. Men tänk så (härligt) fel man kan ha!
Film
fadingG_990

Blu-ray-recension

Fading Gigolo

I John Torturros tredje spelfilm får vi en berättelse som verkar komma direkt från Woody Allen, som även spelar en av huvudrollerna. Resultatet är både angenämt och bra.
Film
3days_990

Blu-ray-recension

3 Days to Kill

En bra början och en lovande förutsättning för en bra actionfilm trasas snabbt sönder i 3 Days to Kill. Besvikelse, tristess och förvirring är allt som återstår.
Film
iPad_Air_2_1000x500

Test av Apple iPad Air 2

Mycket vill ha mer

iPad Air 2 är den bästa surfplattan på marknaden. Precis som föregångaren.
Vi testar
ultrabooks_990

Test av Ultrabook-datorer i highend-klassen

MacBook Air mot resten

Satsa på en ultrabook om du vill ha en dator som är både lätt och bärbar och dessutom potent och stark. Vi testar fem stycken.
Vi testar
Male_990

Blu-ray-recension

Maleficent 3D

En av Disneys mest minnesvärda skurkar, Maleficent från Törnrosa, får här en chans att berätta sin dystra historia.
Film
Homeland_s3_990

Homeland, säsong 3

Homeland, säsong 3

Tredje säsongen av dramathrillerserien om CIA:s bästa män (och kvinnor) som gör sitt yttersta för att stoppa muslimska terrorister – och marinsoldaten som har vänt sig mot sitt eget land (?) – börjar svagt och ...
Film
Witness_3

Blu-ray-recension

Vittne till mord

En gång för länge, länge sedan (1985 – alltså inte mer än 29 år sedan!) var Ronald Reagan president, Kalla kriget härjade, Samantha Fox hängde på alla väggar i pojkrummen och Bruce Springsteen reste runt ...
Film
Sleeping-Beauty_6

Blu-ray-recension

Törnrosa

Wow! Femtiofem år efter premiären av denna omedelbara klassiker släpps den igen, och i en kvalitet som faktiskt överträffar bioversionen!
Film
The-Sopranos_7

Blu-ray-recension

The Sopranos – den kompletta serien

Mitt i TV-seriernas gyllene tidsålder kommer ett uppskattat återseende av en av de allra största och äldsta. The Sopranos har betytt enormt mycket för modern underhållning och är fortfarande förbannat bra!
Film
the-lunchbox__131001173919

Blu-ray-recension

The Lunchbox

Mumbais legendariska system för lunchleveranser är kuliss för Ritesh Batras starka debutfilm. The Lunchbox handlar om mycket mer än mat, även om det är en viktig ingrediens för att komma åt känslorna.
Film
Locke_3

Blu-ray-recension

Locke

Ett starkt begränsat antal spelare och locations kan förenkla processen att förmedla en filmberättelse. Locke tar begränsningarna till det extrema och får ett godkänt resultat, men definitivt inte helt utan problem.
Film
Godzilla-3D_8

Blu-ray-recension

Godzilla 3D

Fler än 30 filmer har det hunnit bli om den japanska jätteödlan, den senaste amerikanska versionen försöker göra en ”seriös” film av en katastroffilm.
Film
Enemy_1

Blu-ray-recension

Enemy

Jake Gyllenhaal ger prov på sin allsidighet som skådespelare i denna psykologiska thriller som leker med människans sinne och identitet. Dessvärre är filmen också ett prov på tålamod för oss i publiken.
Film
Yves-Saint-Laurent_2

Blu-ray-recension

Yves Saint Laurent

Efter den berömde modeikonens död för ett par år sedan har det gjorts två filmer om honom. Yves Saint Laurent är en välgjord produktion men den lyckas inte skapa någon klar bild av huvudpersonen.
Film
The-Monuments-Men_1

Blu-ray-recension

The Monuments Men

Efter lång tid i branschen, bra filmer på samvetet och en stark casting hade vi stora förväntningar på George Clooneys krigsfilm. Resultatet är dessvärre en stor besvikelse – frågan är om inte ambitionerna har varit ...
Film
Pompeii_3

Blu-ray-recension

Pompeii

Lyckas regissören bakom Resident Evil skapa ett trovärdigt kärleksdrama med ett av tidernas största vulkanutbrott som kuliss?
Film
Noah-3D_4

Blu-ray-recension

Noah 3D

Om någon film någonsin har förtjänat att kallas för episkt bibeldrama så är det Noah. Aronofsky vitaliserar bibelhistorien och ger den universell – och dagsaktuell – mening.
Film
Need-For-Speed_11

Blu-ray-recension

Need for Speed

En före detta stuntman som regissör och en ung och intressant rollbesättning, kryddat med fartfylld underhållning, har gjort Need For Speed till en både sevärd och bättre film än befarat.
Film
Divergent_11

Blu-ray-recension

Divergent

Filmer och TV-serier som bygger på bokserier för ungdomar har ökat explosionsartat de senaste åren och vänder sig till en tillsynes omättlig marknad. Divergent bygger på Veronica Roths bästsäljande roman är helt godkänd men tillför ...
Film
All-is-Lost_3

Blu-ray-recension

All is Lost

Den Oscarsnominerade regissören J.C Chandor (Margin Call) visar med ett praktexempel att enklast ofta är bäst. Robert Redford ensam till sjöss på ett sjunkande skepp, utan dialog i nästan två timmar, funkar utmärkt.
Film
Jack1-5_990

Blu-ray-recension

Jack Ryan 1–5

Spionfilmerna om Jack Ryan, som bygger på Tom Clancys romaner, har snart haft lika många huvudroller i 5 filmer som James Bond har haft i 22.
Film
Inside_990

Blu-ray-recension

Inside Llewyn Davis

En ny film av de excentriska Coen-bröderna är nästan alltid en ensidigt positiv upplevelse. När de dessutom presentererar en av sina allra bästa filmer på många år är det bara att luta sig tillbaka i ... 1
Film
Dallas-Buyers-Club_1-1024x575

Blu-ray-recension

Dallas Buyers Club

En av årets mest omtalade och kritikerrosade filmer är både underhållande, stark och av stor historisk betydelse. Rollbesättningen är definitivt den störska anledningen till att Dallas Buyers Club har blivit en så gnistrande filmberättelse.
Film
Her-2

Blu-ray-recension

Her

Med humor, värme och poesi ställer Spike Jonze en rad frågor om existens, kärlek, kommunikation och teknik. ”Her” överraskar och imponerar på alla sätt och seglar upp som en av årets bästa filmer.
Film
Mandela_990

Blu-ray-recension

Mandela – Vägen till frihet

Den legendariske sydafrikanen har uppmärksammats mycket under hela sitt liv. Nu, en kort tid efter hans död i december 2013, kommer filmen om Nelson Mandela. Resultatet är definitivt godkänt och det är viktigt att den ...
Film