Enemy_1

Blu-ray-recension

Enemy

Jake Gyllenhaal ger prov på sin allsidighet som skådespelare i denna psykologiska thriller som leker med människans sinne och identitet. Dessvärre är filmen också ett prov på tålamod för oss i publiken.
Film
Yves-Saint-Laurent_2

Blu-ray-recension

Yves Saint Laurent

Efter den berömde modeikonens död för ett par år sedan har det gjorts två filmer om honom. Yves Saint Laurent är en välgjord produktion men den lyckas inte skapa någon klar bild av huvudpersonen.
Film
The-Monuments-Men_1

Blu-ray-recension

The Monuments Men

Efter lång tid i branschen, bra filmer på samvetet och en stark casting hade vi stora förväntningar på George Clooneys krigsfilm. Resultatet är dessvärre en stor besvikelse – frågan är om inte ambitionerna har varit ...
Film
Pompeii_3

Blu-ray-recension

Pompeii

Lyckas regissören bakom Resident Evil skapa ett trovärdigt kärleksdrama med ett av tidernas största vulkanutbrott som kuliss?
Film
Noah-3D_4

Blu-ray-recension

Noah 3D

Om någon film någonsin har förtjänat att kallas för episkt bibeldrama så är det Noah. Aronofsky vitaliserar bibelhistorien och ger den universell – och dagsaktuell – mening.
Film
sony_xperia_z3_colors intro

Test av Sony Xperia Z3

Snabbast och tåligast

Sonys nya flaggskeppsmobil är ett större steg framåt än man kunde tro.
Vi testar
2_192842-2714x2460

Test av OLED-TV: LG 55EC930V

Rea på OLED

Den banbrytande OLED-tekniken har halverats i pris på mindre än ett år. Världens bästa TV går nu att köpa för 30 000 kronor. Århundradets fynd, eller är det för bra för att vara sant?
Vi testar
Need-For-Speed_11

Blu-ray-recension

Need for Speed

En före detta stuntman som regissör och en ung och intressant rollbesättning, kryddat med fartfylld underhållning, har gjort Need For Speed till en både sevärd och bättre film än befarat.
Film
Divergent_11

Blu-ray-recension

Divergent

Filmer och TV-serier som bygger på bokserier för ungdomar har ökat explosionsartat de senaste åren och vänder sig till en tillsynes omättlig marknad. Divergent bygger på Veronica Roths bästsäljande roman är helt godkänd men tillför ...
Film
All-is-Lost_3

Blu-ray-recension

All is Lost

Den Oscarsnominerade regissören J.C Chandor (Margin Call) visar med ett praktexempel att enklast ofta är bäst. Robert Redford ensam till sjöss på ett sjunkande skepp, utan dialog i nästan två timmar, funkar utmärkt.
Film
Jack1-5_990

Blu-ray-recension

Jack Ryan 1–5

Spionfilmerna om Jack Ryan, som bygger på Tom Clancys romaner, har snart haft lika många huvudroller i 5 filmer som James Bond har haft i 22.
Film
Inside_990

Blu-ray-recension

Inside Llewyn Davis

En ny film av de excentriska Coen-bröderna är nästan alltid en ensidigt positiv upplevelse. När de dessutom presentererar en av sina allra bästa filmer på många år är det bara att luta sig tillbaka i ...
Film
Dallas-Buyers-Club_1-1024x575

Blu-ray-recension

Dallas Buyers Club

En av årets mest omtalade och kritikerrosade filmer är både underhållande, stark och av stor historisk betydelse. Rollbesättningen är definitivt den störska anledningen till att Dallas Buyers Club har blivit en så gnistrande filmberättelse.
Film
Her-2

Blu-ray-recension

Her

Med humor, värme och poesi ställer Spike Jonze en rad frågor om existens, kärlek, kommunikation och teknik. ”Her” överraskar och imponerar på alla sätt och seglar upp som en av årets bästa filmer.
Film
Mandela_990

Blu-ray-recension

Mandela – Vägen till frihet

Den legendariske sydafrikanen har uppmärksammats mycket under hela sitt liv. Nu, en kort tid efter hans död i december 2013, kommer filmen om Nelson Mandela. Resultatet är definitivt godkänt och det är viktigt att den ...
Film
Rio-2-3D_1

Blu-ray-recension

Rio 2 3D

Fortfarande en färgsprakande visuell njutning, men charmen och handlingen från första filmen är bara urvattnad repetition.
Film
Non-Stop_1

Blu-ray-recension

Non-Stop

På ett plan från New York till London får plötsligt flygplanspolisen ett SMS från någon som påstår att en person ombord kommer att avrättas var 20:e minut om inte 150 miljoner dollar betalas ut. En ...
Film
Nebraska_1

Blu-ray-recension

Nebraska

77-årige Woody Grant inbillar sig att han har vunnit 1 miljon dollar, men ingen vill köra honom för att hämta vinsten i Lincoln Nebraska – så han börjar traska.
Film
BetterLiving_990

Blu-ray-recension

Better Living Through Chemistry

Regissörerna har haft en fin historia, en bra portion kreativitet och ett gäng bra skådespelare. Den färdiga produkten har dessvärre inte blivit speciellt bra, vad som återstår är en slätstruken cocktail som knappast förlänger livet ...
Film
Delivery_990

Blu-ray-recension

Delivery Man

Den kanadensiska filmskaparen Ken Scott har gjort en ny version av sin egen spelfilm Starbuck från 2011. Dessvärre är resultatet inte helt fulländat, även om filmen har massor av kvalitet och charm.
Film
Thisistheend_990

Blu-ray-recension

This Is the End

Tänk dig en våt kväll hemma hos James Franco i Los Angeles. Han sitter tillsammans med sin gode vän Seth Rogen, de har just rökt en ”lagom” dos ”gräs” och sköljer ner alltihop med ett ...
Film
House_990

Blu-ray-recension

House of Cards, Säsong 2

Andra säsongen tar vid där den första slutade, när Francis Underwood har röjt alla hinder ur vägen för att bli vicepresident. Men paret Underwoods nya vardag blir en intensiv kamp för att överleva rent politiskt.
Film
Ronin_990

Blu-ray-recension

47 Ronin

Keanu Reeves har tagit det ganska lugnt de senaste åren, men nu har han tagit sig tid för att göra mer Hollywood-film som innehåller kampsport och mystik. Tyvärr för både honom och regidebutanten Carl Rinsch ...
Film
Loneurvivor_990

Blu-ray-recension

Lone Survivor

Lone Survivor bygger på en bok som är finansierad av det amerikanska försvaret och har Mark Wahlberg som både producent och protagonist. Resultatet är stenhård action utspädd med hundra megaton pompös patriotism.
Film
Anchorman2_990

Blu-ray-recension

Anchorman 2: The Legend Continues

Filmskaparna Adam McKay och Will Ferrell gjorde 2004 en stor kultfilm med Anchorman: The Legend of Ron Burgundy. Tio år senare har de samlat ihop gänget igen och gjort en uppföljare som är lika rolig ...
Film
Grudge_990

Blu-ray-recension

Grudge Match

En underförstådd boxningsuppgörelse mellan två av filmhistoriens mest legendariska karaktärer, Balboa och LaMotta, är helt enkelt bara trist, även om produktionen håller god kvalitet och det finns en aning underhållningsvärde.
Film
Robo_990

Blu-ray-recension

RoboCop

1987 kom filmen om den halvt ihjälskjutna polisen Murphy som får livet i ”present” genom att återuppstå som robotsnut. Är 2014-versionen ännu en onödig nyinspelning?
Film