BadN_990

Blu-ray-recension

Bad Neighbours

Osämja mellan generationer har alltid varit en bra förutsättning för bra historier, men den här pinsamma komedin lyckes inte locka fram särskilt många skratt eller kasta något meningsfullt ljus över den aktuella konflikten.
Film
AboutLN_990

Blu-ray-recension

About Last Night

Romantiska komedier är en otroligt svår genre, frestelsen att förenkla historien för mycket och klämma in karikerade personer blir ofta för stor.
Film
homeLs4_990

Showtime

Homeland, säsong 4

Efter den brutala avrättningen av Brody mot slutet av den tredje säsongen var Homeland tvungen att återuppliva hela konceptet – vilket serien tjänar mycket på.
Film
hörlurar_990

Årets bästa hörlurar

En njutning för öronen

Vi köper fler hörlurar än någonsin och urvalet av olika typer och inriktningar gör att många idag inte nöjer sig med ett par.
iMac_5K_Retina_1000x500

Test av Apple iMac Retina 5K

Världens skarpaste dator

Apples nya iMac är en smärre sensation. Med knivskarp 14,7-megapixlars skärm är den perfekt för bildredigering och video.
Vi testar
Olive_K_990

HBO

Olive Kitteridge

Med hjälp av prisbelönta producenter och en imponerande skådespelarensemble har HBO lyckats göra en miniserie som definitivt lever upp till förväntningarna. Magisk underhållning rakt igenom som ger mersmak.
Film
AMillionWtDitW_990

Blu-ray-recension

A Million Ways to Die in the West

Multikonstnären och skaparen av bland annat Family Guy har varit lite väl kreativ den här gången. Filmen har massor av kvaliteter men skjuter sig själv i foten med överdrivna mängder action och onödiga påhitt.
Film
Bruce-Sringsteen-Lilyhammer-1024x576

Netflix

Lillyhammer, säsong 3

I den bästa säsongen hittills förvandlar nästan Steven Van Zandt den lugna byn Lillehammer till en norsk version av Twin Peaks.
Film
22JS_990

Blu-ray-recension

22 Jump Street

Som så många gånger förr i filmhistorien har frestelsen segrat över förnuftet som motiv för uppföljare till en kassasuccé. Vinsten brukar vara god rent ekonomiskt, men den här filmen rättar också in sig i ledet ...
Film
xmenDoFP_990

Blu-ray-recension

X-Men: Days of Future Past 3D

Den sjunde filmatiseringen av Marvels begåvade mutanter får ett beundransvärt lyft när seriens ursprunglige regissör återvänder efter elva års uppehåll. X-Men: Days of Future Past är möjligtvis den allra bästa filmen hittills i franchisen.
Film
Trans_AoE_990

Blu-ray-recension

Transformers – Age of Extinction 3D

Det är ofattbart hur mycket specialeffekter, explosioner och förstörda byggnader man får för bara 1,5 miljarder (!) kronor, men kunde man inte ha lagt ett par promille av budgeten på bra manusförfattare?
Film
edge_990

Blu-ray-recension

Edge of Tomorrow 3D

Tom Cruise har inte direkt imponerat de senaste åren, så det var med viss skepsis vi satte på Edge of Tomorrow 3D. Men tänk så (härligt) fel man kan ha!
Film
fadingG_990

Blu-ray-recension

Fading Gigolo

I John Torturros tredje spelfilm får vi en berättelse som verkar komma direkt från Woody Allen, som även spelar en av huvudrollerna. Resultatet är både angenämt och bra.
Film
3days_990

Blu-ray-recension

3 Days to Kill

En bra början och en lovande förutsättning för en bra actionfilm trasas snabbt sönder i 3 Days to Kill. Besvikelse, tristess och förvirring är allt som återstår.
Film
Male_990

Blu-ray-recension

Maleficent 3D

En av Disneys mest minnesvärda skurkar, Maleficent från Törnrosa, får här en chans att berätta sin dystra historia.
Film
Homeland_s3_990

Homeland, säsong 3

Homeland, säsong 3

Tredje säsongen av dramathrillerserien om CIA:s bästa män (och kvinnor) som gör sitt yttersta för att stoppa muslimska terrorister – och marinsoldaten som har vänt sig mot sitt eget land (?) – börjar svagt och ...
Film
Witness_3

Blu-ray-recension

Vittne till mord

En gång för länge, länge sedan (1985 – alltså inte mer än 29 år sedan!) var Ronald Reagan president, Kalla kriget härjade, Samantha Fox hängde på alla väggar i pojkrummen och Bruce Springsteen reste runt ...
Film
Sleeping-Beauty_6

Blu-ray-recension

Törnrosa

Wow! Femtiofem år efter premiären av denna omedelbara klassiker släpps den igen, och i en kvalitet som faktiskt överträffar bioversionen!
Film
The-Sopranos_7

Blu-ray-recension

The Sopranos – den kompletta serien

Mitt i TV-seriernas gyllene tidsålder kommer ett uppskattat återseende av en av de allra största och äldsta. The Sopranos har betytt enormt mycket för modern underhållning och är fortfarande förbannat bra!
Film
the-lunchbox__131001173919

Blu-ray-recension

The Lunchbox

Mumbais legendariska system för lunchleveranser är kuliss för Ritesh Batras starka debutfilm. The Lunchbox handlar om mycket mer än mat, även om det är en viktig ingrediens för att komma åt känslorna.
Film
Locke_3

Blu-ray-recension

Locke

Ett starkt begränsat antal spelare och locations kan förenkla processen att förmedla en filmberättelse. Locke tar begränsningarna till det extrema och får ett godkänt resultat, men definitivt inte helt utan problem.
Film
Godzilla-3D_8

Blu-ray-recension

Godzilla 3D

Fler än 30 filmer har det hunnit bli om den japanska jätteödlan, den senaste amerikanska versionen försöker göra en ”seriös” film av en katastroffilm.
Film
Enemy_1

Blu-ray-recension

Enemy

Jake Gyllenhaal ger prov på sin allsidighet som skådespelare i denna psykologiska thriller som leker med människans sinne och identitet. Dessvärre är filmen också ett prov på tålamod för oss i publiken.
Film
Yves-Saint-Laurent_2

Blu-ray-recension

Yves Saint Laurent

Efter den berömde modeikonens död för ett par år sedan har det gjorts två filmer om honom. Yves Saint Laurent är en välgjord produktion men den lyckas inte skapa någon klar bild av huvudpersonen.
Film
The-Monuments-Men_1

Blu-ray-recension

The Monuments Men

Efter lång tid i branschen, bra filmer på samvetet och en stark casting hade vi stora förväntningar på George Clooneys krigsfilm. Resultatet är dessvärre en stor besvikelse – frågan är om inte ambitionerna har varit ...
Film
Pompeii_3

Blu-ray-recension

Pompeii

Lyckas regissören bakom Resident Evil skapa ett trovärdigt kärleksdrama med ett av tidernas största vulkanutbrott som kuliss?
Film
Noah-3D_4

Blu-ray-recension

Noah 3D

Om någon film någonsin har förtjänat att kallas för episkt bibeldrama så är det Noah. Aronofsky vitaliserar bibelhistorien och ger den universell – och dagsaktuell – mening.
Film