gravity_990

Blu-ray-recension

Gravity 3D

Precis allt som kan gå fel går fel när Clooney och hans besättning ombord på rymdfärjan hamnar i trubbel ute i rymden – och vilken fest för ögat och motion för hjärtat det är!
Film
catchingfire_990

Blu-ray-recension

The Hunger Games: Catching Fire

Den andra filmen i den planerade trilogin som bygger på Suzanne Collins populära böcker är absolut en beundransvärd historia. Som fristående filmberättelse är den dock bara ett nödvändigt och helt okej kapitel mot en förhoppningsvis ...
Film
Lovelace_990

Blu-ray-recension

Lovelace

Det fiktiva dramat om Londa Lovelacee, hennes liv och den berömda porrfilmen Långt ner i halsen (1972) är en stark och viktig historia. Tyvärr håller inte filmberättelsen riktigt utan känns lättglömd och medelmåttig.
Film
Diana_990

Blu-ray-recension

Diana

Den tyske regissören Oliver Hirschbiegel (Der Untergang) har regisserat detta biografiska drama om Lady Dianas två sista år. Resultatet har blivit en trist såpopera och ett föga nyanserat och smickrande karaktärsmord.
Film
the-hobbit-the-desolation-of-smaug-26201-2560x1440

Blu-ray-recension

Hobbit: Smaugs ödemark

Vi har kommit halvvägs genom Peter Jacksons planerade trilogi som bygger på J.R.R. Tolkiens mindre kända litterära verk. Resultatet är bättre än första vändan, men fortfarande långdraget och oengagerande ibland, trots en tekniskt överdådig produktion ...
Film
iPad_FlareSE 1000

Nyheter

Ljud & Bild som digitalt magasin

Nu kan du ladda ner tidningen till din surfplatta
Galaxy-S5-Header

Nyheter

Sådan är Samsung Galaxy S5

Vi har mycket exklusivt fått låna ett exemplar av Samsungs kommande toppmodell, Galaxy S5. Här är våra första intryck.
AboutTime_990

Blu-ray-recension

About Time

Skaparna av Love Actually och Notting Hill ligger bakom ännu en stilsäker, brittisk, romantisk komedi som dryper av charm – om än inte med ett särskilt nydanande och originellt manus.
Film
Jobs_990

Blu-ray-recension

Jobs

Oerfaren regissör skrapar bara på ytan i biografisk fiktionsfilm om Apple-legenden Steve Jobs.
Film
Planes_990

Blu-ray-recension

Flygplan

Disney/Pixar har givit oss två versioner av Bilar utan att vi blivit särskilt imponerade. Men med flygplan i huvudrollerna får konceptet mer liv och charm.
Film
Disconnect_990

Blu-ray-recension

Disconnect

Den oscarsnominerade regissören Henry-Alex Rubin (Murderball) har samlat ihop ett bra gäng skådisar och gjort en sevärd, spännande och insiktsfull film som tar pulsen på vår tids teknik och vilka konsekvenser den kan ha.
Film
2Guns_990

Blu-ray-recension

2 Guns

En väldigt intrikat och synnerligen långsökt handling överskuggar inte häftiga actionscener och snabba repliker från Washington och Wahlberg.
Film
DevilsPass_990

Blu-ray-recension

Devil’s Pass

Finske Renny Harlin har haft det motigt med karriären de senaste åren, efter massiva framgångar på 90-talet med filmer som Die Hard 2 och Cliffhanger. Och vägen tillbaka blir inte direkt kortare av filmer som ...
Film
TheButler_990

The Butler

The Butler

Alltid lika strålande Whitaker får användning för hela sin breda repertoar i detta historiska och löst biografiska drama. Förutsättningen och potentialen är stor för The Butler, men i slutändan håller den inte riktigt måttet.
Film
RunnerRunner_990

Blu-ray-recension

Runner Runner

En relativt slätstruken alla-lurar-alla-thriller om nätpoker som utspelas på Costa Rica. En fascinerande handling och ett intressant manus förstörs av oinspirerade roller av Justin Timberlake och Ben Affleck.
Film
GOT4_0

TV-serie/streaming

Game of Thrones, säsong 4

Efter slakten på ”The Red Wedding” i tredje säsongen är det mycket som är ouppklarat inför den fjärde säsongen av Game of Thrones. Lyckas den leva upp till de stora förväntningarna efter förra klassikersäsongen?
Film
DonJon_990

Blu-ray-recension

Don Jon

Joseph Gordon-Levitt är maniskt intresserad av porr, vilket inte uppskattas av Scarlett Johansson!
Film
CaptainPhillips_990

Blu-ray-recension

Captain Philips

Tom Hanks spelar huvudrollen i detta högaktuella och omtalade drama som bygger på verkliga händelser i samband med kapningen av ett fartyg utanför Somalias kust 2009. Paul Greengrass står för regin och resultatet är välbekant ...
Film
red2_990

Blu-ray-recension

Red 2

Red kom som en frisk actionkomedi-fläkt 2010 och handlade om åldrande specialagenter som plötsligt befann sig mitt i skottlinjen igen. Uppföljaren har betydligt större budget och fler skådespelare, men handlingen är lövtunn.
Film
mud_990

Blu-ray-recension

Mud

De senaste åren har Matthew McConaughey på allvar etablerat sig som karaktärsskådespelare, med det här dramat befäster han sin position på allvar!
Film
lilyhammersasong2_990

Blu-ray-recension

Lilyhammer, säsong 2

Tack vare en betydligt större budget, mer spännande handling, bättre skådespelare och ett mer genomarbetat och intrikat manus, glimmar andra säsongen av Lilyhammer till som en av de bästa skandinaviska TV-serierna någonsin.
Film
wearethemillers_990

Blu-ray-recension

Familjetrippen

Smått originell crazykomedi om den absurda ”familjen” Miller som smugglar knark från Mexico till Denver, USA. Det filmen saknar i originalitet tar den igen med fräck humor och galna karaktärer.
Film
kickass2_990

Blu-ray-recension

Kick-Ass 2

Kick-Ass (2010) var en synnerligen frisk och välkommen fläkt i superhjältegenren. I en genre som tagit sig själv på alldeles för stort allvar fick vi se en härlig sidoblick som berättades på ett lekfullt och ...
Film
emperor_990

Blu-ray-recension

Emperor

Ett historiskt drama som inspirerats av verkligen händelser direkt efter Japans kapitulation 1945 som fokuserar på kejsare Hirohito och general Douglas McArthur. Det låter lockande men tyvärr är det mesta av handlingen en oengagerande kärlekshistoria ...
Film
House-of-Cards-sesong-2-II-1024x535

Film/TV

House of Cards, Säsong 2

Andra säsongen tar vid där den första slutade, när Francis Underwood har röjt alla hinder ut vägen för att bli vicepresident (”bara en hjärtattack” från världens mäktigaste jobb). Men det paret Underwoods nya vardag blir ...
Film
bluejasmine_990

Blu-ray-recension

Blue Jasmine

Inte sedan 2002 har Allen filmat i USA, men efter en rad ”lätta” europeiska komedier är han tillbaka i högform i sitt hemland, med Cate Blanchet som ”leading lady”.
Film
whitehousedown_990

Blu-ray-recension

White House Down

Katastroffilmsregissören framför alla katastroffilmsregissörer fortsätter att göra filmer om händelser med svåra konsekvenser av oanade proportioner för många människor. Han gör det ännu en gång i White House Down men den här gången håller han ...
Film
land_990

Blu-ray-recension

Promised Land

Den samhällsengagerade regissören Gus Van Sant har haft en lång och fascinerande filmkarriär. I Promised Land återförenas han med Matt Damon och skapar en aktuell historia som berättas på ett relativt ordinärt sätt och kompletteras ...
Film
True-Detective-1024x576

TV-serie

True Detective

Louisiana 1995: en ung prostituerad kvinna hittas torterad och mördad mitt ute i ödemarken. Hon är bunden till händer och fötter och har djurhorn som ”krona”. De två omaka poliserna Hart (Woody Harrelson) och Cohle ...
Film
a29f3088f64bbfcd183d9586b86a2407_jpg-1024x576

Blu-ray recension

Game of Thrones, säsong 3

Maktkampen och intrigerna fortsätter för fullt i Westeros, men i den tredje säsongen av fantasy-serien får karaktärerna tid att utvecklas och historien tid att gå på djupet.
Film
dumma_990

Blu-ray-recension

Dumma mej 2

Den animerade filmen Despicable Me blev en stor kassasuccé 2010. Föga överraskande har den därför fått en uppföljare, som faktiskt är lika bra om inte bättre.
Film
conj_990

Blu-ray-recension

The Conjuring

Filmen har hajpats som ”årets rysare” och på många plan levererar den varorna så det räcker – vi har sällan blivit mer vettskrämda. Tyvärr håller den inte riktigt hela vägen.
Film