Bloodline-sesong-1_12

Netflix

Bloodline, säsong 1

Tre etablerade syskon återförenas med familjens svarta får, och gamla sår rivs upp samtidigt som familjen håller på att slitas sönder. Ännu en fullträff från Netflix!
Film
Game-of-Thrones-sesong-5-1-1024x576

TV/Film

Game of Thrones, säsong 5

Kampen och intrigerna om makten och den förlovade Järntronen i Westeros fortsätter i Game of Thrones. Men lyckas den femte säsongen av serien bevara spänningen och kvaliteten?
Film
Thridperson_990_01

Blu-ray-recension

Third Person

Den prisbelönte filmskaparen Paul Haggis serverar ett intressant och fascinerande drama med bra skådespelare. Tyvärr tar det lite för lång tid innan välbehaget inställer sig.
Film
SM-G920F_014_R-Front-dynamic_White_Pearl-webb

Test av Samsung Galaxy S6

Konungens återkomst

En lyckad nystart för Galaxy som överträffar förväntningarna och sätter nya rekord.
Vi testar
HTC One M9_Silver_3V_intro

Test av HTC One M9

Lyxig och vrålsnabb

HTC One är fortfarande en ikonisk mobil men lider av barnsjukdomar.
Vi testar
Nightcrawler_1

Blu-ray-recension

Nightcrawler

Jake Gyllenhaal är vad vi på ren svenska kallar en ”method actor” och får han sätta tänderna i rätt material så åstadkommer han stor konst.
Film
The-Best-of-Me_1

Blu-ray-recension

The Best of Me

Är du en känslig, lättpåverkad, världsfrånvänd själ? Plocka fram en näsduk. Är du däremot en normalt skarpsinnig person med fötterna stadigt planterade på jorden, så plocka fram en hink att kräkas i! 1
Film
Chef_1

Blu-ray-recension

Chef

Mycket mer feelgood än så här blir det inte! Jon Favreau skalar ner och ger oss en fantastiskt härlig film om mat, brustna drömmar, familj och vänskap.
Film
Interstellar_1

Blu-ray-recension

Interstellar

Mannen som sällan sparar på krutet när han gör film, Christopher Nolan, är tillbaka med en så storslagen och existentiell produktion att den definitivt måste kunna jämföras med genrens största klassiker. 2
Film
Dracula-Untold_1

Blu-ray-recension

Dracula Untold

Universal Pictures ambitiösa reboot av gamla monster är ett återseende av en av kulturhistoriens mest porträtterade karaktärer. Men tyvärr är alltihop en pompös uppvisning i klyschiga banalitetar som försöker åstadkomma för mycket.
Film
Dum-og-dummer-To_1

Blu-ray-recension

Dum och dummare 2

Det var tjugo år sedan bröderna Farelly slog igenom i komedins värld med filmen om de otroligt korkade kompisarna Harry och Lloyd. Väntan på en andra film är över, men har tyvärr varit förgäves.
Film
The-Captive_1

Blu-ray-recension

The Captive

Ryan Reynolds och hans fru upplever alla föräldrars mardröm när deras 10 år gamla dotter försvinner spårlöst. Sex år senare dyker det upp små livstecken. 1
Film
Fasandreperne_1

Blu-ray-recension

Fasanjägarna

Skandinaviska deckare har väckt uppmärksamhet långt utanför Skandinaviens gränser och danska Jussi Adler-Olsen säljer bra med sin serie om Avdelning Q. Men tyvärr är Fasanjägarna inget annat än en stereotypisk dussindeckare.
Film
Birdman_1

Blu-ray-recension

Birdman

Enorm energi, berättarglädje och kreativitet är viktiga ledord när man ska beskriva Alejandro Inárritus senaste spelfilm, som sopade rent på årets oscarsgala. Birdman är med stor sannolikhet en av årets allra bästa filmer. 1
Film
Cold-in-July_1

Blu-ray-recension

Cold in July

En thriller med ett härligt manus som drar ner huvudpersonen – och publiken – allt djupare ner i klistret, till en värld han varken känner igen eller behärskar.
Film
And-so-it-Goes_1

Blu-ray-recension

Säg aldrig aldrig

Det börjar bli många år sedan det kom en bra film från Rob Reiner (När Harry mötte Sally) men han får det fortfarande att fungera hyfsat. Tyvärr blir den här bleka kopian av Livet från ...
Film
Boyhood_1

Blu-ray-recension

Boyhood

Det visar sig att det lönar sig att ägna mycket tid och ansträngning på att göra ett bra jobb. Richard Linklater har lagt ner tolv år av sitt liv och enorma mängder arbetstimmar på att ...
Film
John-Wick_1

Blu-ray-recension

John Wick

Mannen som vid ett flertal tillfällen har varit Keanu Reeves stuntman debiterar som regissör med en film som har Reeves i huvudrollen. Det färdiga resultatet är absolut inte intellektuell föda, men i allra högsta grad ...
Film
House-of-Cards_sesong-3_1

Netflix

House of Cards, säsong 3

I två säsonger har Francis Underwood, med sin lojala hustru vid sin sida, kämpat till sig makten i Washington. Nu gäller det ”bara” att hålla fast vid den– och att bevara sin mänsklighet.
Film
The-Equalizer_1

Blu-ray-recension

The Equalizer

Tänk om du bara försöker leva ditt liv i lugn och ro men blir vittne till en tragedi som tvingar dig att ta dig ut ur din ”bubbla” och göra något åt saken?
Film
Starred-Up_1

Blu-ray-recension

Blodsband

Den brittiske regissören David Mackenzie bjuder på ett klassiskt socialrealistiskt drama som behandlar diverse aspekter med rehabilitering av kriminella.
Film
Agent-Carter-sesong-1_12

Netflix

Agent Carter, säsong 1

Produktioner med hjältar från den legendariska Marvel-franchisen är en ihållande tendens i filmbranschen. Den här gången är tanken både originell och lockande, men resultatet är dessvärre inte riktigt i klass med ambitionerna.
Film
Boardwalk-Empire-sesong-5_1

Blu-ray-recension

Boardwalk Empire, säsong 5

Martin Scorseses storsatsning på TV-underhållning har kanske drunknat lite i det enorma utbudet av serier de senaste åren. Ändå är Boardwalk Empire förmodligen något av det bästa som producerats i sin genre. Och den avslutande ...
Film
Fury_1

Blu-ray-recension

Fury

Regissör David Ayer och Brad Pitt serverar en ytterst intensiv och klaustrofobisk krigsfilm som är ett slags stridsvagnsversion av Das Boot.
Film
GOT

Blu-ray-recension

Game of Thrones, säsong 4

Efter slakten på ”The Red Wedding” i tredje säsongen är det mycket som är ouppklarat när den fjärde säsongen av Game of Thrones börjar. Och den lever upp till de stora förväntningarna.
Film
Bosch, sesong 1_1

HBO

Bosch säsong 1

Bosch har blivit en mycket bra TV-serie för alla som älskar traditionella polisserier och Titus Welliver är som gjord för rollen.
Film
Fifty-Shades-of-Grey_1-–-Kopi

Film

Fifty Shades of Grey

Fifty Shades of Gray är tyvärr precis så dålig som vi befarade. Största besvikelsen är dock att den är så otroligt tråkig.
Film
Better-Call-Saul-sesong-1_1-990x505

Netflix

Better Call Saul, säsong 1

Storsuccén Breaking Bad satte en enormt hög standard för det stora utbudet av TV-serier som kommit de senaste åren. Nu har dess skapare, Vince Gilligan, gjort en spin-off som väcker entusiasm.
Film
Gone Girl_1A

Blu-ray-recension

Gone Girl

Succéromanen har framgångsrikt förvandlats till en gedigen thriller, med gott om överraskningar och aha-upplevelser – men en lite väl långsökt handling.
Film