Into-the-Storm_1

Blu-ray-recension

Into the Storm

ornador härjar med folk, bilar, byggnader och djur i en bitvis underhållande men ack så innehållslös katastroffilm.
Film
Joe_1

Blu-ray-recension

Joe

När det gäller Nicolas Cages filmer är det enda vi har förvånats över det senaste årtiondet att den ena faktiskt har lyckats vara sämre än den andra.
Film
Marco-Polo_1

Netflix

Marco Polo, säsong 1

Dramaserien om den legendariske upptäcktsresaren Marco Polo är en blek och bitvis pinsam historia, fast med viss potential.
Film
lgwebos2tv21-1024x605-1024x605

Nyheter

Mer OLED och 4K från LG

Mer OLED, mer 4K och enklare skötsel är några av LG:s många budskap på CES-mässan.
ces innovation awards

Nyheter

Prisvinnarna på CES

Här är de spännande vinnarna i CES Innovation Awards
Togetherness_2

HBO

Togetherness

Vad gör du om du vaknar upp i slutet av trettioårsåldern och upptäcker att livet inte blev som planerat?
Film
En-trettimeters-reise_6

Blu-ray-recension

100 steg från Bombay till Paris

Hög kvalitet i alla produktionsled borde innebära att allt är tillrättalagt för en bra filmatisering av denna färgstarka roman. Resultatet är dessvärre uppseendeväckande dåligt.
Film
A-Walk-Among-the-Tombstones_1

Blu-ray-recension

A Walk Among the Tombstones

I välkänd stil bär Liam Neeson den här filmen på sina starka axlar, men han kan tyvärr inte påverka berättandet som vacklar fram och tillbaka blandat resultat.
Film
Jersey_990

Blu-ray-recension

Jersey Boys

Eastwood förvandlar Broadway-succémusikalen till film och levererar (som alltid) hög teknisk kvalitet. Men filmen saknar nerv.
Film
LifeoC_990

Blu-ray-recension

Life of Crime

Affärsmannen Tim Robbins är dödstrött på sin vackra hustru Jennifer Aniston – så hur reagerar han när hon blir kidnappad?
Film
ThePurge_990

Blu-ray-recension

The Purge: Anarchy

Lågbudgetregissören James De Monaco har gjort en uppföljare till sin kassasuccé The Purge från 2013. Resultatet är fortfarande en god affär men (den här gången också) ett filmiskt fiasko. 1
Film
Predestination_990

Blu-ray-recension

Predestination

De tyska tvillingbröderna Michael och Peter Spierig har med hjälp av en gammal novell och Ethan Hawke i god form gjort en tankeväckande film om tidsresor och kausalitet. Resultatet är gott, även om det kan ...
Film
The_Expendables_3

Blu-ray-recension

The Expendables 3

Sylvester Stallone har samlat ihop ännu ett gäng pensionerade actionhjältar och är tillbaka med sitt synnerligen inkomstbringande men ack så förutsägbara koncept. Den tredje filmen i raden saknar inte krutrök men har absolut ingen charm.
Film
newsR_990

HBO

The Newsroom, säsong 3

Den tredje säsongen av den hyllade och prisbelönta serien som skildrar händelserna bakom kulisserna på ett stort amerikansk nyhetsprogram är en uppvisning i insiktsfull berättarkonst. Men det kan bli för mycket av det goda.
Film
Dragetreneren-2-3D_1-1024x576

Blu-ray-recension

Draktränaren 2 3D

2010 lät vi oss charmas av de hårda, men samtidigt mjuka, vikingarna som omringades av färgglada drakar. Uppföljaren är faktiskt ännu bättre!
Film
sin_city_a_dame_to_kill_for

Blu-ray-recension

Sin City: A Dame to Kill For

Robert Rodriguez och Frank Millers filmiska visualisering av Millers tecknade serie var både nydanande och strålande vacker när Sin City kom för nio år sedan. Uppföljaren är också en fröjd för ögat, men vare sig ...
Film
Dawn-of-the-Planet-of-the-Apes-3D_11

Blu-ray-recension

Dawn of the Planet of the Apes

Att återuppväcka gamla filmkoncept brukar vara ett symptom på idétorka i Hollywood och inte något som skänker oss i publiken glädje. Men ibland är det lyckligtvis tvärtom. Uppföljaren till Rise of the Planet of the ...
Film
A-Most-Wanted-Man_11

Blu-ray-recension

A Most Wanted Man

Den holländske regissören Anton Corbijn fick äran att presentera avlidne Philip Seymor Hoffman i sin sista spelfilmshuvudroll. Föga överraskande gör båda ett mycket bra jobb.
Film
BadN_990

Blu-ray-recension

Bad Neighbours

Osämja mellan generationer har alltid varit en bra förutsättning för bra historier, men den här pinsamma komedin lyckes inte locka fram särskilt många skratt eller kasta något meningsfullt ljus över den aktuella konflikten.
Film
AboutLN_990

Blu-ray-recension

About Last Night

Romantiska komedier är en otroligt svår genre, frestelsen att förenkla historien för mycket och klämma in karikerade personer blir ofta för stor.
Film
homeLs4_990

Showtime

Homeland, säsong 4

Efter den brutala avrättningen av Brody mot slutet av den tredje säsongen var Homeland tvungen att återuppliva hela konceptet – vilket serien tjänar mycket på.
Film
Olive_K_990

HBO

Olive Kitteridge

Med hjälp av prisbelönta producenter och en imponerande skådespelarensemble har HBO lyckats göra en miniserie som definitivt lever upp till förväntningarna. Magisk underhållning rakt igenom som ger mersmak.
Film
AMillionWtDitW_990

Blu-ray-recension

A Million Ways to Die in the West

Multikonstnären och skaparen av bland annat Family Guy har varit lite väl kreativ den här gången. Filmen har massor av kvaliteter men skjuter sig själv i foten med överdrivna mängder action och onödiga påhitt.
Film
Bruce-Sringsteen-Lilyhammer-1024x576

Netflix

Lillyhammer, säsong 3

I den bästa säsongen hittills förvandlar nästan Steven Van Zandt den lugna byn Lillehammer till en norsk version av Twin Peaks. 1
Film
22JS_990

Blu-ray-recension

22 Jump Street

Som så många gånger förr i filmhistorien har frestelsen segrat över förnuftet som motiv för uppföljare till en kassasuccé. Vinsten brukar vara god rent ekonomiskt, men den här filmen rättar också in sig i ledet ...
Film
xmenDoFP_990

Blu-ray-recension

X-Men: Days of Future Past 3D

Den sjunde filmatiseringen av Marvels begåvade mutanter får ett beundransvärt lyft när seriens ursprunglige regissör återvänder efter elva års uppehåll. X-Men: Days of Future Past är möjligtvis den allra bästa filmen hittills i franchisen.
Film
Trans_AoE_990

Blu-ray-recension

Transformers – Age of Extinction 3D

Det är ofattbart hur mycket specialeffekter, explosioner och förstörda byggnader man får för bara 1,5 miljarder (!) kronor, men kunde man inte ha lagt ett par promille av budgeten på bra manusförfattare?
Film