Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Från “HBO Max” till “Max” – här är abonnemangspriserna

WarnerDiscovery har nu släppt abonnemangspriserna för Max – och de bjuder på några överraskningar.

Av / 2024-04-22 - 12:51
Från “HBO Max” till “Max” – här är abonnemangspriserna

Efter sammanslagningen mellan Warner Media och Discovery i april 2022 har det stormat kring streamingtjänsten HBO Max (tidigare HBO Nordic här i Norden).

Den nya ledningen tog fram yxan, kapade innehållsbudgetar och lade ner populära serier en efter en.

Slutet på corona-lockdown, en hårdare konkurrenssituation och allmänna ekonomiska svårigheter har resulterat i tuffa förutsättningar för streamingbolagen.

Läs också Nedlagd! Efter sammanslagningen tidigare i år fortsätter HBO Max sina massiva nedskärningar av innehållet på strömningstjänsten.

För ganska exakt ett år sedan blev det klart att Warner Media / Discovery skrotade HBO-namnet i USA, och sedan “fusionerades” Discovery+ med HBO Max och den mer allomfattande streamingtjänsten “Max” lanserades.

Inte bara ett nytt namn, utan också med ett nytt fokus och innehåll. Nu är det dags för den nordiska lanseringen, som äger rum den 21 maj.

Från “HBO Max” till “Max” (Foto: Max)

Det var under TV-festivalen “Series Mania” i Lille, Frankrike, som JB Perrette, President & CEO, Global Streaming & Games på Warner Bros. Discovery meddelade förändringen:

Max ger oss möjligheten att samla allt det bästa innehållet från WBD på ett ställe. Plattformen erbjuder en otrolig bredd och mångfald av underhållning från våra varumärken och TV-kanaler. Med det oslagbara innehållet vi har på Max, från “House of the Dragon” till OS i Paris 2024, erbjuder den nya streamingtjänsten underhållning för alla smaker, oavsett humör och tillfälle.

Läs också Positiv zombie-överraskning! Pedro Pascal tillför något uppfriskande nytt till en (relativt) utsliten genre.

Streamingtjänsten kommer att erbjuda innehåll från både HBO Max och Discovery+.

Max kommer att erbjuda följande tre abonnemangsnivåer:

 • Bas med reklam
 • Standard
 • Premium

Tittare kan få tillgång till sport genom att välja ett tilläggsabonnemang som kan läggas till vilket grundabonnemang som helst.

 

När WarnerDiscovery tillkännagav lanseringsdatum var de nya abonnemangspriserna inte klara, och det fanns också en viss osäkerhet om vad som skulle hända med de prenumeranter som hade tecknat sig för halva priset på livstid.

Men så gick Marianne Aambø, PR- och kommunikationschef på Warner Bros Discovery, ut och hävdade att Max skulle respektera det ingångna avtalet.

Aktuella användare som prenumererar på HBO Max livstidsrabattkampanj kommer att behålla rabatten (halva priset av det då aktuella priset) så länge de håller sin prenumeration aktiv och följer villkoren för kampanjen.

Christina Sulebakk (Foto: Max)

Christina Sulebakk, Executive Vice President och Managing Director för Warner Bros. Discovery i Norden, säger:

Vi har sett fram emot att kunna avslöja datumet för lanseringen av vår nya globala streamingtjänst, Max, i Norden. Max samlar på hyllade serier och filmer som House of the Dragon och Wonka, ikoniska sportevenemang som OS i Paris 2024 och Roland-Garros, och lokala titlar som 71° nord, Kongen befaller och Neste Sommer. Med allt detta fantastiska innehåll från våra olika plattformar och kanaler sömlöst samlat på ett enda ställe, kommer Max att bli en riktig game-changer. Vi är glada över att vi snart kommer att kunna erbjuda tittarna en fantastisk streamingupplevelse på Max.

De olika abonnemangspaketen vi erbjuder ger tittarna möjlighet att skräddarsy sin egen tittarupplevelse, säger Christina Sulebakk, Executive Vice President och Managing Director för Warner Bros. Discovery i Norden.

Läs också Så här fungerar Foley och ADR till filmljud Ett besök i Sonys filmstudior i Los Angeles gav oss några överraskningar när det gäller filmljud.

Nu är alla abonnemangspriser offentliggjorda och vi konstaterar att det är en definitionsfråga om Max i verkligheten fortsätter konceptet halva priset för livet.

Abonnemang och priser

Bas med reklam: 89 kr/mån.

 • Ger tillgång till Max till ett lägre pris och kommer att innehålla reklam.
 • Användare kommer att kunna streama innehåll på två enheter samtidigt.
 • Innehållet kommer att finnas tillgängligt i full HD-upplösning.

Standard: 129 kr/mån.

 • Användare kan streama innehåll på två enheter samtidigt.
 • Innehållet kommer att finnas tillgängligt i full HD-upplösning.
 • Upp till 30 nedladdningar av tillgängligt innehåll för offlinevisning (begränsningar gäller).

Premium: 169 kr/mån.

 • Användare kan streama innehåll på upp till fyra enheter samtidigt.
 • Full HD eller 4K-upplösning och med Dolby Atmos-ljud (där tillgängligt).
 • Upp till 100 nedladdningar av innehåll tillgängligt för offlinevisning. (Begränsningar gäller)
 • Linjära kanaler som ingår i detta paket är TVNorge, REX, FEM, VOX, Discovery Channel, TLC och ID

Tilläggsabonnemang Sport: 260 SEK/mån.

 • Ger tillgång till topprättigheter som Allsvenskan, Superettan, Australian Open, US Open, Roland Garros, Speedway Grand Prix, PGA-touren, Giro d’Italia, Olympiska spelen i Paris 2024, livekanalerna Eurosport 1 och 2 – och mycket mer.
 • Tilläggsabonnemanget för sport kan läggas till valfritt grundabonnemang.
 • Användare kan streama sportinnehåll på två enheter samtidigt (utanför tillgänglig streaming i grundabonnemanget).
Emilia Clarke, “Game of Thrones” (Foto: Max)

Som tek.no kunde rapportera i helgen kommer kunder som har tecknat sig för halva priset för livet fortfarande att få en fast månadsrabatt på 50 % av det rekommenderade prenumerationspriset, MEN, deras abonnemang kommer att nedgraderas till abonnemangspaketet “Standard”.

“Standard”-prenumerationen blir något dyrare (20 SEK) än dagens halvprisabonnemang, men det värsta är att det inte stöder vare sig 4K-streaming, HDR eller erbjuder suveränt surroundljud i Dolby Atmos.

Läs också Tittarkris för HBO Sedan HBO avslutade sin flaggskeppsserie Game of Thrones har tittarsiffrorna verkligen fått sig en knäck.

Således är “halva priset livet ut” inte alls lika attraktivt som det var när HBO Max-kunder registrerade sig för tjänsten…

Kate Winslet, “The Regime” (Foto: Max)

Så vad händer den 21 maj?

 • 1. När HBO Max-appen släpps uppmanas användarna att ladda ner Max-appen. De som streamar på hbomax.com omdirigeras automatiskt till max.com.
 • 2. Fakturerings- och inloggningsinformation förblir densamma som för HBO Max.
 • 3. Profilerna, visningshistoriken och Min lista överförs till Max så att HBO Max-användare kan fortsätta där de slutade.

Befintliga HBO Max-prenumeranter får behålla sina nuvarande profiler, streaminghistorik och Min Lista och kan fortsätta streama där de slutade med Max.

 

I vissa fall, beroende på enhet eller operativsystem, uppdateras HBO Max-appen automatiskt till Max-appen. I andra fall uppmanas användare, när de öppnar HBO Max-appen, att ladda ner den nya Max-appen så att de kan börja utforska den nya tjänsten med bara några klick.

Max kommer så småningom att bli Warner Bros. Discoverys enda streamingprodukt. Efter att Max lanserats i Norden kommer Discovery+ att vara tillgängligt tills vidare.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

6 reaktioner på ”Från “HBO Max” till “Max” – här är abonnemangspriserna”

 1. Vad händer med de som har HBO Max via exempelvis Telia? Det ingår ju i diverse paket. Det framgår inte riktigt av texten. Fortsätter dessa att löpa på som vanligt?

 2. Om inte Premium gäller till halva priset så kommer jag säga upp omgående. Blir till att köra någon väl vald månad per år istället.

 3. Då blir man nedgraderat till standard abbonemang…. Inge mer 4k då måste man byta upp till premium och betala fullt pris.
  Fast de säger att ska få liknade så tappar alla 4k.

 4. Om jag förstår detta rätt så behåller man 4k och Atmos trots att vi nu betalar halva priset för “Standard” paketet:

  Om du registrerade dig för HBO Max via oss eller en appbutik behåller du ditt abonnemangspris i minst 60 dagar efter lanseringen av Max den 21 maj 2024. I samband med ditt nästa förnyelsedatum den 23 juli eller senare ändras ditt pris till det då gällande priset för Standard-abonnemanget. Vi återkommer med mer information när ändringen närmar sig.

  Om du registrerade dig för HBO Max via en appbutik eller direkt via oss (på HBOMax.com) behåller du dina nuvarande abonnemangsfunktioner. Vi meddelar dig i förväg om vi behöver ändra dem i framtiden.

  Om du registrerade dig för HBO Max via en internet-, mobil- eller tv-leverantör meddelar leverantören dig om eventuella abonnemangsförändringar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Premiärdatumet är klart!

MILF-trailer!

Redo för en ny omgång?

Ett gott skratt förlänger livet!

Kungen ryter igen!

De kriminellas härjningar fortsätter i Kingstown

Harry Potter-ljudböckerna får Dolby Atmos

Se den nya trailern från Förintelsen-helvetet

Hysterisk ny trailer!

Fortfarande hel-MAX?

Så här fungerar Foley och ADR till filmljud

God knows who did it...

Rulla till toppen