Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Ännu en kinesisk tillverkare redo med robotgräsklippare för svenska trädgårdar

Dreame, som hittills mest är kända för sina robotdammsugare, är nu klara med Roboticmower A1, en automatisk robotgräsklippare som fungerar utan kanttråd.

Av / 2024-04-08 - 18:06
Ännu en kinesisk tillverkare redo med robotgräsklippare för svenska trädgårdar

Roboticmower A1 använder en kombination av Dreames egna teknologier, inklusive OmniSense 3D Ultra Sensing System och U-Shape Planning Program. Dessa teknologier har utvecklats för att erbjuda en automatiserad lösning för gräsklippning, som inte kräver manuellt ingrepp för att definiera klippområdet med hjälp av fysiska gränser som ledningar eller sensorer.

Enligt företaget kan användare med hjälp av en tillhörande app kartlägga sina trädgårdsområden, varefter Roboticmower A1 självständigt kan navigera och klippa gräset.

Dreame Roboticmower A1
(Foto: Dreame)

Dreame har tidigare fokuserat på rengöringsapparater inomhus, varav vi har testat åtskilliga. Inklusive senast skaftdammsugaren Dreame Z10 Station och robotdammsugaren DreameBot L20 Ultra. Roboticmower A1 är Dreames första produkt för utomhusbruk i trädgården.

Läs också Spela Doom på din gräsklippare Den svenska gräsklippartillverkaren Husqvarna omfamnar datorspelet Doom, när det ikoniska skjutspelet rullas ut på deras robotgräsklippare.

Produkten är också utrustad med en AI-baserad algoritm och OmniSense 360-teknologi, som möjliggör navigering runt hinder. Detta är tänkt som ett sätt att minimera risken för skador på gräsklipparen och som en säkerhetsåtgärd för hushåll med små barn eller husdjur.

Dreame Roboticmower A1
(Foto: Dreame)

Dreame har dessutom integrerat en regnsensor i Roboticmower A1, som automatiskt skickar tillbaka gräsklipparen till laddstationen vid nederbörd. Denna funktion syftar till att anpassa produktens användning till de föränderliga väderförhållanden som kan förekomma i Norden, förklarar tillverkaren i ett pressmeddelande.

Roboticmower A1, som är tillgänglig nu hos utvalda återförsäljare, inklusive Elgiganten, Komplett och Power, säljs till ett pris av 22 999 SEK. Produktens specifikationer inkluderar bland annat en arbetsområdeskapacitet på upp till 2 000 m², möjlighet att ställa in klipphöjden mellan 30-70 mm och en klippbredd på 22 cm.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

2 reaktioner på ”Ännu en kinesisk tillverkare redo med robotgräsklippare för svenska trädgårdar”

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tado uppgraderas till senaste standard

Koda 2 Max är Oonis största och mest avancerade pizzaugn hittills

Matter version 1.3

Motormopp från Dyson

En kamera för varje vinkel

Ny monsterrobot från Roborock

Laga mat utan sladd med KitchenAid Go

Robotdammsugare lovar dammsugning och moppning med mänsklig precision

Vill förändra golvstädningen

Nutribullet gör comeback i Norden

CSA har lanserat säkerhetsstandard för smarta hem

LG breddar sin premiumserie

Rulla till toppen