Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Spelklassikern Doom kommer till Husqvarnas robotgräsklippare

Den svenska gräsklippartillverkaren Husqvarna omfamnar datorspelet Doom, när det ikoniska skjutspelet rullas ut på deras robotgräsklippare.

Av / 2024-02-23 - 08:08
Spelklassikern Doom kommer till Husqvarnas robotgräsklippare

Husqvarna tillverkar några av de bästa moderna robotgräsklipparna vi känner till. Men det hindrar dem inte från att bli nostalgiska när de introducerar möjligheten att spela det ikoniska skjutspelet Doom från 1990-talet. På just deras robotgräsklippare.

Vi pratar om spelet som fick snöbollen att börja rulla i massmedia, att datorspel skapar mördare och till och med massmördare. En seglivad myt som hittills har vägrat släppa taget i konservativa kretsar, men som lyckligtvis har avfärdats av seriös forskning.

Husqvarna_DOOM_Display
Doom spelas direkt på gräsklipparen. Foto: Husqvarna

Snart kan du spela Doom på din robotgräsklippare

Drygt 30 år efter lanseringen av det ursprungliga Doom-spelet kommer cirka 30 000 ägare av Automower NERA robotgräsklippare snart att kunna spela det ursprungliga Doom från 1993. Spelet kommer att finnas tillgängligt som en gratis uppdatering i april.

Doom kommer att kunna spelas på gräsklipparnas skärmar och kontroller mellan april och september 2024. Detta möjliggör något så speciellt som intensivt skjutande och demonbekämpning, direkt på gräsklipparen.

Läs också För riktigt stora trädgårdar Husqvarnas bud på en robotgräsklippare värdig en golfbana.

Ologiskt?

Detta väcker några frågor. När allt kommer omkring, köper du inte en robotgräsklippare just för att kunna luta dig tillbaka medan gräsklipparen gör jobbet på egen hand? Man vill ju helst inte ha något att göra med gräsklipparen, bara lämna platsen och återvända till en magiskt klippt gräsmatta.

Så för att spela Doom måste du använda kontrollknapparna på gräsklipparen och manövrera enligt skärmen. Hade gräsklipparen däremot kunnat projicera bilden framför sig och sedan hugga ner monster efter monster – det är något vi skulle velat se! Visst, vi inser att det är för sci-fi för den typen av produkter.

Husqvarna_DOOM_Play copy
Foto: Husqvarna

Husqvarna Automower NERA vann spelpris

Den uppenbara motsägelsen hindrade inte Husqvarna från att ta emot priset för ” Bästa aktivering” på DreamHack-mässan i Stockholm i november förra året, där den först presenterades.

Enligt Björn Mannefred, mjukvaruingenjör på Husqvarna, är detta en kreativ och rolig hyllning till skaparna av det ikoniska spelet. ”Och det visar på den innovativa andan hos deras egna ingenjörer. Det visar också att Husqvarna har tagit processorkraft och programmeringsmöjligheter på allvar, eftersom de har omprogrammerat hårdvaran i sina maskiner för att köra Doom-spelet.

Det gör oss också nyfikna på vilka andra nyheter som kommer att komma från det hållet i framtiden. Stephen King-filmen The Lawnmower Man, någon?

Mer info: husqvarna.com

Läs också Husqvarna Nera gräsklippare för villan Företagets släpper nya modeller utan begränsningskabel samt en busk- och grässax.

 

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Uppkopplat utbud från Samsung

Miele presenterar fler funktioner i sin app

Se hur du städar

Säkerhetslösning från Yale

Nya robotar från Ecovacs tar hand om fönster och trädgård

Matberedare med ikoner istället för vred

Dreame lanserar sin första robotgräsklippare i Sverige

Smartlåset som är inbyggt i dörren

iRobot vidareutvecklar sin mest sålda robotdammsugare

Espresso med en enda svepning

Samsungs nya AI-vitvaror

Två nya, exklusiva kolsyremaskiner

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen