Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Philips Pet Series – smarta husdjursprodukter

Versuni har lanserat två produkter i Philips nya serie med smarta husdjursprodukter – en foderautomat och en vattenfontän.

Av / 2024-06-21 - 09:46
Philips Pet Series – smarta husdjursprodukter

De två nya produkterna i Philips Pet Series är tänkta att förse ditt husdjur (läs din katt eller din lilla hund) med mat och dryck dygnet runt, även om du själv inte är hemma, och du kan planera ditt husdjurs måltider så att de portioneras ut i rätt mängd och vid rätt tidpunkter.

Philips smarta foderautomat med kamera är en uppkopplad produkt som hanteras via Philips Pet Series-appen (Android/iOS) där man kan planera exakta portioner i förväg och följa sitt husdjurs matningsschema. Man kan även se sitt husdjur i realtid via appen, och prata med det via tvåvägs röstfunktionen. Via appen kan man också få aviseringar direkt till sin mobil så man kan hålla kontakten med sitt husdjur även när man inte är hemma.​

Foderautomaten har en förseglad design och anti-tilltäppningsteknik som håller maten fräsch i upp till 30 dagar, enligt företaget. Kapaciteten är 4,5 liter och den är avsedd för torrfoder i storleken 2-12 mm. Kameran har 1080P-upplösning och mörkerseende, och batteribackupfunktion förhindrar måltidsstörningar under strömavbrott.

Philips vattenfontän är försedd med en rörelsesensor som aktiverar den när husdjuret är i närheten, vilket ska tilltala naturliga instinkter och uppmuntra till att dricka mer. Fontänen ger friskt och rent vatten genom ett ett 4-lagersfilter med aktivt kol, och ett smart pumpsystem skyddar hemmet genom att stänga av när vattennivån är låg, för att förhindra eventuella skador, meddelar företaget.

Läs också En smart kattsandlåda Företaget 3i har presenterat en smart kattsandlåda, som ska råda bot på problemet med obehaglig lukt.

Vattenfontänen har en kapacitet på 2,2 liter och är tystgående (ljudnivån är lägre än 38 dB).

Philips-PetSeries_1 Philips-PetSeries_2 Philips-PetSeries_3 Philips-PetSeries_4 Philips-PetSeries_5
<
>
Philips Pet Series. Foto: Versuni

Pris och tillgänglighet

Båda produkterna är tillgängliga nu. Philips smarta foderautomat med kamera (PAW5320/02) kostar 1 893 kronor och Philips vattenfontän (PAW3210/02) kostar 535 kronor.

Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbetat med att hålla koll på - och skriva om - trender, innovationer och produkter inom konsumentelektronik samt vitvaror & småapparater. 1999-2017 jobbade Ola på de svenska branschtidningarna Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktör samt chefredaktör. Sedan 2017 arbetar Ola som konsult - i det egna bolaget Eor AB, grundat 2014 - med fokus på framförallt det skrivna ordet.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Roborock Qrevo S rengör sig själv

Lättinstallerat smart lås från Aqara

Autentisk pizza på mindre utrymme

Bertazzoni patenterar Air-Tec

Smarta husdjursprodukter från Philips

Kylfrys med 438 färgkombinationer

Färgrik musik från Wiz

Husqvarnas robotgräsklippare får solcellsladdning

Dubbel airfryer i kompakt format

Enklare liv med Yales smarta kodhantag

Prisvärd airfryer med fönster

Små kylskåp och frysar från Miele

Rulla till toppen