Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Världens första intelligenta kattsandlåda

Företaget 3i har presenterat en smart kattsandlåda, som ska råda bot på problemet med obehaglig lukt.

Skrivet av / 2024-02-03 - 10:00
Världens första intelligenta kattsandlåda

3i Intelligent Cat Litter Box M1 lanseras som en innovativ och fräsch lösning, designad för användare som kämpar med den obehagliga lukten av traditionella kattsandlådor, samtidigt som den prioriterar katternas säkerhet.

2024 års strategiska plan för 3i lägger stor vikt vid att expandera våra intelligenta husdjursprodukter till den globala marknaden. De flesta i 3i-teamet har katter, och vi känner till krånglet med att använda en traditionell kattsandlåda – som lukt, tunna lager av strö etcetera. Vi är ett team som skapar produkter som tar itu med verkliga problem, så här är den, världens första intelligenta, luktfria kattsandlåda, M1-serien”, säger Zexiao Wu, vice president för 3i.

M1 har en innovativ auto-pack teknologi som omedelbart försluter kattavfall i en påse, effektivt fångar luktmolekyler och hämmar tillväxten av bakterier och skadedjur, anger företaget, och berättar att kattlådan dessutom är utrustad med en smart modul som använder ozon för att rena luften, ytterligare neutralisera lukter och säkerställa sterilisering.

M1 har ett avfallsfack med stor kapacitet (13 liter) för att undvika fulla lådor, och den har också en påminnelsefunktion, för att eliminera behovet av konstant kontroll. 3i Intelligent Cat Litter Box M1 är försedd med fyra infraröda sensorer, en mikrovågssensor, fyra blockeringsdetektorer och fyra gravitationssensorer.

Den fyller automatiskt på kattsand och för att minimera störningar för katten är den utrustad med flera sensorer som exakt spårar kattens rörelser.

3i Intelligent Cat Litter Box M1. Foto: 3i

Rengöringsprocessen pausas när katten kommer in och återupptas när katten går ut. I händelse av ett sensorfel stoppar en integrerad säkerhetsfunktion automatiskt rengöringsprocessen, vilket ska förhindra eventuella skador orsakade av föremål som sensorerna inte kan upptäcka.

Lanseringsdatum och pris är i skrivande stund inte fastställt.

Läs också Spåra katten med Tile Vill du inte bara hålla koll på nycklarna utan även kissekatten är Tile for Cats något för dig.
Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbetat med att hålla koll på - och skriva om - trender, innovationer och produkter inom konsumentelektronik samt vitvaror & småapparater. 1999-2017 jobbade Ola på de svenska branschtidningarna Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktör samt chefredaktör. Sedan 2017 arbetar Ola som konsult - i det egna bolaget Eor AB, grundat 2014 - med fokus på framförallt det skrivna ordet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

125 Gala Edition-erbjudanden under Mieles jubileumsår

Jura X10 uppdaterad med Cold Brew

Kabelfri robotgräsklippare med fyrhjulsdrift

Shark på väg till Europa

Ninja satsar på Europa

Platt hår utan varma plattor

AI-sömnförbättring med TipTraQ

En smart kattsandlåda

Husqvarna Nera gräsklippare för villan

X30 Ultra är nya toppmodellen från Dreame Technology

Robotgräsklippare till budgetpris

Snabb kombinerad tvätt/tork från LG

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen