Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Aqara Smart Lock U200 är ett lättinstallerat smart lås

Låset, som monteras på det befintliga, stöder Matter och Apple Home keys.

Av / 2024-07-10 - 11:52
Aqara Smart Lock U200 är ett lättinstallerat smart lås

Det finns många smarta lås där ute, som de utmärkta Yale Doorman. Men många av dem kräver att man ersätter det befintliga låset, något som inte alltid är helt lätt, och kan kräva att man måste anlita en montör. Det slipper man med Aqaras nya lås som monteras på det gamla. Man behöver inte göra något ingrepp i dörren och det kan monteras med en enkel skruvmejsel.

Läs också Yale Doorman har blivit mer modernt Den senaste Yale Doorman L3S är ett smart kodlås som är lika säkert som det är elegant och enkelt.

Väl monterat kan låset låsas upp med fingeravtrycksigenkänning, PIN-koder, mobilappen, röstassistenter, Aqaras NFC-kort eller faktiskt Apple Home keys. Vi är inte bortskämda med att se smarta lås som stöder Apples lösning där man helt enkelt blippar sin iPhone eller Apple Watch för att låsa upp. Om allt annat går åt skogen kan man fortfarande låsa upp med sin gamla hederliga nyckel.

Låset har flera säkerhetsfunktioner under huven, som kryptering för att skydda mot hackerangrepp, ett larm om någon försöker manipulera kodlåset och en automatisk låsfunktion så att man inte glömmer dörren olåst. Man får även notiser om händelser så att man vet när folk kommer och går i hemmet. Naturligtvis kan man dela ut tillfälliga koder till gäster och hantverkare.

Foto: Aqara

Trevligt nog stöder låset både Matter-standarden och Thread-protokollet, vilket bör göra det enkelt att integrera i sitt smarta hem, och så pass framtidssäkert som det går idag.

Det inbyggda laddbara batteriet ska räcka upp till sex månader mellan varje laddning. Kodlåset på utsidan kan antingen använda AAA-batterier eller anslutas till dörrklockans ström.

Pris och tillgänglighet

Aqara Smart Lock U200 finns att köpa på Aqaras Amazon-butik i Europa, men kan även finnas hos dess skandinaviska återförsäljare. På Amazon går det för 270 euro, cirka 3 100 kronor.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

1 reaktion på ”Aqara Smart Lock U200 är ett lättinstallerat smart lås”

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Autentisk pizza på mindre utrymme

Bertazzoni patenterar Air-Tec

Smarta husdjursprodukter från Philips

Kylfrys med 438 färgkombinationer

Färgrik musik från Wiz

Husqvarnas robotgräsklippare får solcellsladdning

Dubbel airfryer i kompakt format

Enklare liv med Yales smarta kodhantag

Prisvärd airfryer med fönster

Små kylskåp och frysar från Miele

Vidareutvecklad espressomaskin

Hantera altandörren via Matter

Rulla till toppen