Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

: ASUS MeMO Pad 8 ME581C

Kompakt arbetshäst

ASUS MeMo Pad 8 levererar varorna för en liten peng.

Skrivet av / 2015-09-19 - 05:00
ASUS MeMO Pad 8 ME581C
Peter Gotschalk

Vid första anblicken ser den inte mycket ut för världen, ASUS MeMo Pad 8, men den kompakta Android-surfplattan med 8-tums skärm och Intel Atom quadcore-processor är lite av en varg i fårakläder, för på en rad områden presterar den som en mycket dyrare produkt.
Skärmen är snudd på testets bästa och har en knivskarp bild med bra ljusstyrka och tjusiga, verklighetstrogna färger.

Ljudet är inte lätt att säga något dåligt om. Om man använder ett ordentligt par hörlurar får man som belöning en kraftfull volym och en bra djupbas helt utan förvrängning. Och kombinerar man den snygga skärmbilden med det fina ljudet så säger det nästan sig självt att videoegenskaperna är snudd på enastående. Det är svårt att hitta en mer optimal surfplatta när det ska tittas på film på tåget, på planet eller i baksätet på bilen.
MeMo Pad 8 är gjord av plast och glas, och baksidan har en förmåga att sugna åt sig kladdiga fingeravtryck. Men kvalitetskänslan är ändå överlag positiv och lyckligtvis är surfplattan så robust att den enkelt överlever när barnen drar i den åt olika håll.

Vår enda negativa kritik om surfplattans fysiska egenskaper måste vara att den har en tendens att bli ganska varmt på baksidan om man pressar den för hårt.
Lyckligtvis är det lättare sagt än gjort, för som våra benchmark-siffror visar har MeMo Pad 8 massor av muskler att uträtta storverk med. Den får testets näst högsta resultat i Geekbench 3-mätningen och i AnTuTu-prestandatestet är den till och med vinnaren. Till vardags är intrycken desamma. Appar öppnas omedelbart, navigering i startskärmar och menyer går snabbt och tunga appar som våra sedvanliga testspel, Asphalt 8, körs utan knot.

Om vi prompt måste ta fram de kritiska glasögonen så måste det vara för att ASUS proppar sina surfplattor – MeMo Pad 8 också – med alldeles för mycket bloatware. För att bara nämna några så finns appar som PartyLink, MyASUS, SuperNote, Mirror, Omlet Chat och så vidare. Vi inser naturligtvis att ASUS försöker vinna användarnas gunst genom att involvera dem i något slags ASUS-värld med appar och tjänster, men någon borde lära dem en sak eller två om behärskningens svåra konst.

 

Slutsats

Helhetsintrycket av ASUS MeMo Pad 8 är dock fortfarande positivt. Här är det verkligen tal om en kvalitetsprodukt till reapris. Oavsett om vi pratar om prestanda, kvalitetskänsla, skärm eller ljud så levererar ASUS varorna på en nivå som man annars bara förväntar sig av betydligt dyrare produkter. Surfplattan är perfekt för barnen – så bra som den är med video, musik och spel – men vuxna kan också använda den.
MeMo Pad 8 finns för övrigt också i en något dyrare version med 4G/LTE.

Home tycker

Strålande skärm med hög upplösning och bildkvalitet. I kombination med bra ljud, utmärkta prestanda och robust konstruktion innebär det att MeMo Pad 8 är den optimala surfplattan för hela familjen. Strålande skärm med hög upplösning och bildkvalitet. I kombination med bra ljud, utmärkta prestanda och robust konstruktion innebär det att MeMo Pad 8 är den optimala surfplattan för hela familjen.

Också i detta test:

5 surfplattor i mellanklassen

Apple iPad mini 2

Fortfarande bäst

iPad mini 2 har nästan två år på nacken men kan nog ändå lära de yngre konkurrenterna en sak eller två.

Oöverträffad högupplöst skärm i kombination med tungt ljud, läcker design och massor av muskler.
4G/LTE-modellen är för dyr, och så finns Apple-surfplattan bara med 16 eller 32 GB, som inte går att utöka.
Läs hela testet

Huawei MediaPad T1 10

När ”budget” blir för billigt

Huawei har sparat in på för mycket i sin MediaPad T1 10.

Har 4G/LTE. Vissa användare tycker nog att Huaweis gränssnitt är enklare.
8 gigabyte räcker helt enkelt inte – inte ens när minnet går att utöka. Till vardags är prestanda så dåliga att det är irriterande.
Läs hela testet

Samsung Galaxy Tab A

Aj, det gör ont i ögonen!

Samsung Galaxy Tab A lider av en helt otroligt dålig skärm.

Lång batteritid är det enda positiva som är värt att nämna.
Skrämmande dålig skärm med lägre upplösning än de första Galaxy Tab-produkterna som Samsung släppte för mer än fyra år sedan.
Läs hela testet

Lenovo Yoga Tablet 2

Android-kungen

Lenovo Yoga Tablet 2 är en idealisk mellanklass-surfplatta.

Unik design med fokus på kvalitet. Skärmen är bra, ljudet är ännu bättre och prestanda är som i en mycket dyrare surfplatta.
Inget särskilt.
Läs hela testet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

För dig med Samsung-mobil

Adjö Lightning-kontakt!

Närmar sig vikbar perfektion

Nya Flip floppar inte, men vi flippar inte ut

Nothing Phone är här för att stanna

Kungen är död, länge leve kungen!

Rulla till toppen