TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
L&B:s Julkalender 2022

Panasonic TX-P50VT20

Referensen

Panasonic är vår referens när det gäller 3D-material, men även 2D-bilden är av referensklass.

forfatter
Publicerad 2010-10-25 - 08:14
L&B tycker
Superskarp 3D-känsla. Mjuka rörelser. Naturliga färger.
Begränsad ljusstyrka.
Specifikationer

Panasonic TX-P50VT20
50-tums 3D-plasma, 1920x1080
4 HDMI
Dolby 3D
Viera Cast
Pris: 29 000 kr

Riktpris: 29000Pr. 2010-10-25 Produktsida

Panasonic har insett att 3D kräver större skärmar och därför finns det ännu så länge ingen liten och billig 3D-skärm från deras håll. Toppmodellen P50VT20 kan visa 3D från Blu-ray-spelare och andra 3D-källor, men den har ingen ”2D-till-3D”-funktion som LG:s och Samsungs 3D-skärmar har.
VT20-serien är utrustad med Panasonics senaste plasmapanel, Infinite Black Pro, och i VT20 har Panasonic också använt en speciell och snabbare sorts fosfor som sägs orsaka mindre problem med ”plasma-eftersläpningar” än i de billigare V20- och G20-serierna. Detta är främst för att tillgodose de högre kraven som 3D-tekniken ställer, men ska enligt Panasonic också ge fördelar i vanlig 2D.
Panasonic-skärmen är välutrustad, den har bland annat 4 HDMI-kontakter, MPEG4-mottagare som är godkänd för Canal Digital, samt trådlöst internet. Bakåtvända kontakter komplicerar däremot väggmontering en smula. Rent designmässigt känns den också lite ”biffig”, ingenjörerna har prioriterat optimal avkylning i stället för att göra den så tunn som möjligt. Den ”caffè latte-inspirerade” färgtonen lär däremot passa in fint i många vardagsrum.
 Panasonic
Bildkvalitet
Panasonics senaste plasmageneration levererar väldigt hög bildkvalitet och toppmodellen VT20 är det bästa exemplet på det. Här får du kort och gott en otrolig färgrikedom och en naturlig och skarp bild som dessutom är mycket bekväm att titta på länge. 50VT20 gör sig bäst i rum med dämpad belysning och skärmen i antingen Cinema-läget eller det ytterst färgneutrala THX-läget. Gillar du att titta på film och sport i dagsljus så är en ljusstark LED-skärm fortfarande bättre – men än så länge är det ingen som slår Panasonic i biomörkret.
Panasonics 3D-bild är otroligt skarp och tydlig, samtidigt som den är behaglig att titta på. Medan vi på Samsungs och LG:s 3D-skärmar kan se tendenser till flimmer, crosstalk (dubbelbilder) och brus, fungerar Panasonics skärm och glasögon i princip felfritt. Bilden sitter som gjuten och djupperspektivet upplevs som bättre än på de andra skärmarna.
TX-P50VT20:s största svaghet är som nämnts ljusstyrkan. Även om Panasonic har jobbat hårt med att klämma ut extra ljus ur plasmacellerna så hämmas förbättringen ganska så markant av de mörka 3D-glasögonen. Ljusstyrkan räcker utmärkt till TV-tittning under de flesta förhållanden, men till 3D hade vi uppskattat ännu lite högre intensitet.
 

Också i detta test:

LG 60PK950N

Billig tungviktare

Som alternativ till sina bästa LED-modeller har LG en enorm 60-tums plasma – för samma pengar som konkurrenternas 50-tummare. Här måste man väl få mycket bild för pengarna?

Stor skärm till litet pris. Bra ljusstyrka och färger. THX-läge och bra inställningar.
Saknar lite svärta.

LG 55LX950N

Imponerande i 2D

LG vill också vara med i 3D-leken och deras LED-toppmodell är en av de mest välutrustade TV-apparaterna som går att köpa just nu.

Enorm kontrast och svärta. Bra synvinkel.
Lite eftersläpningar i rörelser Crosstalk i 3D.

Panasonic TX-P50V20

Alternativet till 3D

Om du vill ha förstklassig bildkvalitet, men kan klara dig utan 3D, är Panasonics ”näst bästa” plasma TX-P50V20 ett bra alternativ.

Mjuka rörelser. Naturliga färger.
Begränsad ljusstyrka.

Samsung PS50C7705

Det stora 3D-fyndet?

Samsung flåsar sig själva i nacken med sin nya plasmaskärm, som utöver snygg design och bild är utrustad med 3D-bild!

Mycket bra kontrast och svärta. Bra synvinkel.
Saknar den sista svärtan. Crosstalk i 3D.

Samsung UE55C8705

Designvinnaren

Det är inte många som slår Samsung när det gäller design. 8-seriens smala och läckra former gör det enklare att få in en storskärm i vardagsrummet.

Läcker design. Mycket bra kontrast och ljusstyrka. Mjuka rörelser utan eftersläpningar.
Crosstalk i 3D. Begränsad svärta. Snäv synvinkel.
Annons

Senaste artiklar:

Lämna en kommentar

OLED plus Ambilight = större inlevelse! Philips är tillbaka med ännu en färgsprakande OLED-TV: Med saftig kontrast och Ambilight är allt dukat för härliga filmupplevelser.
YouTube kör vertikalt på TV-skärmen Nu kan du snart se de vertikala videoklippen i YouTube-appen i din smarta tv.
Största TV:n vi har testat någonsin Glöm 85 tum, nu är det 98 tum som gäller om du vill ha en större TV än alla dina grannar! TCL 98C735 är en riktig monster-TV – och bildkvaliteten överraskar.
Samsung TV-ägare? Då ska du läsa detta! Apple TV-appen för Samsung TV strömmar nu innehåll i det öppna HDR10+ formatet som ett alternativ till Dolby Vision.
MiniLED ger bättre kontrast Sony har uppgraderat en av sina bästa LCD-skärmar med finmaskig MiniLED-bakbelysning. Den ger imponerande exakt kontrast och ljusstyrka, men det finns fortfarande utrymme för förbättringar ...
Kan 8K TV förbjudas? Strängare EU-krav på energieffektivitet kan sätta stopp för knivskarpa men energikrävande 8K-TV-apparater.
Följ Ljud & Bild