Samsung PS50C7705

Det stora 3D-fyndet?

Samsung flåsar sig själva i nacken med sin nya plasmaskärm, som utöver snygg design och bild är utrustad med 3D-bild!

Samsung har lanserat sig själva som leverantör av trådsmala LED-skärmar, men vad inte så många vet är att de också tillverkar plasmaskärmar. 50-tummaren i 7-serien har många likheter med sina LED-kusiner, inklusive en läcker, tunn design och en avancerad bildbehandling. PS50C7705 är mindre än hälften så tjock som Panasonics plasma och har dessutom samma praktiska, sidomonterade kontakter. Det är dock ett minus att vi kan höra lite mer sus från strömförsörjningen i Samsungs skärm än från de två Panasonicarna i testet.
 Samsung UE55C8705
Bildkvalitet
Vill du se skarpa bilder kan vi rekommendera en närmare titt på Samsung-plasman. Föregångaren LE855 var känd för sin distinkta och rena bild, och modellerna i 7-serien fortsätter med den trenden. Här snackar vi om en knivskarp bild som får fram detaljer vi nästan inte visste fanns! Och utan att bilden blir för hård eller urlakad i konturerna.
PS50C7705 har också en mycket god ljusstyrka för att vara en plasmaskärm – fullt i klass med referensen från Panasonic. I dynamiskt läge och med strömbesparingsfunktionen avstängd är ljusstyrkan tillräcklig för att titta på TV en solig dag, även om bilden inte är lika ljusstark som med de LED-baserade skärmarna. PS50C7705 har inte en lika imponerande svärta som LED-skärmarna från LG och Samsung, inte heller riktigt samma detaljnivå i svart som Panasonic kan uppvisa. Under reella förhållanden och i dunkel rumsbelysning är skillnaden dock inte stor.
I tre dimensioner drar PS50C7705 fördel av plasmapanelens snabba responstid. 3D-bilden är väldigt skarp och uppfattas faktiskt som lite mjukare än motsvarande LED-skärmar. Dessvärre har även Samsung-plasman lite problem med crosstalk – ett fenomen som innebär att man kan skymta en antydan till dubbelbilder genom glasögonen. 3D-läget innebär också mer brus i bilden, vilket hämmar djupeffekten ett par snäpp om man jämför med Panasonic. Detta syns speciellt tydligt på nära håll, men är mindre problematiskt när man betraktar skärmen på lagom avstånd från soffan.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Också i detta test:

LG 60PK950N

Billig tungviktare

Som alternativ till sina bästa LED-modeller har LG en enorm 60-tums plasma – för samma pengar som konkurrenternas 50-tummare. Här måste man väl få mycket bild för pengarna?

Stor skärm till litet pris. Bra ljusstyrka och färger. THX-läge och bra inställningar.
Saknar lite svärta.

LG 55LX950N

Imponerande i 2D

LG vill också vara med i 3D-leken och deras LED-toppmodell är en av de mest välutrustade TV-apparaterna som går att köpa just nu.

Enorm kontrast och svärta. Bra synvinkel.
Lite eftersläpningar i rörelser Crosstalk i 3D.

Panasonic TX-P50V20

Alternativet till 3D

Om du vill ha förstklassig bildkvalitet, men kan klara dig utan 3D, är Panasonics ”näst bästa” plasma TX-P50V20 ett bra alternativ.

Mjuka rörelser. Naturliga färger.
Begränsad ljusstyrka.

Panasonic TX-P50VT20

Referensen

Panasonic är vår referens när det gäller 3D-material, men även 2D-bilden är av referensklass.

Superskarp 3D-känsla. Mjuka rörelser. Naturliga färger.
Begränsad ljusstyrka.

Samsung UE55C8705

Designvinnaren

Det är inte många som slår Samsung när det gäller design. 8-seriens smala och läckra former gör det enklare att få in en storskärm i vardagsrummet.

Läcker design. Mycket bra kontrast och ljusstyrka. Mjuka rörelser utan eftersläpningar.
Crosstalk i 3D. Begränsad svärta. Snäv synvinkel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Marius


Senaste artiklar: