Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Panasonic TX-P50V20

Alternativet till 3D

Om du vill ha förstklassig bildkvalitet, men kan klara dig utan 3D, är Panasonics ”näst bästa” plasma TX-P50V20 ett bra alternativ.
Ljud & Bild tycker
Mjuka rörelser. Naturliga färger.
Begränsad ljusstyrka.
Specifikationer

Panasonic TX-P50V20
50-tums plasma, 1920x1080
Infinite Black Pro-bildpanel
4 HDMI
Viera Cast
Pris: 20 000 kr

Splitter nya 50V20 befinner sig under toppmodellen 50VT20 och strax ovanför budgetmodellen 50G20 i Panasonic-hierarkin. Den är också efterträdare till förra årets bästa plasma-TV, guldmedaljvinnaren TX-P50V10.
På utsidan syns det att V20 är ett tydligt steg uppåt från G20-serien när det gäller design. Både fjärrkontrollen, kabinettet och det vridbara bordsstativet är likadant som till VT20, men V20 är ett par centimeter tunnare och har bytt ut brunfärgen mot silver.
Anslutningsmöjligheterna väldigt fina och precis som i VT20 finns trådlöst internet med Viera Cast-internettjänster.
 
Bildkvalitet
När det gäller bildkvalitet var vi nyfikna på om 50V20 skulle vara fullt på nivå med toppmodellen VT20, eller om prestanda skulle ligga närmare den billigare G20. Rent tekniskt finns det ett par skillnader mellan V20 och VT20. Den dyrare serien har en annan typ av fosfor som tänds och släcks lite fortare, vilket ska innebära en snabbare uppdatering av bildens färginformation. Rent praktiskt är det dock svårt att se någon större skillnad på de två skärmarna när de står sida vid sida. Det känns som om VT20 har en hårfint bättre kontrast, vilket ger bilden lite extra dynamik, men i övrigt har de två skärmarna i stort sett identiska egenskaper. Svärtan är lika bra som i VT20 och färgåtergivningen och detaljeringen i gråtoner likaså – V20 har kort sagt 99 procent av VT20:s bildkvalitet i vanlig 2D. Och det betyder en bild av referensklass!

Också i detta test:

LG 60PK950N

Billig tungviktare

Som alternativ till sina bästa LED-modeller har LG en enorm 60-tums plasma – för samma pengar som konkurrenternas 50-tummare. Här måste man väl få mycket bild för pengarna?

Stor skärm till litet pris. Bra ljusstyrka och färger. THX-läge och bra inställningar.
Saknar lite svärta.

LG 55LX950N

Imponerande i 2D

LG vill också vara med i 3D-leken och deras LED-toppmodell är en av de mest välutrustade TV-apparaterna som går att köpa just nu.

Enorm kontrast och svärta. Bra synvinkel.
Lite eftersläpningar i rörelser Crosstalk i 3D.

Panasonic TX-P50VT20

Referensen

Panasonic är vår referens när det gäller 3D-material, men även 2D-bilden är av referensklass.

Superskarp 3D-känsla. Mjuka rörelser. Naturliga färger.
Begränsad ljusstyrka.

Samsung PS50C7705

Det stora 3D-fyndet?

Samsung flåsar sig själva i nacken med sin nya plasmaskärm, som utöver snygg design och bild är utrustad med 3D-bild!

Mycket bra kontrast och svärta. Bra synvinkel.
Saknar den sista svärtan. Crosstalk i 3D.

Samsung UE55C8705

Designvinnaren

Det är inte många som slår Samsung när det gäller design. 8-seriens smala och läckra former gör det enklare att få in en storskärm i vardagsrummet.

Läcker design. Mycket bra kontrast och ljusstyrka. Mjuka rörelser utan eftersläpningar.
Crosstalk i 3D. Begränsad svärta. Snäv synvinkel.
forfatter
Av

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.