Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

LG 55LX950N

Imponerande i 2D

LG vill också vara med i 3D-leken och deras LED-toppmodell är en av de mest välutrustade TV-apparaterna som går att köpa just nu.
Ljud & Bild tycker
Enorm kontrast och svärta. Bra synvinkel.
Lite eftersläpningar i rörelser Crosstalk i 3D.
Specifikationer

LG 55LX950N
55-tums 3D-LED, 1920x1080
400 Hz TruMotion
4 HDMI
2 USB-portar
WiFi och DLNA
Netcast-nätportal
Pris: 35 000 kr

Vi behöver inte gå längre tillbaka än till i fjol för att komma till en tid när TV-apparater som den här inte ens fanns. 55LX950N är lika tunn som Samsungs 8-modeller, men till skillnad från konkurrentens kantmonterade LED-ljus har LG spridit ut sina ljusdioder bakom hela panelen, vilket gör det möjligt att kontrollera ljuset på ett helt annat sätt. LG:s toppmodell har en uppsjö av finesser, inklusive trådlöst nätverk, MPEG4-mottagare och inte minst 3D-stöd. Den 55 tum stora skärmen kan också utmana Samsung när det gäller design. Med sin heltäckande, kantlösa glasfront ser den snygg ut i vardagsrummet, fast den spegelblanka ytan kan orsaka lite problem …
LG 
Bildkvalitet
Specifikationerna verkar lovande, och LG-skärmen lever upp till förväntningarna. 55LX950N har en extremt bra kontrast och kan skryta med en oerhört ljusstark och levande bild med bra ”tryck” i. Här lär du knappast sakna ljusstyrka ens i de mest upplysta rum, men tänk på att den blanka skärmbeläggningen kan orsaka reflektioner.
Tack vare en äkta LED-bakbelysning har LG-skärmen mycket bra kontroll över ljuset, och kan dämpa bakbelysningen efter behov. Svärtan är kort och gott den bästa vi har sett i någon skärm hittills, och överträffar till och med vår egen Pioner Kuro. LG-skärmen är fullständigt kolsvart när filmen kräver det. När det gäller detaljer i grått har den däremot inte en riktigt lika exakt gråtonskala som Panasonics plasmaskärmar. Dessutom är det fortfarande möjligt att se spår av bakbelysningen i scener som har ljusa och mörka områden samtidigt – fast det är inte på långa vägar när lika tydligt som på Samsungs LED-skärm.
LG-skärmens TruMotion-rörelsekompensering har väldigt mjuka rörelser, men saknar inte helt bieffekter. Vi kan se spår av skuggor och eftersläpningar efter föremål på skärmen. Lyckligtvis låter LG oss gå in och justera effekten av TruMotion-funktionen i flera steg, så att man själv kan fintrimma eller stänga av den efter egna behov.
Synvinkeln är väldigt bra för att vara en LCD-skärm, men du behöver inte sitta långt ut mot sidan förrän LG-skärmen får en smula urlakade färger. Svärtan ebbar också ut fort när man sitter långt ut mot sidan.
I 3D har LG precis som Samsung problem med lite tendenser till ”oro” och crosstalk. 3D-effekten är dock fortfarande imponerande och särskilt föremål som kommer ut ur skärmen känns väldigt realistiska. LG:s skärm utnyttjar att den har en väldigt bra ljusstyrka, vilket gör den väl lämpad för 3D-tittning i dagsljus. Men även här kan det spegelblanka frontglaset ställa till det, och det är lätt att bli distraherad om andra saker reflekteras i glaset när man tittar på 3D.

Också i detta test:

LG 60PK950N

Billig tungviktare

Som alternativ till sina bästa LED-modeller har LG en enorm 60-tums plasma – för samma pengar som konkurrenternas 50-tummare. Här måste man väl få mycket bild för pengarna?

Stor skärm till litet pris. Bra ljusstyrka och färger. THX-läge och bra inställningar.
Saknar lite svärta.

Panasonic TX-P50V20

Alternativet till 3D

Om du vill ha förstklassig bildkvalitet, men kan klara dig utan 3D, är Panasonics ”näst bästa” plasma TX-P50V20 ett bra alternativ.

Mjuka rörelser. Naturliga färger.
Begränsad ljusstyrka.

Panasonic TX-P50VT20

Referensen

Panasonic är vår referens när det gäller 3D-material, men även 2D-bilden är av referensklass.

Superskarp 3D-känsla. Mjuka rörelser. Naturliga färger.
Begränsad ljusstyrka.

Samsung PS50C7705

Det stora 3D-fyndet?

Samsung flåsar sig själva i nacken med sin nya plasmaskärm, som utöver snygg design och bild är utrustad med 3D-bild!

Mycket bra kontrast och svärta. Bra synvinkel.
Saknar den sista svärtan. Crosstalk i 3D.

Samsung UE55C8705

Designvinnaren

Det är inte många som slår Samsung när det gäller design. 8-seriens smala och läckra former gör det enklare att få in en storskärm i vardagsrummet.

Läcker design. Mycket bra kontrast och ljusstyrka. Mjuka rörelser utan eftersläpningar.
Crosstalk i 3D. Begränsad svärta. Snäv synvinkel.
forfatter
Av

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.