TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
HÖSTERBJUDANDE: 5 VECKOR FÖR 5 KR

TEST Philips The One 43 (43PUS8506/12)

Sätter färg på tillvaron

Gillar du färger? Med den här TV:n får du Philips välkända Ambilight-ljus som piffar upp bildupplevelsen lite extra.

forfatter
Publicerad 2022-02-18 - 09:00
Karakter
Philips The One 43 (43PUS8506/12)
L&B tycker
Philips-skärmen levererar snygg bildkvalitet med bra kontrast, och det färgsprakande Ambilight-ljuset förstärker inlevelsen.
Ljudet är relativt tunt och kan behöva hjälp av en soundbar.
Specifikationer
 • Storlek/typ: 43-tums 4K LCD
 • Upplösning: 3840×2160 (4K Ultra HD)
 • Panelfrekvens: 50/60 Hz
 • Operativsystem: Android 10
 • Ingångar: 4 HDMI (2 x 2.1, 2 x 2.0b), 2 USB
 • Utgångar: Optiskt digitalt ljud
 • HDR: Dolby Vision, HDR10+, HLG
 • Skärmstorlekar: 43, 50, 58, 65, 70, 75 tum
 • Webb: philips.se
Riktpris: 6 500Pr. 2022-02-18 Produktsida

Den här TV:n är en av de mest populära modellerna från Philips. Den har fått smeknamnet The One eftersom den ger många praktiska funktioner till ett bra pris. Vi har tidigare testat 65-tumsversionen, men lillebrorsmodellen i 43 tum har exakt samma specifikationer – inklusive tresidig Ambilight-belysning!

Philips The One PUS8506 living room
Philips The One PUS8506. (Foto: Philips)

Philips The One

Philips-skärmen skiljer sig från de andra testdeltagarna på flera områden. För det första märks det på byggkvaliteten att vi har att göra med en lite dyrare och exklusivare modell. TV:n har en stilig silverfinish och en T-formad fot som är vridbar. På baksidan hittar vi det karaktäristiska Ambilight-ljuset som lyser upp väggen bakom med färger som matchar handlingen på skärmen.

Till skillnad från den slimmade TV:n är fjärrkontrollen av det tjockare slaget. Men den har stora och tydliga knappar, och styrningen känns snabb och direkt.

Android-användargränssnittet innebär att man får tillgång till alla de senaste apparna och tjänsterna, inklusive Disney+, HBO Max med flera.

Philips The One är också kompatibel med HDR-videoformaten HDR10+ och Dolby Vision. Det garanterar att många av de senaste filmerna och serierna kan visas i bästa tillgängliga format.

Anslutningarna är bra, med 4 HDMI-ingångar, inklusive eARC-ljudreturkanal.

Skärmfrekvensen är dock begränsad till 60 Hz, så TV:n kan inte utnyttja den snabbaste grafiken (4K/120 Hz) från Xbox Series X och Playstation 5.

Bildkvalitet

43-tumsversionen av Philips The One har en VA LCD-panel med direkt LED-bakbelysning (de större versionerna har IPS-paneler). Ljusstyrkan och färgåtergivningen är både stark och tydlig. Vi blir också imponerade av bildskärpan som PUS8506 lyckas få fram. Innehåll i äkta 4K-upplösning i fullskärm, som Netflix-serien Snabba cash, ser riktigt snyggt ut på den kompakta Philipsen! PUS8506 lyckas också bevara sömlösa och smidiga rörelser när det går undan i handlingen.

Kontrasten från den här LCD-skärmen är i sig inte banbrytande. Philips-skärmen får dock god hjälp av Ambilight-ljuset som lyser upp väggen bakom TV:n i matchande färger. Detta gör att bilden får extra inlevelse och engagemang, och får faktiskt den här 43-tummaren att verka lite större än den är!

Ljudkvalitet

På ljudsidan är Philips utrustad med stereohögtalare och 2 x 10 watt effekt. Ljudet från de inbyggda högtalarna är relativt tunt, utan särskilt mycket bas och känns inte särskilt påkostat. Röster låter lite instängda jämfört med de bästa testdeltagarna.

Slutsats: PUS8506

Vi har tidigare hyllat Philips PUS8506 i 65 tum, så det är glädjande att se att 43-tumsversionen också håller. Philips-skärmen är en av de mest kostsamma i testet, men har i gengäld en bra bildbehandling och brett formatstöd som bidrar till att det mesta TV-innehållet ser riktigt bra ut. Dessutom lyckas Ambilight-ljuset skapa lite extra stämning när det är dags för filmkväll i vardagsrummet.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
 • Fler än 6 000 produkttester
 • Undvik felköp med våra tips och guider
 • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
 • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
 • Alltid uppdaterad med senaste nytt
 • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
 • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
 • L&B TechCast – en podcast med L&B
 • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

5 veckor 5 kr
(Erbjudande, ingen bindingstid.)
12 Månader 900 kr
(du sparar 288 kr)
12 Månader 1198 kr
(med tidningen)

Också i detta test:

Sony X89J (KD-43X89J)

Bra för spel

Sony X89J är dyrast i testet och utmärker sig med flera praktiska finesser. Ändå skiljer den sig inte våldsamt mycket från de billigare utmanarna.

Sony-skärmen har en skarp och naturlig bild med bra kontrast. Brett formatstöd och bra anslutningar gör detta till bra gaming-TV.
Bildkvaliteten är inte dramatiskt mycket bättre än de billigare modellerna i testet. Ljudet är relativt tunt.

Xiaomi Mi TV P1 43

Prisvärd Android-TV

Från kinesiska Xiaomi kommer en TV som hävdar sig väl mot konkurrenterna – trots ett lägre pris.

Xiaomi bjuder på Android-användargränssnitt, massor av appar och bra formatstöd.
Kontrasten är bara medelbra och ljudet är ganska så tunt.

TCL C725 (43C725)

Bra till det mesta

Med TCL C725 får du en tjusig bild och bra ljud till ett rimligt pris.

TCL C725 ger en snygg bild med bra ljusstyrka och kontrast. Den har dessutom brett bredformatsstöd och bra anslutningsmöjligheter, vilket gör den till en utmärkt allround-TV.
Även om Android-användargränssnittet är bra så tycker vi att TV:n reagerar lite långsamt på kommandon från fjärrkontrollen.

Hisense A7GQ (43A7GQ)

Kinesisk utmanare

Hisense A7GQ kan skryta med ett nytt och spännande användargränssnitt, men bildupplevelsen är lite blek jämfört med de bästa.

Hisense A7GQ har en snygg och modern design, bra anslutningsmöjligheter och brett stöd för olika videoformat.
TV:n saknar ett antal lokala appar och tjänster.

LG NANO756 (43NANO756)

Saknar kontrast

LG NANO756 är en fin och lättskött TV, men bildkvaliteten lever inte riktigt upp till förväntningarna.

LG-skärmen har ett fint användargränssnitt (WebOS) med ett bra urval av streamingtjänster.
Kontrasten och ljusstyrkan är bara medelbra. Det saknas stöd för en del viktiga format.

Samsung Q60A (QE43Q60A)

Slimmad och läcker QLED-TV från Samsung

Samsungs billigaste QLED-modell har slimmad design, snygg bildkvalitet och ett lättanvänt användargränssnitt. Bara ljudet är lite tråkigt.

Samsung Q60A är en utmärkt TV med bra bild, strålande gränssnitt och snygg design.
Ljudet är en besvikelse, det är tunt och skriker efter hjälp av en soundbar.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.
Mästarklass från Panasonic Panasonics bästa OLED-TV är tillbaka i full vigör – och nu finns den äntligen storformat! LZ2000E har helt enkelt en strålande bild.
Google släpper ny version av Chromecast Den här nya prylen från Google kan vara en prisvärd och smart uppgradering till din gamla TV.
Knivskarp 8K-OLED från LG OLED-teknikens alla välkända kvaliteter, kombinerat med knivskarp 8K-upplösning, gör denna toppmodell från LG till något av det häftigaste vi har sett!
Strålande OLED-TV Briljant bildkvalitet och kristallklart ljud – rakt ut från TV-skärmen – gör Sony A80K till en imponerande TV som kommer riktigt nära den dyrare A95K!
Glöm 85" nu är det 98" som gäller Stort och läckert ska det vara. Men det behöver inte kosta en förmögenhet!
Följ Ljud & Bild