TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

TEST: LG NANO756 (43NANO756)

Saknar kontrast

LG NANO756 är en fin och lättskött TV, men bildkvaliteten lever inte riktigt upp till förväntningarna.

Karakter
LG NANO756 (43NANO756)
forfatter
Publicerad 2022-02-18 - 09:00
Ljud & Bild tycker
LG-skärmen har ett fint användargränssnitt (WebOS) med ett bra urval av streamingtjänster.
Kontrasten och ljusstyrkan är bara medelbra. Det saknas stöd för en del viktiga format.
Specifikationer
  • Storlek/typ: 43-tums 4K LCD
  • Upplösning: 3840×2160 (4K Ultra HD)
  • Panelfrekvens: 50/60 Hz
  • Operativsystem: LG WebOS 5.0
  • Ingångar: 3 HDMI (2.0b), 2 USB
  • Utgångar: Optiskt digitalt ljud
  • HDR: HDR10, HLG
  • Skärmstorlekar: 43, 50, 55, 65, 70, 75 tum
  • Webb: lg.com/se

Sydkoreanska LG har nästan blivit synonymt med OLED-TV, men i de billigare prisklasserna är det fortfarande LCD som gäller. En av dessa är den billiga NANO756-serien, som finns i skärmstorlekar upp till 86 tum! Den här gången är det dock minstingen på 43 tum vi är intresserade av.

LG NANO756

NANO756-serien från LG har ett ganska så enkelt utförande i svart plast, med två små fötter som skruvas in från undersidan. Designen är ganska klumpig och har en tjock formfaktor om man jämför med LG:s egna OLED-skärmar. Den kommer också att sticka ut en del om man hänger upp den på väggen.

En annan sak man ska veta är att NANO756 saknar en del finesser som vi har vant oss vid från andra LG-modeller. En av dem är stödet för HDR-formatet Dolby Vision. NANO75 har inte heller lika bra anslutningar som vissa av konkurrenterna. Den får klara sig med tre HDMI-ingångar, utan avancerade 2.1-funktioner. Däremot finns stöd för eARC-ljudreturkanal på en av ingångarna.

På pluskontot är LG-skärmen väldigt enkel att använda. Den har LG:s användargränssnitt WebOS, som använder pekfjärrkontrollen Magic Remote för att navigera runt i menyerna. App-utbudet är också bra, det går att ladda ner massor av aktuella streamingtjänster.

LG NANO756
LG NANO756. (Foto: LG)

Bildkvalitet

LG-skärmen har en bild som ligger efter flera av konkurrenterna. Färgåtergivningen är visserligen snygg: NANO75 har ett bra Bio-bildläge som ger neutrala och nyanserade färger. Tyvärr är svärtan och kontrasten ganska medelmåttig och saknar lite tryck i detaljerna för att verkligen engagera. Det märks särskilt på effektfulla serier från Netflix och Disney+, och det hjälper inte heller att LG-skärmen saknar stöd för Dolby Vision HDR-formatet. Den här LCD-skärmen har inte heller särskilt bra ljusstyrka, bilden upplevs som ganska blek i ljusa rum.

Ljudkvalitet

Ljudet från LG NANO75 är inte dumt alls: ​​här får man mer fyllighet och klarhet än med många av de andra TV-apparaterna i testet – tillräckligt för att man ska börja stampa takten med musiken och få lite tryck i ljudeffekter. Man kan välja mellan många olika ljudlägen, rent ljudmässigt föredrog vi bioinställningen. Men det finns en gräns för hur högt man kan spela innan de inbyggda högtalarna låter lite ansträngda.

Slutsats

LG är kända för sina kontrastrika OLED-skärmar men den här LCD-modellen ger en jämförelsevis ganska platt bildupplevelse. NANO756 har inte särskilt stark ljusstyrka, svärtan är relativt grå och den allmänna bildkvaliteten ligger ett snäpp under många av de andra testdeltagarna. På pluskontot är ljudåtergivningen relativt bra – men bilden behöver mer krut!

Också i detta test:

Sony X89J (KD-43X89J)

Bra för spel

Sony X89J är dyrast i testet och utmärker sig med flera praktiska finesser. Ändå skiljer den sig inte våldsamt mycket från de billigare utmanarna.

Sony-skärmen har en skarp och naturlig bild med bra kontrast. Brett formatstöd och bra anslutningar gör detta till bra gaming-TV.
Bildkvaliteten är inte dramatiskt mycket bättre än de billigare modellerna i testet. Ljudet är relativt tunt.

Xiaomi Mi TV P1 43

Prisvärd Android-TV

Från kinesiska Xiaomi kommer en TV som hävdar sig väl mot konkurrenterna – trots ett lägre pris.

Xiaomi bjuder på Android-användargränssnitt, massor av appar och bra formatstöd.
Kontrasten är bara medelbra och ljudet är ganska så tunt.

Philips The One 43 (43PUS8506/12)

Sätter färg på tillvaron

Gillar du färger? Med den här TV:n får du Philips välkända Ambilight-ljus som piffar upp bildupplevelsen lite extra.

Philips-skärmen levererar snygg bildkvalitet med bra kontrast, och det färgsprakande Ambilight-ljuset förstärker inlevelsen.
Ljudet är relativt tunt och kan behöva hjälp av en soundbar.

TCL C725 (43C725)

Bra till det mesta

Med TCL C725 får du en tjusig bild och bra ljud till ett rimligt pris.

TCL C725 ger en snygg bild med bra ljusstyrka och kontrast. Den har dessutom brett bredformatsstöd och bra anslutningsmöjligheter, vilket gör den till en utmärkt allround-TV.
Även om Android-användargränssnittet är bra så tycker vi att TV:n reagerar lite långsamt på kommandon från fjärrkontrollen.

Hisense A7GQ (43A7GQ)

Kinesisk utmanare

Hisense A7GQ kan skryta med ett nytt och spännande användargränssnitt, men bildupplevelsen är lite blek jämfört med de bästa.

Hisense A7GQ har en snygg och modern design, bra anslutningsmöjligheter och brett stöd för olika videoformat.
TV:n saknar ett antal lokala appar och tjänster.

Samsung Q60A (QE43Q60A)

Slimmad och läcker QLED-TV från Samsung

Samsungs billigaste QLED-modell har slimmad design, snygg bildkvalitet och ett lättanvänt användargränssnitt. Bara ljudet är lite tråkigt.

Samsung Q60A är en utmärkt TV med bra bild, strålande gränssnitt och snygg design.
Ljudet är en besvikelse, det är tunt och skriker efter hjälp av en soundbar.

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Första testet av QD-OLED Sonys nya toppmodell A95K är en av de första TV-apparaterna som har den nya QD-OLED-tekniken. Och en bildkvalitet vi knappt sett maken till!
Panasonic avslöjar årets tv-modeller Introducerar en rad uppgraderade OLED- och LCD-modeller skräddarsydda för spel.
Ny OLED-TV från Bang & Olufsen B&O har uppdaterat sin bästa TV med en helt ny OLED-panel från LG. Och prislappen blir ... häftig.
Så väljer vi tv Bildkvalitet, pris och storlek är det mest avgörande när vi svenskar ska investera i ny tv.
På jakt efter en ny TV? Kolla vår topp 10-lista! Här hittar du de 10 bästa TV-modellerna just nu!
En av de bästa OLED-skärmarna vi har testat LG:s stilfulla OLED-TV med galleridesign är tillbaka i ny 2022-årgång. OLED G2 har en gnistrande bra bildkvalitet!
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend