Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Viewsonic ViewPad 10s

Billig, men…

Viewsonic är ett av märkena som har lånat Pad-namnet i hopp om att de ska göra surfplattan mer lockande.
Ljud & Bild tycker
Ganska snabb.
Förvirrande knappar. Tveksam skärm. Dålig batteritid.
Specifikationer
 • Android 2.2
 • 10-tums pekskärm
 • 1024 x 600-upplösning
 • 1 GHz dubbelkärnig Cortex A9-processor
 • Wi-Fi
 • 3G
 • Bluetooth 2.1 + EDR
 • GPS
 • HDMI
 • USB
 • microSD
 • Vikt: 730g

Som namnet antyder har ViewPad en 10-tums skärm, vilket är en gnutta större än iPads 9,7 tum men skillnaden får anses som marginell.

Vårt testexemplar var laddat med Android 2.2. Det är en äldre version av operativsystemet, och ViewPad präglas av detta. Version 3.0 passar mycket bättre för surfplattor och förbättrar prestanda markant. Det är också värt att notera att version 2.2 inte ursprungligen är gjort med sådana här enheter i åtanke, så det finns en del anpassningar som inte alltid är så lyckade.

Användning
En av sakerna som du snabbt upptäcker saknas (det finns flera) är Google Maps. Det är en ganska central del av en surfplatta och hur Viewsonic kunde komma på idén att ta bort den är en gåta. Dessutom saknas Gmail och YouTube som egna appar. Det verkar också som om Viewsonic har gjort en egen version av Android Markets, vilket inte på något sätt höjer helhetsintrycket. En annan detalj vi reagerade på är den genomgående plastiga känslan. Det osar inte direkt av kvalitet och allt verkar lite hastigt hopsatt. På pluskontot hittar vi såväl USB och HDMI som MicroSD.

Skärmen är ett kapitel för sig. Med en upplösning på 1024 x 600 pixlar är den inte direkt knivskarp. Synvinkeln är inte heller bra och om du sätter dig i solskenet är den en fullständig katastrof.

ViewPad har kamera, men den är bara på 1,3 megapixlar och har en bildkvalitet som inte behöver beskrivas närmare än att den är eländig. Vi är inte heller särskilt nöjda med kvaliteten på video.

Annons

Till och med knappsystemet har Viewsonic krånglat till. I normala fall styrs Android med en rad tryckkänsliga knappar, men de saknas på ViewPad 10 och har delvis ersatts av fysiska knappar. Vad som saknas är knappar som Sök, Hem och Meny. De är integrerade i operativsystemet och vi saknar lösningar på själva enheten för dem. Däremot är surfplattan ganska så snabb och beröringsområdena reagerar bra.

Slutsats
ViewPad 10s är en surfplatta som är gjord för att pressa priset, det har uppenbarligen prioriterats mest under utvecklingen. Tyvärr märks det. Den känns billig och Viewsonic har hoppat över så mycket för att spara pengar att totalintrycket är tämligen trist.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Också i detta test:

Acer Iconia A500

Reell utmanare

En sak ska Acer ha beröm för: A500 har samma kvalitetskänsla som iPad.

Billig. Bra anslutningar. Snabb.
Inte 3G. Tung.

Apple iPad 2

Sitter säkert

iPad 2 är ingen revolution om man jämför med den första modellen, snarare en evolution. Och det räcker.

Mycket bra gränssnitt. Bra skärm och bra grafik. Överlägsen tillgång på appar.
Slutet system. Få anslutningar. Eländig kamera.

LG Optimus Pad

3D-plattan

LG lånar ordet ”pad” för att göra sin Optimus-platta mer attraktiv. Och den har 3D-video!

Snabb. 3D-video. Android 3.
Väldigt dyr. Tung. Skärmen stöder inte 3D.

Creative ZiiO 10

Faller platt

ZiiO 10 är lite annorlunda och inte direkt tänkt som en konkurrent till iPad.

Billig. Bra musikprogram.
Svåranvänd. Dålig skärm. Gammal Android-version.
forfatter
Av

1 Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.