Acer Iconia A500

Reell utmanare

En sak ska Acer ha beröm för: A500 har samma kvalitetskänsla som iPad.
Ljud & Bild tycker
Billig. Bra anslutningar. Snabb.
Inte 3G. Tung.
Specifikationer
 • Android 3.0
 • 10,1-tums pekskärm
 • 1280 x 800-upplösning
 • 1 GHz Tegra dubbelkärnig processor
 • Wi-Fi, Bluetooth 2.1
 • DLNA
 • A-GPS
 • US
 • microSD
 • HDMI
 • 10 timmars batteritid
 • Vikt: 760g
forfatter

Det beror främst på materialvalet, som också innebär att A500 kanske är i tyngsta laget med sina 760 gram. Men snygg är den!
Skärmen är 10,1 tum stor och bildkvaliteten är hög. Upplösningen är 1280 x 800 pixlar, vilket också är positivt. Vårt testexemplar hade 32 GB i minne.

Användning
Vi tycker A500 är mycket snabb och den kapacitiva pekskärmen är en fröjd att använda. Om vi ska klaga på något så måste det vara skärmformatet. 16:9 är fint så länge du ska titta på film. Ska du däremot surfa på nätet på höjden är det inte lika läckert, då är skärmen helt enkelt för smal.

Acer har fått plats med både USB. HDMI och microSD-port på sin surfplatta, och det gör den oerhört mottaglig för data och information från andra enheter, till skillnad från iPad.

En funktion vi saknade var möjligheten att köra på mobilnätet. Att den bara stöder Wi-Fi är synd. A500 kör Android 3.0 och Acer har inte ändrat så mycket på det ursprungliga operativsystemet. Det finns ett par Acer-specifika tillägg och ändringar, inklusive ett mappsystem som vi gillar.
När det gäller program finns alla de vanliga Android-apparna. Dessutom har Acer stoppat i ett bilspel (Shift) och ett golfspel. Det finns också ett par nyttoprogram som Docs to Go, direktlänk till Facebook samt SocialJogger, för att bara nämna ett par stycken, och ett flertal appar för hantering av musik, video och andra media. A500 kan också sättas upp som DLNA-server.

Acer-plattan har naturligtvis en kamera också. Visserligen inte i 3D som hos LG, men det gör inget. 5 megapixlar betyder riktigt fina bilder och tillsammans med en inbyggd blixt är resultatet inte dumt alls. Videodelen är vi inte lika imponerande av, även om den kan filma i 720p. På framsidan finns en extra kamera för videosamtal.

Slutsats
Iconia A500 är den bästa av iPod-konkurrenterna vi testat här. Vi tycker däremot att Android har en bit kvar tills det når samma användarvänliga nivå som iOS. Version 3.0 Honeycomb är ett bra steg på vägen, men det återstår ändå en del. A500 är en läcker historia men väger för mycket. 760 gram är i mesta laget att släpa på. Multimediestödet är väldigt bra och när det gäller anslutningar är A500 överlägsen iPad. Ändå finns det mycket som är sig likt hos Android-enheterna och vi anser att det saknas en del i förhållande till iPad.

Också i detta test:

Apple iPad 2

Sitter säkert

iPad 2 är ingen revolution om man jämför med den första modellen, snarare en evolution. Och det räcker.

Mycket bra gränssnitt. Bra skärm och bra grafik. Överlägsen tillgång på appar.
Slutet system. Få anslutningar. Eländig kamera.

Viewsonic ViewPad 10s

Billig, men…

Viewsonic är ett av märkena som har lånat Pad-namnet i hopp om att de ska göra surfplattan mer lockande.

Ganska snabb.
Förvirrande knappar. Tveksam skärm. Dålig batteritid.

LG Optimus Pad

3D-plattan

LG lånar ordet ”pad” för att göra sin Optimus-platta mer attraktiv. Och den har 3D-video!

Snabb. 3D-video. Android 3.
Väldigt dyr. Tung. Skärmen stöder inte 3D.

Creative ZiiO 10

Faller platt

ZiiO 10 är lite annorlunda och inte direkt tänkt som en konkurrent till iPad.

Billig. Bra musikprogram.
Svåranvänd. Dålig skärm. Gammal Android-version.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Marius


Senaste artiklar: