TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

TEST: Topp 10 brusfria hörlurar och öronproppar

EFter pandemin kommer bruset. Du behöver nya hörlurar!

Tillbaka i vardagen, med trafik och brus. Här är vår topp 10-lista med rekommenderade hörlurar och öronproppar som har brusreducering.

forfatter
Publicerad 2022-02-21 - 08:44

Nu när pandemin är över officiellt är det hög tid att börja vara med folk igen. Det betyder kollektivtrafik, kanske till och med flygresor, och jobb i kontorslandskap.

Trådlösa hörlurar och öronproppar med brusreducering

Allt det här betyder mer oväsen också! Men oroa dig inte, här är en liten översikt över de tio bästa hörlurarna och öronpropparna i billiga och lite dyrare prisklasser som är utrustade med brusreducering. Trådlösa, naturligtvis!

Alla de rekommenderade hörlurarna är plockade från tidigare tester. Några av dem kommer från grupptester, därför kommer du att hitta flera ”Bäst i test”-utmärkelser.

Läs också Vill du jobba ostört? Då behöver du ett ordentligt headset! Äntligen får vi gå tillbaka till kontoret! För en del av oss innebär det ett öppet kontorslandskap. Då behövs ett bra headset, med aktiv brusreducering, för att få bort bruset och få fram rösten.
iStock 911964140

OnePlus Buds Pro

Strålande AirPods-kopia

Det är helt uppenbart att OnePlus har använt AirPods Pro som mall, men Buds Pro är ändå så lyckade att de förtjänar att betraktas som något eget.

Mycket naturtroget ljud med musik, bra snärt i piano och tjusig klang i röster. Välfungerande brusreducering och omgivningsljud. Bra kontroller direkt på propparna och fin kvalitetskänsla.
Appen har ingen EQ-funktion. Ingen multipunkt-anslutning ännu.

Sennheiser CX Plus True Wireless

Nästan komplett från Sennheiser

Sennheiser har tagit en bra öronpropp och gjort den ännu bättre med brusreducering.

Strålande ljudkvalitet och okej brusreducering. Sidetone gör att man hör sig själv när man pratar i telefon.
Inte den tightaste passformen.

Nura NuraTrue

Intelligenta öronproppar

NuraTrue mäter din hörsel och skräddarsyr ljudet så att du hör musiken i alla dess klangfärger.

Ljudet är skräddarsytt för användarens hörsel, och resulterar i ett klart ljud, med många detaljer. Och vilken rejäl bas!
Propparna är fysiskt stora, och byggkvaliteten känns lite billig. Mellanregistret kunde mycket väl ha varit varmare och fylligare.

Technics EAH-AZ60

Sagolikt, Technics

Technics utstrålar ett enormt självförtroende med EAH-AZ60.

Mycket bra ljud och brusreducering. Stöder den utmärkta LDAC-kodeken som ger ännu bättre ljud.
Ljudet bör justeras lite i appen.

Bowers & Wilkins PI7

De bästa helt trådlösa propparna

Bowers & Wilkins PI7 sopar mattan med konkurrenterna.

Kanske det bästa ljudet vi har hört i helt trådlösa öronproppar! Mycket bra samtalskvalitet och riktig premiumkänsla. Stöder analog ljudkoppling!
Inga EQ-inställningar i appen. Medelbra batteritid.

Altec Lansing Excellence

Rea på imponerande ljud

Det är svårt att hitta mer prisvärda hörlurar än Altec Lansing Excellence.

Livligt och engagerande ljud, bra komfort och stabil trådlös anslutning. Okej brusreducering.
Brusreduceringen trivs inte när det blåser. Överdriven brusreducering kan lägga locket på konsonanterna under samtal. Ingen app, ingen EQ.

Sony WH-XB910N

Tufft ljud

Trådlösa, brusreducerande Sony WH-XB910N är inte bara bra och prisvärda. De är förträffliga. Punkt slut.

Tufft och energiskt ljud, och med lite justering blir mellanregistret bra också. Bra brusreducering, bra funktioner och bra passform.
Basen blir lite väl dominerande i förhållande till mellanregistret om man inte justerar den en smula i appen.

Sony WH-1000XM4

Den nya kungen av brusreducering

Äntligen någon som slår Sony på brusreducerande hörlurar. Och det är Sony själva! WH-1000XM4 tar över tronen som marknadsledare.

Världens bästa brusreducering har blivit ännu lite bättre. Ljudet är också bättre än sin föregångare, och viktiga nya funktioner har kommit.
Det saknas fortfarande lite upplösning och luft, det finns fortfarande andra brusreducerade lurar som låter bättre med musik. Hörlurarna har en viss ljudfördröjning vid spelande (aptX-stöd är borttaget).

Yamaha YH-E700A

Det bästa ljudet

Letar du efter ett par extremt välljudande hörlurar? Här är de! Yamaha YH-E700A briljerar med sitt ljud.

Underbart kraftfullt och fylligt ljud! Bland de allra bästa i klassen! Dessutom ser de bra ut och ligger skönt runt öronen.
Brusreduceringen är bra, men inte bäst.

AirPods Max

Superb brusreducering och snyggt ljud

Apples första hörlurar är svindyra, men fantastiskt bra. På allt. Nästan.

Kanske klassens bästa brusreducering. Stor, fyllig, dynamisk, öppen och kristallklar ljudbild. Komfortabla trots vikten. Hög byggkvalitet.
Varken stänk- eller vattentäta. Det halva fodralet. Priset.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
OnePlus förnyar Nord-serien Här är allt om de nya mobilerna. Och för första gången får Nord-serien dessutom ett par trådlösa öronproppar.
Trådlösa öronproppar för halva priset Om du går ner ett steg från toppmodellerna så kan du få nästan lika bra ljud för mindre pengar.
Sony WH-1000XM5: Ajöss, brus! Sony överträffar sig själva med nya WH-1000XM5. Klassledande brusreducering, bättre ljud och skönare komfort än någonsin tidigare.
Praktisk laddare och stativ till hemmakontoret Laddar mobilen och öronpropparna och håller ordning på hörlurarna.
Shure ger diamantljud till kolpris Shure Aonic 40 tar efter sin egen storebror och på vissa områden har den billigare modellen övertaget.
PSB-hörlurarna som anpassar sig efter din hörsel PSB M4U 8 mkII har digital brusreducering och anpassar sig efter lyssnarens hörsel. Men de har sina brister.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend