Magnat Monitor Supreme 2000

Kompakt underhållare

Testets biligaste högtalare! Supreme 2000 har dubbla 8-tummare som ger dunkande basrytmer utan att låta vulgärt.

Monitor Supreme är namnet på Magnats billigaste högtalarserie. 2000-modellen är den största och är utrustad med två häftiga, 8-tums baselement i en trevägskonstruktion. Kabinettet är så kompakt det bara går med de här elementen, bredden är mindre än 27 cm. Visst, Supreme 2000 är inte en av de minsta golvhögtalarna vi har testat – den ser ut som Godzilla jämfört med dvärgmodellen Tannoy DC4 – men den känns ändå inte det minsta vulgär.
 
Ljudkvalitet
Lady Gagas ”Telephone”, med gästframträdande av Beyoncé, är underhållande och fysisk, högtalarna tål definitivt en omgång. Basen går djupare än i de flesta andra partyhögtalare av det här slaget, vilket vi hör med Jill Scotts ”Gettin’ in the Way” från albumet ”Who is Jill Scott?”. Här finns det nämligen ett par toner som är för djupa för att många högtalare ska lyckas få fram dem. Inte heller Magnat får fram den allra djupaste tonen, men flera andra högtalarpar lyckas knappt registrera den.
Magnat har valt den populistiska vägen till framgång, med ett lite dämpat mellanregister för att markera basen tydligare, samtidigt som man får ett intryck av fler övertoner. Tufft med rungande basmusik, med det betyder samtidigt att sångröster markeras mindre tydligt. Visst låter trummorna och basgången på The Prodigys ”Poison” tufft, men Maxim Realitys röst är mindre fokuserad. Vi lägger också märke till att basen inte är lika välkontrollerad som hos de bästa, den blir lite stökig när det hettar till i musiken.
Supreme 2000 är inte tungdrivna, så det är inte nödvändigt med en väldigt kraftig förstärkare för att få ut mycket ur dem. De är inte heller gjorda för att spela lika högt som exempelvis Cerwin-Vegas och JBL:s kandidater, som tjänar mycket på en kraftigare förstärkare. Men kom ihåg att ju mer förstärkarkraft du har desto bättre blir baskontrollen och upplevelserna, och det går också att spela högre under en längre tid utan att tröttna. Harman/Kardon HK980 är det minsta vi rekommenderar, allra helst NAD C375BEE eller något ännu kraftigare.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Också i detta test:

Cerwin-Vega XLS-15

När döva väcks till liv

Det blir aldrig tråkigt med Cerwin-Vega som festens mittpunkt. Och med 15 tum i varje högtalare är allt dukat för en bas som verkligen känns!

Massiv ljudbild. Höga ljudtryck. Bra basrespons.
Övertoner saknas.

Fence Audio Boost 212

Fullt ös

Norska hålligångarna Fence Audio ger en ny innebörd åt uttrycket ”högt ljud till lågt pris”!

Välbalanserat ljud. Blixtsnabb bas. Spelar högt. Fin med akustisk musik.
Lite för ”snälla” i detta sammanhang.

JBL ES100

Allround-bjässe

JBL är världens största leverantör av konserthögtalare. ES100 flyttar in konserten i vardagsrummet.

Välbalanserat ljud. Blixtsnabb bas. Spelar högt. Fin med akustisk musik.
Lite för ”snälla” i detta sammanhang. Priset.

Dynavoice Finale 10 Tower

Tredelat torn

Testets avgjort största högtalare kommer från svenska Dynavoice. De här tornen består av tre delar vardera och behöver ett stort rum!

Stor och fyllig bas. Spelar väldigt högt. Stor ljudbild.
Lite diffus ljudbild. Billig feeling.

Jamo S 608

Festcharmören

Eleganta S 608 satsar på en fokuserad och välbalanserad ljudbild. Vem skulle kunna tro att den här charmören har en vild sida också?

Bra tonal sammanhållning. Smala och eleganta.
Lite ”snälla”. Behöver kraftig förstärkare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Marius


Senaste artiklar: