Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Jamo S 608

Festcharmören

Eleganta S 608 satsar på en fokuserad och välbalanserad ljudbild. Vem skulle kunna tro att den här charmören har en vild sida också?

Publicerad 2010-08-01 - 17:01
Jamo S 608
Marius Senaste artiklar:
Marius

S 608 är högrest och elegant men kan inte skryta med något särskilt imponerande midjemått eftersom den bara har tre 5-tumselement. Eller rättare sagt: tills man tar en titt på sidan av kabinettet. Där sitter nämligen ett häftigt 10-tumselement dolt.
Ett närmare titt på fronten avslöjar att alla de tre 5-tummarna används för att återskapa mellanregistret! Det ger helt andra förväntningar, för det kan betyda att vi har med en mycket ståndaktig och exakt högtalare att göra.
 
Ljudkvalitet
Jamo-högtalaren är mer tungdriven än de övriga och har en känslighet på 90 dB. Det betyder att det är nödvändigt med en hel del förstärkarkraft om man ska lyckas väcka grannarna.
Med en kraftig historia, till exempel NAD C375BEE eller ännu hellre Hegel H200, är det bara att klä på sig partykostymen eller dressen och börja skaka rumpan. Då blir basen tillräckligt slagkraftig för att man ska känna rytmerna i kroppen, samtidigt som tonerna är rena. Det finns dessutom mycket energi i mellanregistret, så att instrument och sångröster framträder tydligt.
Jill Scotts röst är klockren. Vad hon menar med ”You splashed my face with no water” är däremot inte helt klart…
Basen går ungefär lika djupt som hos Magnat, men är stramare och har fler klangfärger. 608:an är helt enkelt en mer raffinerad och upplöst högtalare. Jamo saknar den sista lilla luften i övertonerna för att kunna kategoriseras som en praktfull hifi-högtalare. Fast sådant är vi ju inte intresserade av här, heller!
När det gäller partyfaktor måste vi påpeka att Jamo-högtalarna inte fungerar särskilt väl ihop med en svag förstärkare, eftersom de suger livskraften ur den på hög volym. Men de är ett riktigt bra allroundalternativ som inte heller gör bort sig med jazz, vismusik och klassiskt. Vilket är ett stort plus.

Ljud & Bild tycker

Bra tonal sammanhållning. Smala och eleganta. Lite ”snälla”. Behöver kraftig förstärkare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen