Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: KEF KHT-3005SE 5.1

Tre önskningar i ett

Detta paket från KEF är ingen nyhet men tack vare sin tidlösa äggformade design, goda kvalitet och fina ljud visar det ändå vart skåpet ska stå. Priset är också mycket lägre än senast!

Publicerad 2012-10-24 - 00:00
KEF KHT-3005SE 5.1
Åsa Warme Senaste artiklar:
Åsa Warme

Åsas mening om utseendet
Riktigt snygga högtalare som andas kvalitet med en design som håller i längden. Man har även lagt lite krut på designen på basen vilket ger KEF ett plus i kanten.

Engelska högtalartillverkaren KEF, ursprungligen från grevskapet Kent, kan det där med designhögtalare, titta bara på läckra Muon som inte lämnar någon oberörd. Nu är det dock inte den som ska vara med i detta test, utan vi nöjer oss med det betydligt mindre och billigare ”ägget” som trots att det funnits med ett tag fortfarande finns på marknaden, dock inte i silver längre utan enbart i blankt svart eller blankt vitt. På den vita varianten som vi fick som provexemplar är även gallret vitt, något som visar att man tänkt en extra gång.  Det finns tyvärr inga kablar i paketet, något som kan vara bra att veta så du inte kommer hem med ditt paket och inte kan koppla upp det.

Basen är riktigt snygg och även här märks det att KEF lagt lite extra krut på att få hela paketet att harmonisera med varandra och passa bra in i ett modernt hem där stora, klumpiga och fantasilösa högtalare inte gillas av alla inblandade. Även centerns liggande ovala form passar bra in i helhetskonceptet. Högtalarna står på små vinkelbara bordstativ men vill du hellre ha golvstativ finns det att köpa till i passande svart eller vitt.

Ljudkvaliteten
Detaljer, detaljer och åter detaljer. Glas krossas, vapen avlossas och ljudet av kulor studsar mellan väggarna i banklokalen i en av de fartfyllda actionscenerna i Batman-filmen som vi valt som testfilm. Samtidigt hör man gnisslet av skosulor mot det blankpolerade golvet. Detta är riktigt bra i förhållande till storlek och pris och trots att grabbarna i scenen bär masker framträder rösterna betydligt tydligare än hos de övriga testdeltagarna. När vi går över till stereo fortsätter basen att göra ett bra jobb, harmoniserar väl med resten av systemet och möter upp på ett fint sätt. Den är kvick och rapp utan att ta över, här slår den Focals bas som inte riktigt hann med. Vi kör igång med lite jazz på lite lägre volym och låter högtalarna bekänna färg när det gäller nyanser i musiken. Trots att jazz kanske inte är favoriten börjar foten gunga. Moon and Moon från den brittiska artisten Bat for Lashes levereras med luftiga övertoner och ett fint och fylligt mellanregister. Helheten blir avslappnad och skön utan att för den skull bli tråkig, här kan man lyssna länge utan att tröttna. Vi blundar och blir sittande …

Sammanfattning
Är du, eller ni, ute efter ett högtalarpaket som fungerar både till musik och till film samtidigt som det passar in i vilket fashionista-hem som helst rekommenderar vi gärna KHT-3005SE 5.1. Ett plus för att man har lagt lite extra fokus på finliret såsom vitt högtalargaller till de vita högtalarna, samt på den snygga basen som verkligen inte är något att skämmas över. Focal kommer absolut inte långt efter men med tanke på det betydligt högre priset tillsammans med att KEFs bas är mer engagerande, kvick och kraftfull lägger sig detta paket överst på prispallen. Här har du ett riktigt litet Kinder-ägg med tre önskningar i ett!

Ljud & Bild tycker

Priset Snygg Balanserad ljudbild Inget nämnvärt

Också i detta test:

Sex 5.1-högtalarsystem

Focal Dome 5.1

Läckerbiten

Med sin speciella klotform i helgjuten aluminium sticker dessa Focal-högtalare ut från mängden, att de dessutom låter bra gör inte saken sämre.

Upplöst diskant Snygg Flexibel
Dyr Basen
Läs hela testet

B&W M-1 5.1

Bäst på film

Denna relativt lättplacerade högtalare från Bowers & Wilkins är flexibel på många sätt men vi hade gärna önskat oss lite mer spelglädje.

Flexibel Glimrande på film
Trist design Spretig ljudupplevelse på musik
Läs hela testet

Jamo D 500 5.1 THX

Tvättäkta bioljud

Testets enda THX-system har det kraftigaste ljudet, men också det minst diskreta utseendet. Ändå kan det hängas upp snyggt på väggen.

Kraftig subbas Trycker till!
Låter endimensionellt i stereo
Läs hela testet

JBL Control Now 5.1

Medioker

De här 90-gradigt vinklade högtalarna kan placeras nästan var som helst. Till och med utomhus. Ljudet är dock inte något att hurra över.

Passar många olika installationer Kan spela högt Kraftfull subbas
Saknar upplösning
Läs hela testet

Sammanfattning

När Mars möter Venus

Efter att ha testat sex olika system är det ingen tvekan om att det går att tillfredsställa hemmets båda chefer. Man måste bara se till att göra rätt kompromisser.

Läs hela testet

Definitive Technology ProMonitor 5.1

Kompakt privatbio

Definitive Technology är högtalarna för dig som vill ha små högtalare som låter tufft.

Avancerad subbas Smått format Kraftigt ljud
Endimensionellt i stereo Aningen få nyanser i basen
Läs hela testet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Skrämmande nära flaggskeppen

De här måste du höra

Sonos Era 100: Multiroom-talangen

Soundbar för gamers

Magiska i rätt sällskap

Enastående ljudkvalitet

Rulla till toppen