Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Får vi äntligen se Sonos-hörlurar under 2024?

Enligt rykten är Sonos på väg med inte bara den efterlängtade hörluren, utan även en streamingbox i Apple TV-stil.

Skrivet av / 2023-11-22 - 16:03
Får vi äntligen se Sonos-hörlurar under 2024?

Under det kommande året kommer Sonos att utöka sitt sortiment till helt nya produktkategorier. Om man ska tro rykten i branschen kommer vi 2024 att få se både hörlurar och en streamingbox för TV med Sonos-logotypen.

Ryktena kommer från Mark Gurman på affärsmediet Bloomberg, som talat med flera anonyma källor på Sonos.

Sonos-lurar med ANC

Hörlurarna är den minst oväntade nyheten, eftersom Sonos har arbetat med en sådan produkt sedan 2019. Redan 2021 var Sonos långt framme med en prototyp, som vi också beskrev, baserat på läckta patentritningar.

Sonos var redan 2021 nära att lansera hörlurar, men lade ner projektet (Foto: Deutsches Patent- und Markenamt)

Detta släpptes dock senare, och de hörlurar som vi sannolikt kommer att se under våren 2024 är en helt ny design med kodnamnet Duke. Enligt Bloomberg kommer det att vara en over-ear-modell som kommer att konkurrera direkt med Sony WH-1000XM5, Bose QuietComfort Ultra och Apple AirPods Max. Sonos kommer enligt uppgift att prissätta hörlurarna till mellan 400 och 500 dollar. Alltså närmare Sony än Apple i pris.

Läs också Hemmabio: De här sopar banan med soundbars Är det dags att ta filmupplevelserna till en ny nivå? Vi har testat sex hemmabioförstärkare som förvandlar vardagsrummet till ett inferno av bioljud!

De nya brusreducerande hörlurarna kommer att presenteras i mars 2024 och finnas i butik i april, enligt Bloombergs källor.

Lite senare under 2024, eller kanske i början av 2025, ska Sonos vara redo med en streamingbox för TV. Det som tidigare kallades en set-top box – på den tiden då TV-apparater var tillräckligt tjocka för att ha något stående ovanpå dem.

Apple TV-konkurrent

Enheten, som har kodnamnet Pinewood (troligen inspirerat av de berömda Pinewood-filmstudiorna i England), kommer naturligtvis att strömma video till TV-apparater. Operativsystemet kommer, föga förvånande, att bygga på Android. Framgången för en sådan enhet står och faller med om Sonos kommer att kunna erbjuda kunderna något nytt och användbart – något som de inte redan har. Här kommer boxen att få hård konkurrens från Apple, men också från de smarta plattformar som redan finns inbyggda i moderna TV-apparater, inte minst Android TV.

Läs också Sonos tempel i Elgiganten Med en ny shop-in-shop i centrala Köpenhamn erbjuder Elgiganten den kompletta Sonos-lyssningsupplevelsen.

Enligt Bloomberg håller Sonos på att förhandla fram avtal med olika strömningsleverantörer, däribland naturligtvis Netflix, som aldrig någonsin har sagt nej till att ha en egen knapp på fjärrkontrollen. Ett möjligt trumfkort för Pinewood-boxen kan vara att den också kommer att fungera som en central kontrollenhet för hushållets övriga Sonos-enheter. Boxen kommer att ha stöd för Dolby Atmos och Dolby Vision.

Det talas också om ett antal mindre överraskande nyheter inom Sonos befintliga produktlinjer. Vi kan förvänta oss en ny version av Sonos Roam och en ny subwoofer under 2024. Det låter rimligt, det skulle faktiskt vara en större överraskning om dessa produkter inte fanns med i planeringen. En ny soundbar som ersätter Arc bör också vara på väg 2024.

Läs också Sonos Era 100: Multiroom-talangen Kan Sonos Era 100 vara värd 900 kronor mer än den gamla favoriten Sonos One? Vi har testat nykomlingen i både stereo och surround.

Inbyggnad

Det ska också komma en något dyrare ”professionell” version av Sonos Era 100 med en inbyggd Ethernet-ingång. Den ska vara avsedd för installation i butiker och restauranger.

Enligt ryktena arbetar Sonos också på ”en high-end förstärkare för hemmabioinstallationer”. Termen bör tas med en nypa salt, eftersom Bloomberg är ett affärsmedium och inte ett teknikmedium – och därför har en annan skala. Men en prislapp på $3000-$4000 låter ändå spännande. Inbyggnadshögtalare för taket är också en indikation på att Sonos ser hemmabio som mer än bara en TV och en soundbar.

Källa: Bloomberg

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Nu är den äntligen här

Råare surroundförstärkare från Denon

"Alla" älskar Dolby

Nytt ljudformat vill krossa Dolby Atmos

Kolla in den pyttelilla 4K-projektorn

Vill göra 3D-ljud tillgängligt för "alla"

Sonos konkurrerar med Apple och Sony?

Dolby Atmos - utan Atmos-högtalare

Ett bättre alternativ till en soundbar?

Här är Bose Smart Ultra Soundbar

Smart och ljusstark 4K-projektor

Denon-receiver tar Atmos-hemmabio till medelstora rum

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen