Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Här är Bose QuietComfort Ultra

Bose QuietComfort Ultra: Ryktena är sanna. Ny Bose toppmodell har lanserats. Men det är något som skorrar här.

Av / 2023-09-15 - 21:47
Här är Bose QuietComfort Ultra

Bose har lanserat sina första i en serie nya brusreducerande hörlurar. Och namnet är som vi ”tänkte”: QuietComfort Ultra. Som ska vara de bästa hörlurarna från Bose någonsin.

De nya hörlurarna ska ha bättre brusreducering än tidigare och de anpassar både ljud och brusreducering till hur hörlurarna sitter runt öronen, och även till omgivningen.

På ljudsidan kan Bose stoltsera med bland annat aptX Lossless, som ger äkta CD-kvalitet över Bluetooth. Smarrigt!

Bose QuietComfort Ultra
Foto: Bose

Rumsligt ljud…

Mest spaltutrymme i pressmeddelandet får dock rumsligt ljud. Det är en stor hype för dagen, och något vi lyfte fram när vi skrev om ryktena. Då spekulerade vi om detta skulle betyda ”att de nya modellerna kommer att fungera bättre med moderna ljudspår och musik i Dolby Atmos-format.”

Det blir inte så.

Läs också Nya Bose-hörlurar och öronproppar blir bättre på "allt" Om ryktena stämmer kan det här vara Boses bästa hörlurar någonsin.

…men inte Dolby Atmos

Istället för Dolby Atmos använder Bose sitt eget Immersive Audio. Dolby nämns inte med ett ord, vilket med största sannolikhet betyder att hörlurarna inte är kompatibla med Dolby Atmos. De kommer istället att extrahera stereospåret och skala upp detta till ett slags 360-ljud. Flera på marknaden gör detsamma, många av dem har inbyggt rumsljud från Dirac. Vår första tanke är att detta är ett missat tillfälle, med tanke på att de flesta artisterna på Billboards Topp 100-lista spelar in i Dolby Atmos.

Om du frågar oss är rumsligt ljud inte en nödvändighet i hörlurar. Men om man måste ha det förstår vi inte varför man inte ska stödja Dolby Atmos. Som bland annat finns på mycket ny musik via både Apple Music och Tidal. Och inte minst streamingtjänster som Netflix, HBO och Disney, för att nämna några få. Det är också på god väg att bli den nya standarden för rumsligt ljud på musik.

Bose QuietComfort Ultra-lifestyle
Foto: Bose

Batteritid

Hur lång batteritid man behöver på ett par hörlurar kan diskuteras. Men det var länge sedan 24 timmar var standard, och nu är de flesta uppe i 30 timmar eller mer. Bose nöjer sig dock med 18 timmar med Immersive Audio-funktionen aktiverad, och 24 timmar inaktiverad.

Bose QuietComfort Ultra Earbuds
Foto: Bose

Bose QuietComfort Ultra Earbuds

Boses QuietComfort Earbuds II är Boses mest framgångsrika öronproppar hittills, speciellt brusreduceringen var bra. Nu kommer Ultra Earbuds, där framför allt samtalskvaliteten ska vara förbättrad. Särskilt i bullriga miljöer, bland annat för att öronpropparna på intelligent sätt använder den mikrofon som är minst utsatt för vindbrus.

Ultra Earbuds stödjer också aptX Lossless, tack vare Snapdragon Sound.

Läs också Mycket bättre än sina föregångare Bose har förbättrat sina eländiga QuietComfort Earbuds. Earbuds II är mycket bättre på alla sätt.
Bose-QuietComfort-Ultra-case-scaled Bose-QuietComfort-Ultra-folded-scaled Bose-QuietComfort-Ultra-side-scaled Bose-QuietComfort-Ultra-white-front-scaled Bose-QuietComfort-Ultra-white-scaled Bose-QuietComfort-Ultra-white-side-scaled Bose-QuietComfort-Ultra-lifestyle-3-scaled Bose-QuietComfort-Ultra-Earbuds-lifestyle-scaled Bose-QuietComfort-Ultra-in-case-scaled Bose-QuietComfort-Ultra-black-scaled Bose-QuietComfort-Ultra-lifestyle-4-scaled
<
>
QuietComfort Ultra Earbuds. Foto: Bose

Bose QuietComfort Ultra och QuietComfort Ultra Earbuds: pris och tillgänglighet

Bose QuietComfort Ultra kommer vara tillgängliga från den 10 oktober, men kan redan förbeställas. Priset blir styvt: 5 699 kr. QuietComfort Ultra Earbuds kostar 3 899 kr. Det är ganska vågat att placera sig 33 procent över ärkekonkurrenten Sony WF-1000XM5.

Det kommer också att finnas ett par rimligare hörlurar, QuietComfort Headphones, som ersätter QuietComfort 45 och inkluderar flerpunktsanslutning samt låter användaren justera mängden brusreducering och skapa sina egna brusreduceringsförinställningar. Priset blir 4 599 kr, de kan förbeställas nu och levereras den 26 september.

Mer info: bose.se

Bose QuietComfort Headphones
Bose QuietComfort Headphones. Foto: Bose
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Head-fi: Kolla in de här hörlurarna!

Nya produkter - och nya rykten - från Creative

Hörlurar revolutionerar sättet du lyssnar på

Så går det till på insidan av Sennheiser

Sonos hade ett ess i rockärmen

Med ett kilopris som saffran

Stax elektrostater till ett folkligt pris

Slutna hörlurar för audiofiler.

Hörlurar byggda som högtalare

Kolla in dessa hörlurarna från Focal

Så här ser Sonos första hörlurar ut

Din egen personliga hemmabioupplevelse

Rulla till toppen