Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Rykte: Snart kommer Bose QuietComfort Ultra

Om ryktena stämmer kan det här vara Boses bästa hörlurar någonsin.

Av / 2023-08-14 - 18:09
Rykte: Snart kommer Bose QuietComfort Ultra

Bose arbetar på en ny serie brusreducerande hörlurar: Det uppger bland andra The Verge, Engadget och Mysmartprice, som ska ha snappat upp ”läckt” information om de nya hörlurarna med det självsäkra modellnamnet QuietComfort Ultra.

Bose har ett gott rykte när det gäller brusreducerande hörlurar, och både öronkåporna och öronpropparna i QuietComfort-serien är ett populärt val för musikälskare på språng. Men det finns gott om utmanare, och på senare tid har den amerikanska tillverkaren fått konkurrens från Sony WH-1000XM5 och WF-1000XM5, för att inte tala om Apple och deras AirPods Max och AirPods Pro.

Läs också Äntligen kan du göra detta med Sonys flaggskepp WH-1000XM5 Sony WH-1000XM5 har uppdaterats med nya funktioner, som LDAC och multipoint - på samma gång.

Bose QuietComfort Ultra: Bättre brusreducering, bättre ljud och färre knappar?

Bose har arbetat på efterföljaren till nuvarande QuietComfort 45 under en längre tid, men nu påstås det att de är på väg. Enligt ryktena kan vi förvänta oss upp till 24 timmars batteritid, bättre brusreducering och ett ljud som är anpassat efter öronens form.

Den kanske största nyheten är dock att de nya hörlurarna från Bose – enligt uppgift – kommer att ha stöd för Spatial Audio, eller ”rumsanpassat ljud” som det också kallas. Det innebär att vi förmodligen kan förvänta oss att de nya modellerna kommer att fungera bättre med moderna ljudspår och musik i Dolby Atmos-format. Bose kallar tydligen denna funktion för Immersive Audio.

De nya Ultra-modellerna kommer i svart och vitt och har en mjukare och renare formfaktor med färre knappar än sina föregångare. De läckta bilderna indikerar bland annat en tunn remsa eller ”volume slider” där man justerar volymen genom att dra fingret längs linjen.

Nya Bose QuietComfort Ultra liknar sina föregångare QC45, men har en smidigare design med färre knappar. (Foto: Bose/OnLeaks/Mysmartprice)

 

Bose QuietComfort Ultra Earbuds

Vi kan också förvänta oss uppgraderade öronproppar: Bose QuietComfort Ultra Earbuds kan bli efterföljaren till QuietComfort Earbuds II, som vi nyligen testade. Vi var relativt nöjda med ljudet, men tyckte att Bose har en bit kvar när det gäller användarvänligheten i själva appen. Låt oss hoppas att Bose har tagit några interna rundor med detta sedan förra gången.

Bose QuietComfort Earbuds II lifestyle
Foto: Bose
Läs också Sommarmusiken rakt i örat Är du less på AirPods Pro? Vi testar nio alternativ. Vilka ger det bästa ljudet i sommarvärmen?

Pris och tillgänglighet

Bose QuietComfort Ultra och Ultra Earbuds har ännu inte lanserats officiellt, så det är svårt att fastställa exakt pris och lanseringsdatum. Rykten gör dock gällande att de nya modellerna kommer att lanseras i september och att de kommer att kosta runt 500 euro (ca 5 700 kr) för hörlurarna och 350 euro (ca 4 000 kr) för öronpropparna.

Om de nya Bose-modellerna är värda pengarna eller inte hoppas vi kunna berätta mer om när vi så småningom får lägga vantarna på testexemplaren!

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Head-fi: Kolla in de här hörlurarna!

Nya produkter - och nya rykten - från Creative

Hörlurar revolutionerar sättet du lyssnar på

Så går det till på insidan av Sennheiser

Sonos hade ett ess i rockärmen

Med ett kilopris som saffran

Stax elektrostater till ett folkligt pris

Slutna hörlurar för audiofiler.

Hörlurar byggda som högtalare

Kolla in dessa hörlurarna från Focal

Så här ser Sonos första hörlurar ut

Din egen personliga hemmabioupplevelse

Rulla till toppen